Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ağustos 2017

Milletten çalınan devlet

Anadolu insanına karşı nefret, vatanımızı, kültürümüzü, tarihimizi, elimizden almaya yeltenen küresel baronlara karşı ise son derece nazik, uysal bir devlet zihniyetini/sistemini çok şükür geride bıraktık.

Düşünün, bundan 15 yıl kadar evvel "devlet nedir" diye sorulduğunda vereceğiniz cevap ne olurdu? Ya da devletimiz bugün her fırsatta ülkesini yabancı işgal güçlerine şikayet eden, FETÖ'ye destek yürüyüşleri yapan CHP Başkanı'nın elinde olsaydı ne olurdu? Düşünmek dahi istemiyorsunuz değil mi?

Bin yıllık kültür mirasımızın taşıyıcılığını yapan, 600 yıl dünyaya adaletle hükmeden, imparatorluk bakiyesi bu vatan toprakları son 90 yıldır devleti kendilerinin sanan bir avuç elit zümrenin kurduğu saltanatla yönetildi.

Yıllardır milletin iradesinin hiçe sayıldığı, insan yerine dahi konulmadığı, aşağılandığı, hakir görüldüğü, aklı, adaleti ve vicdanı parçalayan bu totaliter, antidemokratik, vesayetçi düzeni hangi ahlaklı insan inkar edebilir ki!

Atanmışların, seçilmişlere ayar verdiği, medyasının postal yaladığı, millet yoksulluk çekerken CIA yalakası bir avuç bürokratın, medya patronunun darbe dönemlerinde paralarını katladığı bir "devlet" sizce kimin devletiydi?

Sadece 1961-1999 yılları arasında ortalama ömürlerinin 1 yıl kadar sürdüğü 33 hükümet döneminde yaşanan sefaleti, krizleri, darbeleri, mağduriyetleri nasıl unuturuz?

Milletimiz, 60 yıldır vesayet üreten, ülkeyi istikrarsızlaştıran bu bozuk düzende fakirleşti, küçüldü, ayrıştı, ötekileştirildi, aşağılandı ve küresel çeteye peşkeş çekildi. FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri böyle bir düzende palazlandı. Küresel finans baronları böyle bir düzenekte iliğimize kadar sömürdü. Bunun aksini iddia edecek tek bir Allah'ın kulu var mı?

Bu devlet, güneydeki sevdikleri dost ülkenin güvenliği için az mı bedel ödedi! 90 yıllık cumhuriyet tarihinde kim yeri yurt edinme noktasında bağımsız, özgür, yerli bir tavır ortaya koymuşsa istisnasız tasfiye edilmedi mi? Peki, devletimizi yönetenler neden buna müsaade etti? Devlet kimin elindeydi? Milletin mi yoksa milleti devletin kölesi yapan bir avuç güçlü azınlığın mı?

Bağımsızlığı uğruna yedi düvelle çarpışan, vatanları uğruna şehit olan bu asil milletin diline, dinine, tarihine, ruhuna, şuuruna neden prangalar vuruldu? Bunu hak edecek ne yaptı bu insanlar?

Bu yüzdendir ki AK Parti sistem/düzen karşıtı bir parti olarak doğdu. Erdoğan, 60 yıldır milletimizi esir alan bu vesayetçi ceberut devlet düzeneğini tasfiye edip milletten çalınan devleti sahibine iade etmek istediği için diktatör ilan edildi. Yıllardır millete rağmen kurdukları saltanatı deşifre ettiği için ona Tiran/Yezit dediler!

Hastanelerde rehin tutulan, sırf başörtüsü taktığı için okul önlerinden kovulan, maaş kuyruklarında can veren zavallı gariban Anadolu insanının hayallerini gerçekleştirdiği için, onların gasp edilen haklarını, yıkılan gururlarını, itibarlarını iade ettiği için öldürülmek istendi.

Devletimizi ahtapot gibi saran FETÖ şeytanına geçit vermediği için, 52 yıldır ülkemizi sömüren tefeci IMF'den milleti kurtardığı için hırsız ilan edildi. Ne çabuk unuttuk? Bizim mücadelemiz, milleti ezen, mağdur eden, baskıcı devlet anlayışının yerine devleti milletin hizmetkarı yapma mücadelesi değil miydi?

Başta Erdoğan olmak üzere bu ülkenin vicdanlı insanları imparatorluk bakiyesi bu şerefli milletin ciğeri beş para etmez yazar, aydın, sanatçı, siyasetçi, bürokrat bir kesimin elinde aşağılanmasına, hor-hakir görülmesine isyan etmedi mi?

Yahu siz "Ulan öküz Anadolular" zihniyetinden "devlet milletin hizmetkarıdır" anlayışına kolay mı gelindi sanıyorsunuz?

Geçenlerde Ayhan Oğan bir TV kanalında bunları hatırlatınca olanlar oldu. Hala kendilerini devletin sahibi olarak gören elit bir zümre bu sözün malum kanalda sarf edilmesini bir türlü içlerine sindiremedi.

Erdoğan'ın yanında saf tutan insanları sistematik olarak karalayan/ yalnızlaştıran AKP'liler de fırsattan istifade Ayhan Oğan'ı linç etti. Özür üstüne özürler, açıklamalar, alttan almalar, hakaretler vs. Peki, neden?

Gezi'den 15 Temmuz işgal girişimine kadar geçen sürede biz neyin mücadelesini verdik? Devletimizi CIA/NATO/FETÖ istilasından kurtarıp yeniden inşa etme mücadelesi vermiyor muyuz? Biliyorum, sorumluluk yüklenemeyecek kadar çürük omuzları olanların anlamayacağı bir şey söylüyorum. Ancak Erdoğan kadar, millet kadar cesur olamazsak bu savaşı nasıl kazanabiliriz? Yoksa böyle bir derdiniz mi yok!