Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Mübarek ayların gölgesinde arınma zamanlarına

Zaman akıp geçiyor. Yıllar, aylar ve mevsimler kayıyor avuçlarımızdan, hayatımızdan her gün bir hayat yaprağı daha dökülüyor. Gündemler sıcak, kuşatıcı, yapratıcı, acıtan halleri ile günlerimize akarken gerçek gündemin tam da ortasında buluyoruz kendimizi. Gerçek gündem, biricik halleri ile, müstesna seslenişlerle, arıtan iklimlerle tam da yanıbaşımızda bizi bekliyor. Rabbim bir nefes gibi, çağıldayarak akan ırmakların coşkusuyla, yanan kavrulan çöllerde kavuşulan serapların serinliğiyle gönderiyor mevsimlerini.

Üç aylar, mübarek aylar, arıtan aylar, yaklaştıran aylar, Rabbe taşıyan aylar, Resulü anlama zamanlarını yüreklerine ilmek ilmek dokuyan aylar geldi.

Dostlar müjdeler yüklü, kurtuluşu sinesinde barındıran mübarek zamanların her anını hakkını vererek değerlendirme halleri ile soluklanacağımız günlerdeyiz.

Yaralarımız o denli derin, ümmet yetim evlatlarını yağlı urganlara gönderiyor. Mısırın kavuran sokaklarında feryatlar dinmek bilmiyor. Mursi seçilmiş Cumhurbaşkanı olmasına rağmen soğuk ve yıpratan karanlık zindanlarda ömrünün en verimli yıllarını geçirecek. O mazlum yiğit biliyoruz ki ömrünün semeresini Merdese-i Yusufiyede ödeyecektir. Nice yiğitler idam sehpalarına yürürken, soğuk ekranlara mütebessim çehrelerinden tebessümler akıyor. Yüreğimize acılar, sorgulamalar akıyor. Elimiz kolumuz bağlı öylece seyir makamında ancak dualar gönderebiliyoruz.

Mübarek zamanlar ılgıt ılgıt arıtan, temizleyen, duru ve bahar tazeliğinde akarken günlerimize siyasetin zorlu yarışına şahit oluyoruz. Ümmetlerin kaderi vardır. Toplumların kaderi vardır. Ülkem örnek ve önder siyasilere öylesine muhtaç. Çocuklarımıza bırakacağımız yarınlar, miras bırakacağımız günlerin özlemiyle temiz, kirden ve riyadan arınmış, has ahlakı kuşanmış bireylerin vekil olmasını gerçek milletin vekili olmasını gönülden arzuluyoruz. İstiyoruz ki, kimse incinmesin, bu mübarek topraklarda birlik beraberlik sarsın kuşatsın insanımızı. İstiyoruz ki Efendimizi andığımız şu günlerde, Onu anlamaya çalıştığımız şu günlerde ondan bir esinti sarsın kuşatsın donuk çehreleri, merhametten yoksun yürekleri.

Efendimizin Hiraya yürüyüşü vardır. Gönlüne, acılarına, içinde bulunduğu insanlığın sancılarına, yüreğinde yavaş yavaş yeşermeye başlayan muştu gibi yüreğini kuşatan risalete yürüyüşü vardır. Hirasına yürüdüğünde, nice meşakkatle uzun yolculuklar sonu Nur Dağı'nın zirvelerindeki o kutlu mağaraya sığındığında anlıyoruz ki asırlar sonra asıl yürüyüşü yüreğindeki Hirasına yapmıştır. Yüreğindeki imani sancılarına yürüyerek, umudu, aşkı, huzuru, süruru kuşanarak yaralı coğrafyasına Nur dağının doruklarından dualar göndermiştir. Mübarek çehresini yalayıp geçen gözyaşları ile, bedeninden ziyade yüreğindeki acıların yorgunluğu onu kuşattığında uzaktan gördüğü Mekke'nin kavrulan evlerine, Kutlu mescide kimbilir hangi kurtuluş dualarını göndermiştir.

Onun, Kutlu Mescid Kabe'ye gönderdiği dualar, şirk, adaletsizlik, isyan, nifak, fuhşiyat bataklığında çırpınan insanlığa gönderdiği seslenişi ve duası hala bu günün sokaklarında yankılanmaktadır. Bu sesleniş gerçek ve mutlak kurtuluşun müjdesi olan bir sesleniştir. Bu seslenişe kulak vereceğimiz mübarek zamanlar gelmiştir. Esenlik yurdunun serin meltemlerini yorgun ve yıpranmış yüreklere taşıyan rüzgar artık durmaksızın esmektedir.

Dostlar, mübarek kutlu ayların bağrından ayaklarımızı kaldırarak kendi Hira'mıza doğru bir yürüyüşe çıkalım. Yüreklerimizdeki Hiraya doğru arıtan, dirilten, bağışlatan, yakınlaştıran yolculuğun heyecanı ile yürüyelim kurtuluşumuza. Kendi Hiramızı yüreklerimizdeki o en coşkun ve sıcak hal ile bize hakim olan azamızın çeperlerinde ararken ümitsizliğe umutsuzluğa kapılmadan yolcu olalım.

Dostlar, kutlu mevsimlerin arınmış zamanlarında gariplere hami olalım. Yolda kalmışa dost, kimsesizlere çare olalım. Kurtuluşumuz vermenin erdemli duraklarında, paylaşmanın sevincindedir unutmayalım. Mübarek aylarda Efendimizin izinden Rabbe iltica makamlarında Hira'mıza yürürken hayırlı bir ümmetin bireyleri olarak bencillikten uzak hep yardım makamında olalım. Bilelim ki verdiklerimiz bizimdir, sahip olduklarımız değil. Kırgın, yaralı bir dostun yüzünü güldüren birlikteliklerle maddi manevi paylaşacağımız her türlü sermayemizi ortaya dökme zamanlarındayız. Yüreğimizin derinliklerinde kurtuluş yolculuklarına çıkma zamanlarındayız.

" O halde içinizden, hayra da'vet eden ve iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun! Ve işte kurtuluşa erenler, ancak onlardır."( u00c2l-i İmran : 104)

Rabbimizin kurtuluş seslenişine uyma zamanlarında soluklanırken mübarek aylar kutlu olsun, kurtuluş olsun, dua olsun, cennet olsunu2026