Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2459.53
BIST 100
10174.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Nisan 2019

Mucize Annelik Okulu


Yeni bir kitaba imza atma imkanını sunan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Rabbimin mucizeliğine şahit olan herkese armağanım olsun. Önsözü ile siz değerli okurlarımı başbaşa bırakıyorum. Gayret bizden başarı alemlerin sahibi Rahman’dan...

“Dostlarım bana sordu, niye 'mucize annelik' diye... Dedim ki 'evet annelik mucizedir', Allah'ın mucizesi!

Mucize, insanları hayrete düşüren olağan üstü olaylara verilen isimdir. Rahman’ın varlığının, her şeyin hakimi ve sahibi olduğunun delilidir.

Bir çok kadının anne olması anneliği mucize olmaktan çıkarabilir mi?

Bir bebeğin oluşumu Allah’ın varlığının en büyük mucizesidir. Oluşum evresini bilim, rahme dökülen 250 milyon spermden çok az miktarının yumurtaya ulaştığını, yumurtayı dölleyecek olan spermlerin ise ancak 1000 kadar olduğunu ve bunlardan da sadece birinin başarılı olabileceğini belirtmiştir.

Kuyruklu olan spermin ise bütünün değil sadece bir parçadan oluştuğu da bilgilerde vardır. Bu gerçek 1400 yıl öncesinin haberi olarak ilahi kitabın sayfalarında yer almaktadır.

Hak Teala Kıyamet suresinde şöyle buyurur: “İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil midir?”

Alemlerin yegane sahibi meveddet ve merhametin hakim olduğu ailelerin sükûnete erip huzurlu olacağını varlığına delil olarak Rum suresinde biz düşünen insanlar için sunmuştur. Böylesi bir ailenin sonucunda arzulanan annelik de elbette en büyük mucizelerden birisi olacaktır.

Biz annelere düşen ise bu ilahi teveccühü, bu emaneti hakkıyla taşımaya çalışmaktır.

Ben yıllardır aynı soru üzerine kafa yordum: 'Nasıl iyi anne olunur? Bunun bir formülü var mıdır?'

Anneliği bana üç evlada sahip olmakla tattıran Rabbime sonsuz şükürler olsun. Anne olmak hayatta insanın tadabileceği en güzel duygulardan biridir.

Anne olmak ya da anneliğin tadını alamamak!

Her ikisi de Rahman’ın insana sunduğu ağır imtihanlardır. Rabbim herkesi imtihanında başarılı kılsın.

İşlenmemiş maden gibi sunulan evlatlarımızı işlemek elbette bir emeğin, bilginin daha da önemlisi sabrın işidir. Annelik, fedakarlığın en üst durumda olduğu, yap et demeden gecesinin gündüz edildiği, tabiri caiz ise saçların süpürge edilirken asla gocunulmadığı bir olgudur.

Anne olmak, hayata yeniden başlamanın, hayatı okumanın, var olmanın anlamının tadıldığının diğer adıdır.

Anne olmak elbette sadece doğurmakla değildir. Devamında gelen bütün sıkıntılara da katlanarak evladını ilmek ilmek işlemenin de uzantısıdır.

Hata yapmanın, hata yaptıktan sonra hatasından ders almanın ve daha iyisini yapma gayretinde olmanın çabasıdır.

Öncelikle iyi örnek olmaktır. Zira her anne bu dünyaya bir iz bırakmaktadır.

İşte bu kitabın sayfalarına süzülenler de bu iz bırakma çabalarımın sonucudur.

Hem anne olarak deneyimlediklerimin hem de konu üzerinde yaptığım okuma ve çalışmalarımın özet formülüdür!

Kur’an-ı Kerim'in, Peygamber Efendimizin sünnetinin ve pedagojik öğretilerin bu topraklara uygun olan kısımlarının sentezidir. Ve dahi kimi zaman büyüklerimizin bilgelikle dolu sözlerinin dizelere dökülmüş halidir.

Mucize annelik okulunun en önemli özelliği ise söz dinlemektir. Günümüz modern çağın getirisi çekirdek ailedir. Çocukların dedelerden, büyük annelerden, akrabalardan uzak, anne- baba sevgisinden ve şefkatinden yoksun kreşlerde bakıcıların elinde yetişmesi telafisi mümkün olmayan sorunlar oluşturacaktır.

Çocuklarımızın kültürüne yabancı yetişmesi, geleneklerin, örfün, adetlerin unutulması geçmişle bağın koparılması demektir. Bu da çocuğumuzun duygularının oluşmamasına sebep olacaktır.

Duygudan yoksun yetişen evlatlar bilgi çöplüğünde yok olmaya mahkumdur.

“Mucize Anne Okulu” nun öğrencisi olan anne ve babalar öncelikle söz dinlemelidirler. Böylelikle büyük hatalar yapmayacak, tecrübelerden de faydalanacaklardır.

Her anne ve baba iyi bir iz bırakma derdinde olmalıdır. Zira geleceğimize yatırım yapmak söz dinlemekle ve bu söze uymakla mümkündür. Unutulmamalıdır ki, yarınlarımız bugünlerimizin devamıdır.”