Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2522.35
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ocak 2015

Muhalefetin içler acısı hali

Değerli Dostlar, memleketimizde yaptığı her iş İktidara yarayan bir muhalefet var. Birçok ülkenin İktidar yöneticileri, karşısında böyle bir muhalefet olduğu için AK Parti'yi kıskanıyordur. Büyük ihtimalle liderlerin çoğu kendisine böyle bir muhalefetin nasip olması için, sabah akşam dua ediyordur.

Ülkemizdeki muhalefetin şu içler acısı haline bakar mısınız. Genel seçimlere yaklaşık dört ay kalmış, yapılan anketlerde İktidar Partisi ezici oy oranıyla birinci parti olarak çıkıyor. Normal şartlarda, on üç yıl iktidar görevi yapan bir partinin oylarında az veya çok düşüş olur. Ama ülkemizde düşüş yerine yükseliş oluyor. Peki bunun nedeni nedir? Ben bunun en büyük nedeni, muhalefetin uyguladığı yanlış sistemdir derim. Kimse kusura bakmasın, muhalefetin sahip olduğu bu anlayış anca İktidarın işine yarar.

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için, birkaç örnek vereceğim. Biliyorsunuz, hafta başında Beştepede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Bakanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Peki muhalefet bu rutin toplantıdan hangi konuyu eleştirdi? Başbakan Davutoğlu'nun yüz hatlarındaki değişmeyi... Neymiş Efendim, Başbakan'ın Simasından toplantının Cumhurbaşkanı Başkanlığında yapılmasından rahatsız olduğu anlaşılıyormuş.

Halbuki ülke için büyük hedefleri ve projeleri olanlar, toplantı salonunda bulunanların mimik hareketlerine takılmazlar. Demekki bunu yapanlar malzemesizlik sorunu yaşıyorlar. Birde onlar, tüm umutlarını karşı tarafın ayak tökezlemesine bağlamışlar. Yani AK Parti'de bir ayrılık, bir sorun yaşanacak ve muhalefete iktidara gelme fırsatı doğacak... Aynen ablam gelin olacak sıra bana gelecek misali...

Muhalefetin İktidarın ayak tökezlemesinden medet umduğunu, Dört Eski Bakanın Genel Kurulda yapılan Yüce Divan oylamasındada gördük. Tek tek yapılan Yüce Divan oylamalarının sonuçlarına, muhalefetten şaşırtıcı açıklamalar geldi. Kimi çıkan rakamlardan Hükümetin güvenoyu sorunu olduğunu söyledi. Kimide çıkan rakamlardan Egemen Bağış'ın oylamasının yenilenmesi gerektiğini belirtti. İnsan bu zorlama açıklamaları görünce, kendini "pes" demekten alıkoyamıyor.

Dostlar, bunlar yukarıda belirttiğim ablam gelin olacak sıra bana gelecek durumuna iyice inanmışlar. Mademki birileri kendini bu duruma inandırdı. Ohalde bize bekle koca kız bahtın açılıncaya kadar demek düşer.

 
TDV kurban