Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Haziran 2015

Muhabbet maymuncuğu

Daha yukarılara tırmanmak,zenginleşmek,varlık içinde yüzmek gibi kavramlarla dolduruluşa getirilen insanlık giderek kendi kabuğunda fakirleşme sürecine girmiş durumda.Her şeyi var ama mutsuz.Sağlıklı ama hasta.Varlıklı ama fakir.

Etrafında cirit atan dost görünümlü düşmanların çelmesinden kurtulmak için devamlı plan ve proğram yapmakla meşgul. Maske içinde maske ile dolaşan insanlık ha bire değerlerimizi bitirmekle meşgul. Kelam-ı kibar ,zenginlik istersen kanaat yeter der ama bu evrensel manifesto dahi nefsi emmarelerimizi teskin etmeye yetmez.

Ramazan iklimine girmeye çalıştığımız bu günlerde bir silkinsek diyorum .Kendimizi yeniden formatlamak, fabrika ayarlarına göre fıtratımıza uygun yaşamak için bu günleri fırsat olarak değerlendirme şansımızın olduğu günlerdeyiz.

Rahmet ,mağfiret ve cehennemden kurtuluş reçetesi ile fırsat günleri olarak kabul edilen sayılı günlerin arefesinde muhabbat maymuncuğu işimize yarar gibi geliyor.Muhabbet ,her müşkülümüzde bize olmadık kapılar açar .Kararmış kalbi de açar.Kin küpüne dönmüş azgın insan nefsinin heva ve heves apsesini de patlatarak kurtulma şansı yok dedğimiz hastalanmış ruhlarıda tedavi eder.

Meleklerin kıskanacağı özelliklerimiz var aslında.Hubbu dünya bizi esfele safiline doğru da götürebiliyor . Şeytana pabucu tersinden giydirecek kadarda canavarlaştırıyor.Zenginleştikçe fakirleşiyor varlık içinde yokluk çeker hale gelebiliyoruz.

Yaratanımız esmasındaki tüm sıfatlarını biz eşrefi mahlukların mizacına yüklemişken,biz ne yapıyoruz? Evet bu soru çok önemli. Ah aynalar ah.Aynalar dilleri olsada konuşsa halimiz nice olur ki.Yada aklımızdan geçenlerle hesaba çekilse idik kaçımız kurtarırdık paçasını ?

Muhabbet maymuncuğunu bu günlerin hatırına yanımızda taşıyalım.Onun açtığı kapılardan girmeye çalışalım.Muhabbetle pişmiş yemeklerden yiyelim.Muhabbet hamuru ile maya tutmaz yönlerimizi mayalayalım.

Ramazan ayı, aynı zamanda muhabbet paylaşma ayıdır.Günahlarımızı onunla yıkadığımız da bir daha kirlenmeyiz.

Muhabbet bağına giriyoruz bu günlerde.Bol toplayalım bol paylaşalım bölüşelim.Çünkü muhabbet paylaşarak çoğalan bir şey.Sayılı günler çabuk geçer.Elimiz avucumuz boş olarak bitimeyelim günlerimizi.

Zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı, ümitvar olmalı sabırla sebatla yolumuzu aydınlatmalı ve nefsani tuzaklara karşıda el ve gönül birliği ile cemaat ve cemiyet şuuru içinde yılmadan usanmadan yolumuza devam etmeliyız diyorum. Muhabbet maymuncuğunun açmadığı kapı yok değerli dostlar.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.