Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2469.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Eylül 2014

Milliyetçi'ye bak!

MİLLİYETÇİ dediğin adam, bayrağa saygılı olur, devlet büyüklerine saygılı olur... Ne zaman nerede nasıl oturup kalkılacağını, nasıl konuşulacağını bilen adamdır milliyetçi...

Ama son yıllarda milliyetçilik kavramında hayli değişiklikler oldu ne yazık ki... Sol ile kolkola yürümek, CHP ile ittifak yapmak, kendi adamını CHP'den aday göstermek vs..

Hadi bunlar hazmedilebilir şeyler...

Ya bir milliyetçinin Türk Bayrağı serili kürsüyü devirmesine ne demeli...

Söğüt'te 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde yaşananları, videolardan görmesem zor inanırım...

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı şenliklerde bir kişi sahneye çıkarak üzerinde 'Türk Bayrağı' asılı olan kürsüyü yıktı, hızını alamadı geri döndü bu kez de ses c ihazlarını devirdi.

Törende MHP lideri Devlet Bahçeli kürsüye davet edildiği sırada, protokolde bulunan BBP lideriMustafa Destici, "Burası Söğüt burada herkes konuşmalı bana konuşma hakkı vermemek partime ve partililerime saygısızlıktır" diyerek ayağa kalktı ve protokoldeki yerini terk ederek bir grup partili ile birlikte alandaki çimlerin üzerine oturdu.

Daha sonra sunucu Serdar Tuncer, bir şeyler anlatırken iri yarı sakallı biri gelip, Serdar Tuncer'in elindeki mikrofonu alıp, Türk Bayrağı serili kürsüye bir tekme atıp devirdi. Adam kürsüden inince Serdar Tuncer, birlik ve beraberlik üzerine bir iki kelam edeyim derken, aynı kişi tekrar gelerek bu kez de ses düzenini tekmeledi, yıktı.

Olacak iş değil... Bu tür hareketleri genelde biz CHP kongrelerinde görürdük... Bir milliyetçinin, üzerine Türk Bayrağı serili kürsüyü tekmelemesi, devirmesi inanılır gibi değil...

***

ZINK

CHP ile kolkola gezen... Fikir birliğine giren bir MHP olunca... BBP'li birinin Türk Bayrağı serili kürsüyü tekmelemesi de normaldir mi diyorsunuz?

Bence ikisi de anormal bir durum...

***

Sabri takıma dönmeli

G.Saray'ın Bursa ve Eskişehir maçlarını izledim. İkisinde de iyi değildi. Özellikle sağ kanatta Veysel, vallahi Sabri'yi mumla aratıyor. Oysa Sabri o kanatta oynasa, pire gibi gider gelir ileriye... Ama Veysel, ağır aksak koşusuyla, adam geçme hevesi ama becerememe sıkıntısıyla bir varlık gösteremiyor. Aldığım duyumlara göre bu durumu gören Başkan Ünal Aysal, Prandelli ile konuşarak Sabri'nin affını istemiş, Prandelli de tamam demiş... İnşallah doğrudur... A2 takımında oynayan Sabri zaten kendini hazır tutuyordur... Nitekim U21'lerle çıktığı maçta takımı 2-1 kazanırken Sabri de bir gol attı.

***

Fener'de huzursuzluk

Trabzon-F.Bahçe maçının 67. dakikasında F.Bahçeli Diego ile Sow saha içinde ağız dalaşına girdi. Diego'nun kendisine pas vermek yerine uzaktan şut atmasına sinirlenen Sow, bağırdı çağırdı. Diego da karşılık verdi, bir şeyler söyledi. Teknik direktör İsmail Kartal bunun üzerine iki oyuncuyu da kenara aldı. Demek ki Fener'de bir LİDER OYUNCU huzursuzluğu yaşanıyor.