Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2465.76
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Nisan 2014

MİLLET: YOLUN AÇIK OLSUN TAYYİP ERDOĞAN

Türkiye 90 yıldır böyle bir ihanet yaşamadı;

Hatta diyebiliriz ki böyle bir hainliği yeryüzü görmedi,

Ülkesine, milletine, ümmetine, vatanına böyle bir hainlik daha önce hiç görülmedi.

Başta Sayın başbakan olmak üzere, on binlerce insan kendi hakimimiz, kendi polisimiz, kendi uzmanımız, maaşını kendi vergilerimizle ödediğimiz bu memurlar tarafından hukuksuz olarak dinlendi. On binlerce kişi dinlendi, hayali örgüt isimleri uyduruldu, şemalar, listeler hazırlandı. Bu ülkenin gelmiş geçmiş en şahsiyetli başbakanı olan Tayyip Erdoğan bu örgütün lideri yapıldı. Bu alçaklığı yapanlar bununla hiçbir suçu olmayan, ama listede isimleri olan ve örgütlere dağıtılan belki yüz binlerce kişi içeri alınacaktı. Sadece Fetullahçı olmadıkları için bu kıyım yaşanacaktı.

Şüphe etmeden kardeş bildiklerimiz tarafından öyle bir ihanete uğrayacaktık ki dünya kurulalı beri böyle bir ihanet yaşanmadı. Sadece devleti ele geçirme hülyası uğruna.

Biliyorduk ve bekliyorduk;

Doğrusu bir şekilde bunların arasına sızan güçlerin oluşturdukları paralel yapının Türkiye'nin başına çorap öreceğini de bekliyorduk. Bizim Cemaat bildiğimiz paralel yapının/örgütlenmenin bu ihanette bulunacağı kaç yıldır netleşmeye başlamıştı. İki yıl önce yazdıklarıma bakılırsa sürekli bu "eleman" fitnecileri yazdım, ama gelinen noktada CIAmatlaşan bu yapıyı "eleman"ların ele geçirmiş olduğunu görmek acı.

Şimdi seçimleri bitirdik, aziz milletimiz yerli ve yabancı fitneyi püskürtme kararındaki ısrarını sandıklara yansıtmış oldu. Artık hükümete ve devlete düşen milletin bu iradesinin hakkını vermektir.

Seçimde milletin iki ana mesaj vardı:

1- İhanet asla kabul edilmeyecektir, hiçbir gerekçe! ihanete mazeret olamaz, hiçbir şey ihaneti meşru kılamaz.

2- Çözüm Süreci beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlıyorken barış, kardeşlik ve beraberliğimize kast edenleri asla affetmeyeceğiz. Çözüm sürecine zarar verilmesin.

Bu iki mesajı hükümetin aldığından kuşkum yok. Başbakan Erdoğan'ın seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı 'balkon konuşmasında' mesajı aldığını ifade etti. Muhalefet hem 1 yıldır çözüm sürecine destek vermeyişinin hem de devlete yapılan ihanete gereken tepkiyi koymamasının faturasını ödüyor. Bunu CHP de MHP de anlamalı ki millet huzur istiyor, hamasi sloganlarla kanımızı akıtanları ve ihanet edenleri affetmiyor.

Daha 11 ay önce bu cephenin akil adamlara reva gördükleri muameleyi hatırlayın. Bu insanlar kan dursun diye gecelerini gündüzlerine katıp il il, ilçe ilçe geziyorken muhalefet partileri özellikle milliyetçi-ulusalcıların etkili oldukları illerde akil adamlara karşı her türlü kışkırtmada bulunuyorlardı. Bu yanlışı muhalefet görmez ise yakında yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde milletin kendilerine vereceği ders daha ağır olacak.

İhanet konusunda da milletin mesajı çok açık ve net:

Millet devletine sahip çıktı ve global saldırıyı fark etti. Devletler hükümetler eliyle sevk ve idare edilir, devletlere müdahaleler de hükümetler (yürütme) eliyle defedilir. Biliyoruz ve son olarak Dışişleri bakanlığının dinlenmesiyle de net olarak ortaya çıktı ki devlet bir saldırıyla karşı karşıyadır. Bu saldırı tarihin en alçak ve en tehlikeli saldırısıdır. Bu saldırı püskürtülmeli, saldırganların tümü adalete teslim edilmelidir.

Türklerin, Kürtlerin desteği ve kardeşçe tarih sahnesine dönüşünden rahatsızlık duyan güçler içeride ve dışarıda devlete karşı ağır saldırıya geçti. Bu saldırının içerdeki ayağının kırılması milletin devletin üzerindeki hakkıdır. 77 milyonun iki eli hükümetin-devletin yakasındadır. Bu hainler bulunmalı, yargılanmalı, gereken ceza verilmelidir. Aksi takdirde millet hükümete bu hakkını helal etmeyecek.

Hükümet vatandaşlardan aldığı bu büyük destekle hiç durmadan yargıyı harekete geçirmeli, ihanet ve saldırı bütünüyle deşifre edilmeli. Tabi bunu yaparken kuruyla beraber yaşın yanmaması için azami gayret gösterilmeli. Zaten yaşın yanması gibi ekstra bir durum yok, kim kimdir, nedir, necidir, ne yapmıştır belli.

Milletin bu desteği her halükarda çok değerlidir. O zaman bu destekle devlet terbiyesi, devlet geleneği, hukuk devleti neyi gerektiriyorsa yapılmalıdır. Çünkü millet oyunları bozma güç ve görevini hükümete yeniden verdi. Bu yetki hukuk içinde kullanılmalı ve çok iyi bilinmelidir ki kurumlardaki paralel yapı şu anda PAUSE durumundadır ve ilk emirle birlikte tekrar hortlayacak. Aziz milletin dualarının bedduaya dönüşmemesi için hükümet elini çabuk tutmalı. Zira ne fitne uyudu bitti, ne de fitneciler pes etti.

Bu sebeple;

Hala sınırlı sayıda da olsa taşrada valisinden, vali yardımcısından, bölge müdürüne, il müdürlerine varana dek başında bulunduğu kurumda sayın başbakana yüksek sesle hakaret edenleri var ve bu kendini bilmezler u2013sadece kendilerinden olmadığı için- vatandaşa zorluk çıkarıyor. Hukuk içinde kalınarak bunlar acil olarak ayıklanmalı, aksi takdirde yarın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğabilir.

Seçimlerin hakkını vermek, milletin meşru mesajını yerine getirmek hükümetin boynunun borcudur.

Twitter: @ahmetay_