Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 May 2016

MKYK aslında ülke krizini önledi

Övünülecek bir durum mu yoksa eksiklik mi bilmiyorum. 1999'da Ahmet Hakan Kanal 7'de İskele Sancak programına davet ettiği gündem bu yana açık oturum seyretmem. Uğur Dündar'ın bir dönem yaptığı programların perde arkasını öğrendiğimden bu yana o tür programlara itibar etmem, Bazı köşe yazarlarının kalem oynatmaya mecallerinin olmadığı halde bir başkalarının bayatlamış yazıları ile nam saldıklarını öğrendiğimden bu yana köşeleri sürekli takip etmem. Hele adına kitap yazılıp kapağını bile açmadan piyasaya sürülen yazarları gördükten sonrau2026.

AK Parti'den 2007'de Milletvekili aday adayı olup işimden ve dolayısı ile meslekten de uzaklaştıktan sonra televizyon, gazete, dergi hatta haberleri de pek takip etmem. Şunu da söyleyeyim, her yıl mevsimlere ayrılmış haber ve konuların aynı cümlelerle işlendiğini görünce pekte bir şey kaybettiği mi de düşünmüyorum.

Uzun yıllar Parlamento muhabirliği yapınca Derneğe'de kabul edilmiştik. Meslek örgütleri içinde ilk üyeliğim orasıdır. Parlamento dan ayrılsakta yönetim etkinliklere çağırıyor. 3 gün önce de bir mesaj geldi. Parlamento Muhabirleri Derneği'nin 52. Kuruluş yıl dönümü etkinliğine davet. Yarım asrı aşan bir yapı. Şu an itibarı ile üyelerine en yakın yapılardan biri. Dernek merkezinde küçük bir kokteyl daveti. Cuma akşamı dostları görürüm diye gittim. Güzel de oldu. Epey bir dostu bir arada görme imkanı buldum. Çeyrek asırdır sahada birlikte çalıştığımız. Kimler yoktu ki Yurdagül, Tülay, Mehtap, Ayşe, Besti, Sami, Mahmut, Şenol, Fahrettin Fidan, Necdet, Ali Ekber, Erdoğanu2026..

Haberciler bir arada olurda haber konuşulmaz mı? Kokteyl de aynısı oldu. Bu sefer salondaki arkadaşların konusu AK Parti MKYK'sından gelen haber. Önce arkadaşlar Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 76 İl Başkanı'nı değiştirmek istediği bilgisini verdiler. Bunun üzerine MKYK'da ortalığın karıştığını vurguladılar. Sonra gelen bilgi ile MKYK'nın il ve ilçe başkanlarını atama yetkisini uhdesine aldığı açıklamasını aktardılar.

Benim için sürpriz olmadı. Çünkü takip edenler bilir geçen Pazar günü bu köşede ele aldığım yazının konusu buydu. Başbakan Ahmet Davutoğlu uzlaşmacı bir isim. Fakat etrafında çok ciddi hırs küpü insanların olduğunu tahmin ediyorum. Zahmetsiz iktidar olma peşinde olanlar var.

AK Parti MKYK'sı bence önümüzdeki günlerde çok ciddi siyasi krizlere neden olacak büyük bir hatayı düzeltti. Çünkü iki başlılık Türkiye'de hiçbir kuruma yaramıyor. AK Parti'ye ye de yaramıyor. Davutoğlu çevresinin kendisine yaptırmaya çalıştığı büyük bir hatayı düzeltmiş oldu.

Bundan sonra çevresinde benzeri hareketleri körükleyenlere kulak asmamalı. Daha doğrusu bu çevreleri uzaklaştırmalı. Çünkü izlediğim kadarı ile Davutoğlu'na yanlış yaptırmaya çalışanların sırtında yumurta küfesi yok. Çok rahatlar.

Not etmeden geçemeyeceğim. AK Parti MKYK'sının aldığı karar üzerine 'Karar Gazetesi'nin haberi çok garibime gitti; "AK Parti'de Bir Tuhaf Gelişme' şeklinde. Anlaşılıyor ki Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çevresindekiler akıllanmayacak.

Kalın sağlıcaklau2026