Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2518.90
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Şubat 2015

Muhalefet Sine i Millete gitmelidir

Bugüne kadar muhalefete yol gösteren, ufuk açıcı çok uyarıda bulundum. Şimdi bu uyarıları tek tek yazmaya kalksam, köşenin alanı yetmez. O yüzden merak edenler, Beyaz Gazete, Haber X, Sivil Düşünce ve Gazetemizin arşivlerine girerek yazılarımı okuyabilirler.

Zaman zaman benim gibi birçok Meslektaşımda muhalefeti uyaran yazılar kaleme alıyor. Lakin, muhalefeti yönetenler bu uyarılara hep kulak tıkıyorlar. Kendilerini, "Bunlar yandaş" vesayre diyerek teselli etmeye çalışıyorlar. Onlar kendilerini böyle teselli ede dursunlar, her defasında seçimler bizim ne kadar hakklı olduğumuzu gösteriyor.

Şimdi dinlenme ihtimalimin zor olduğunu bile bile muhalefete bir uyarı daha yapacağım. Onlara, Meclis'i tıkıama yerine Sine i Millete gidin diyeceğim. Değerli Dostlar, salı gününden buyana, muhalefetin İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerini engelleme çabalarını takip ediyorum. Kimse kusura bakmasın, bu buz gibi azınlığın çoğunluğa dayatmasıdır. Kimse kusura bakmasın, bu buz gibi İktidarın yasa çıkarma özgürlüğünü engellemektir.

Muhalefete mensup milletvekilleri, içtüzük kurallarını zorlayarak her fırsatta söz alıyorlar. Aldıkları söz esnasında, aralarında sataşarakta birbirlerine yeni bir söz hakkı veriyorlar. Dostlar, TBMM TV'den izlediyseniz, Meclis'in dakikalarca gündemini görüşmeye geçemediğini görmüşsünüzdür. Bunlar ortadayken, muhalif vekiller hala "Muhalefetin sesi kısılıyor" diye bağırıyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur anlayan var mı?

Gerçekten muhalefetin İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerini engellemek için gösterdiği olağanüstü çabaya bir anlam veremiyorum. Diyelimki, bu paket muhalefetin iddia ettiği gibi bir polis devleti kuruyor. İktidarın polis marifetiyle vatandaşı baskı altına alması muhalefet açısından olumlu bir gelişme değil mi? Bu vesileyle millet İktidardan soğumuş olmaz mı? Eğer CHP, MHP, HDP bulunduğu yerden memnunsa, elbette halkın İktidardan soğumasını istemeyecektir. İktidar bir seçim daha kazansın diye özel gayret gösterecektir.

Halbuki burada yapılması gereken, Sine i Millete gitmektir. Yani İktidara siz bizim paketle alakalı eleştirilerimizi dikkate almıyorsanız, bizde meydanlara iniyoruz demektir. Muhalefet neden bu yolu tercih etmiyor? hakikaten anlamak mümkün değil. İşte görüyorsunuz, onlar ne yaparlarsa yapsın, İktidarın polisin yetkilerini arttıran bu paketi geçireceği anlaşılmıştır.

Beyler, bu gerçek ortadayken, sizin Meclis'i tıkama çabanız bir kendinize birde siyaset kurumuna zarar veriyor. Vatandaşı baskı ortamından kurtarayım derken, vatandaşın siyasetten ümidini kesmesine neden oluyorsunuz. Bunu yapacağınıza inin meydanlara... Paketle alakalı herşeyi süre kısıtlaması olmadan anlatın milletin kendisine...

 
TDV kurban