Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2436.05
BIST 100
9997.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Mübarek Ay Hoş Geldin

Evet bir yıl daha geçti ve Ramazana çok şükür kavuşmayı Rabbim nasip etti.

Ramazanın sağlığımız özellikle de ruh sağlığımız üzerine etkilerini ramazan sayfamızda inceleyeceğiz. Ancak bu kutlu ayda önemli birkaç noktaya değinmek istiyorum:

u00b7 Ramazan yeme değil yememe, tok durma değil aç kalma ayıdır. Bu yüzden bütün gün yemeyip iftarda aşırıya kaçmak yanlıştır ve Ramazanın ruhuna aykırıdır. Çünkü oruç tutmadaki amaçlardan biri de nefsin kuvvetlerini zayıflatmaktır, bu da az yemekle mümkün olacaktır.

u00b7 Ramazanda bazılarımız kilo vermek yerine almaktadır. Hakkıyla tutulan oruçta bu mümkün olmaz.

u00b7 Ramazanda bedenimiz toksinlerden arınır, adeta yenileniriz. Aynı zamanda kötü alışkanlıklardan tamamen kurtulmak için de önemli bir fırsattır bu kutlu ay. İçki, kumar, sigara gibi alışkanlıklar kadar yalan, kin, nefret gibilerinden kurtulmaya da yarar.

u00b7 Ramazanın bir başka özelliği ve güzelliği de sahura kalkmaktır. Gecenin yarısında ailecek uyanıp besmeleyle sofra başına oturmak hem Ramazanda olduğumuzun farkına varmamızı sağlayacak hem de sağlık açısından bizi koruyacaktır.

Ramazanda orucu Rabbimiz için tutarız. Ecrini verecek olan da O'dur.

İçimizi huzur ve mutlulukla dolduran, bize sağlık ve yenilenme sağlayan mübarek aya hoş geldin diyoruz.

MISIR'DA NELER OLUYOR?

Halkın yarıda fazlasının oyuyla 4 yıllığına iktidara gelen Mursi'yi daha bir yıl yeni dolmuşken "Beklentileri gerçekleştiremedi" bahanesiyle askeru00ee bir darbeyle devirdiler. Üstelik bu bir yılda elini ayağını bağladılar: Benzin kuyrukları oluşturdular, yargı yoluyla bin bir türlü engel çıkardılar, daha saymakla bitmeyen zorluklar da cabasıu2026

Ancak darbecilerin hesap edemedikleri bir nokta vardı: Mısır halkının darbecilere direnmesi. Adeviye Meydanı'nı dolduran milyonlarca kişi darbeci hainlerden oylarının hakkını istedi.

Bu sabah da acı haber geldi. Darbeci askerler sabah namazı kılan korumasız ve silahı olmayan Müslümanların üzerine yaylım ateşiyle taramış, 50'nin üzerinde kişiyi şehit etmiş ve 300'den fazla direnişçinin yaralanmasına sebep olmuştu. Üstelik yaralıların hastaneye kaldırılması da engelleniyordu. Bunu Ramazan'a girdiğimiz şu kutsal günlerde yapmaları ise zalimlerin iktidar hırsından gözlerinin döndüğünü gösteriyor.

Tarihte zulmün böylesi yerde kalmaz. Zalimler muhakkak cezalarını bulacaklardır.

Mısır'ın mazlum ve mağdur halkı bizden dua bekliyor.