Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2433.99
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2022

Muhalefet ve Amerika

Muhalefetin Amerika’ya karşı duruşu çok önemlidir ve tartışılmaya açılması gerekir.

Çünkü, muhalefetin duruşu iktidar kadar önemlidir. Muhalefet ülkede ve dünyada meydana gele birçok hadiselere karşı duyarsız kalamaz.

Asıl olan konularla uğraşmayıp, alakasız ve içi bomboş gündemler oluşturamaz.

Bugün iktidar muhalefette, muhalefet iktidarda olsaydı bilhassa dış siyasette Türkiye'nin durumu ne olurdu. Bence bu sorunun cevabı son derece önemlidir elbet.

Günümüzde Amerikan yanlısı bir iktidar başta olsaydı komşumuz olan Rusya ile ilişkilerimiz tamamen bozulurdu.

Rusya ve Ukrayna Savaşı’nda tarafsızlığını yitirir. Adeta ülkemiz tıpkı Yunanistan gibi Amerika’nın bir mandası haline gelirdi.

Montrö Antlaşması delinir, Amerika ve Avrupa’nın savaş gemileri İstanbul Boğazı’ndan izin almadan geçerek Karadeniz’e açılırdı, Bize ait olmayan bir savaşın tam ortasında kendimizi bulabilirdik.

Ayrıca İsveç ve Finlandiya ya hiç bir şart koşmadan NATO’ya girmelerini onaylar, böylece Avrupa’nın bir terör yuvasına gelmesi için yeni kapıların açılmasına zemin hazırlardık.

Bunları yaptığımız takdirde tarafsızlığımızı yitirir, Avrupa’ya giden doğalgaz boru hattını kaybeder, ta Çin’e kadar uzanan demiryolu hattından vazgeçmiş olurduk. Çin ile olan birçok bağımızı da koparmış olurduk.

Rusya ve Ukrayna’dan gönderilen ve dünyanın en büyük gıda ihtiyacı olan buğdayın Karadeniz’den geçmesini engellemiş olurduk.

Siyasi ve iktisadi yönden büyük zorluklarla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olurdu.

Dostumuz olmayan ve her fırsatta bizi yerden yere vurmak isteyen Amerika ve Avrupa’nın boyun eğer ve tuzağına düşerdik.

Bağımsızlığımız tartışılır hale gelirdi. Yunanistan kim bilir bunu büyük bir fırsata çevirip başımıza daha nice çoraplar örerdi.

Eğer muhalefet Amerika ve Avrupa’ya tavır koysaydı, o zaman muhalefeti desteklemek görevimiz olurdu. Amma ateş çemberine dönen hadiseleri görmezlikten gelip bunlar hiç olmamış gibi işe yaramaz hususları gündeme getirerek boş bir havanda su dövenleri görmekteyiz.

Siyaset yapan muhalefetin de bu hususta bir fikir sahibi olması, duruş sergilemesi, beyanda bulunması ve halkı aydınlatması gerekmez mi?

Bunu istemek hakkımız değil mi?

Bu milletin verdiği vergilerle siyasi harcama yapanların bu millete karşı sorumlulukları yok mu?

Bu kadar dehşetli gelişmelere rağmen Amerika ya tek laf etmeyen muhalefeti nereye koyacağız.

Bunlar benim aklıma gelenler, elbette aklıselim olanlar da bazı değerlendirmeler yapacaklardır. Bir fikir jimnastiğine ne dersiniz.?