Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Şubat 2016

Milli ve Yerli Diplomat

Şubat ayı gibi bir kış ayında Houston'a gelmek aslında tatil kabilindendir. Nasıl yaz aylarında sıcak bölgelerde insanlar serinlemek için yaylaya çıkarsa, soğuk kış aylarında tercih sıcak yerlerdir. Hele ki hekim tavsiyeleri de olursau2026


Böyle bir durumunuz ve imkanınız varsa, hiç şüphesiz en iyi şehirlerden biri aynı zamanda büyük de bir sanayi şehri olan Houston'dır. Yazın aşırı nemden bunaltıcı olan şehir, kış aylarında, sizi Meksika körfezinden gelen ılık esintiyle kucaklar ve büyüleyici yumaşıklığıyla teninizi okşayarak tüm bedeninizi sarar.
Benim de yolum bilvesile bu şehre düşmüşken bu hazzı doyasıya yaşama fırsatı buldum.
Bu fırsatın yanısıra, ilkeli, dinamik, kendinden emin, vazife aşkıyla hakkını tamamiyle veren, memleketimizi en iyi şekilde temsil ettiğini gördüğüm değerli diplomatlarımızdan Houston Başkonsolumuz Ferhat Alkan'ı tanımak, sohbet etme bahtiyarlığına eriştim.

Ayrıca memleketimizin medarı iftiharı dünya havayolları içinde 2015 yılı için, 280 ayrı noktaya seferi olup son zamanlarda karı milyar dolarları bulan ve en fazla kar ilanı yapmaya hazırlanan ve gerek işletmeceilik, gerek hizmet hatta reklamlarıyla dahi tüm dünyada ses getiren ve bu işin mimarlarından Türk Hava Yolları genel müdürü Adem Ekmekçi beyle de hemhal etme imkanı bulduk. Geleceğe dair THY'nin yeni atılımlarını büyük bir heyecan içinde o anlattı ben dinledim. Gelecek çok daha güzel olacaku2026.
Bu yazılanları, sıfatları fazla abartılı son zamanların moda deyimi 'yalakalık' olarak değerlendirebilirsiniz. Hiç şüphesiz AKP ve Erdoğan düşmanlığı Deniz Baykal'ın bile ifadesiyle 'gözleri kör etmişse' bunun devletin meşru ve resmi meselesi gururu olduğunu da anlamak istemeyen çıkacaktır! Ne var ki, bu sözleri fazlasıyla hakkettiklerini yaptıkları icraatlerle desteklediklerini müşahade edince 'az bile' demekten kendinizi alamayacağınızdan da eminim!
Şu kadarla iktifa edelim, özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın devletin 'Nemrut, soğuk ruhsuz yüzünü', en hafif ifadeyle hantal yapısı, yine Adem beyin deyimiyle kendinden uzaklaştıran 'çekingenlik' hissini, konsolosluğa yolu düşen vatandaşın karşılaştığı kabul edilemez davranışları bir tarafa koyarsanız, Ferhat beyin 'olması' gereken hizmetini çok daha net takdir edersiniz.
Türkiye'nin 3 katı büyüklükte geniş bir coğrafyada sorumluluk yüklenen Ferhat bey, vatandaşlarla mesaisi dışında bile neredeyse birebir ilgileniyor. Ve bunu teyit eden onlarca Türk vatandaşla da görüştüm.
Öyle ki, bu söylemlere katılan bizzat FETÖ'cülere aldanan 'saf Anadolu' insanının bile 'kendilerine dahi herhangi bir ayrım yapılmaksızın' tüm resmi işlerinin görüldüğünü takdirle aktardılar.
En basitinden, daha ilk girişte alışık olduğumuz 'bekleşme' görüntüsü tamamen tarih olmuş ve benimle de paylaştığı üzere elektronik ortamda bile her türlü soru ve görüşleri anında cevaplanan sistem oluşturulmuş. İşin daha güzel tarafı ise, kendisinin bunlarla yetinmeyip ilereye dönük birçok projesinin olması.
Şehir manzarasına hakim odasında Türk kahvesiyle beni ağırlayan Başkonsolusumuz ile epey sohbet ettik. Böylelikle sade diplomat yönü değil insani tarafının da meziyeti samimiyetinden olduğunu gördüm.
Yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırken gözleri parlıyor, bu parıltı sizi de etkisine alıyor ve o inanç ve şevkle anlattıkça ancak gıbta ve iftiharla bakıyorsunuz ve Erdoğan'ın ifadesiyle işte 'yerli ve milli' bir adam budur diyorsunuz!
Memleketimizin Suriye, PKK-PYD terörü ve saire ve saireu2026 Bunca ateş çemberi, Fetö gibi hıyanetler içinde vaziyeti ile ancak 'Allah sayılarını arttırsın' denir.