Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2424.59
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Mart 2015

Muhalefetin vizyonu: 19. yüzyıl Türkiyesi!

Muhalefetin mevcut zihniyetinden ve vaatlerinden yola çıkarak olası iktidarlıkları döneminde 2015 Türkiye'sinde ne tür değişiklikler yaşanabilir, önce ona bakalım.

u2022 Muhalefetin iktidarlığı döneminde ulus devletçi sistemin ürünü 1933 yıllarından kalma ırkçı bir metin olan andımız geri gelecek.

u2022 Çocuklar her gün asker komutlarıyla birlikte varlıklarını Türk varlığına armağan etmeye devam edecekler.

u2022 3.Köprü, 3.Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projelerden vazgeçilecek.

u2022 TRT Kurdi kapatılacak, siyasi partilerin kapatılması kolaylaşacak.

u2022 Halka bir baskı unsuru, hatta propaganda aracı olarak görülen ezanlar kimsenin duymayacağı bir volüme indirilecek.

u2022 Türkçe ezan tartışılacak.

u2022 İmam Hatip okullarının sayısı azaltılarak bu okulların sadece imam yetiştiren kurumlar olarak hizmet vermesi sağlanacak. İlerleyen zamanlarda bunlar da kapatılacak.

u2022 Hızlı tren rayları ve bölünmüş yol yapımlarına ara verilecek.

u2022 Enflasyon yüzde 7'lerden yüzde 40 seviyesine çekilecek.

u2022 Kısmen özelleştirilen hastaneler lağvedilecek eski usul sıra bekleme sistemine geri dönülecek.

u2022 Hava yolu taşımacılığı devlet tekeline alınacak ve uçuş fiyatları tavan yapacak.

u2022 Çözüm süreci bitirilecek ve eski çatışmalı günlere geri dönülecek. Günde ortalama 3-4 şehit haberinin gelmesi sağlanacak.

u2022 Dersimden dilenen özür ve Ermenilere yapılan taziye derhal geri alınacak. Çünkü "Türk'üz, bütün başlardan üstün olan başlarız!"

u2022 Tayyip Erdoğan'ın açtığı üniversiteler ve havalimanları kapatılacak.

u2022 Irak Kürdistan'ıyla eskiden olduğu gibi ilişkiler bitirilecek.

u2022 Toplu resmi merasimle Esed'le bozulan ilişkiler düzeltilecek.

u2022 One Minute'le bozulan İsrail'den de özür dilenecek. Biz ettik siz etmeyin mesajı verilecek.

u2022 MİT başta olmak üzere önemli kurumlar paralel yapıya devredilecek.

u2022 Okullardan Siyer ve Kuran dersleri kaldırılarak MEB, Birleşik Haziran Hareketi'ne devredilecek.

u2022 Hız kesmeden laik, İnkılapçı, çağdaş, ilerici, akılcı nesiller yetiştirmeye devam edilecek.

u2022 Osmanlıca dersleri derhal kaldırılarak İnkılap tarihi dersleri haftada 5 saate çıkarılacak.

u2022 Başörtüsü tekrar yasaklanarak gericilik hızla boğulacak!

CHP'nin Türkiye'si aşağı yukarı böyle bir resim çiziyor bize. Öyle anlaşılıyor ki muhalefet verdiği vaatlerle 19.yüzyıla hedef yapıyor! Demem o ki, dünyada ve bölgede yaşanan gelişmelere gözlerini kapamış bu zihniyetin ülkenin geleceğine dönük öne sürdüğü yeni bir vizyonu yeni bir projesi yok. Halkın talepleri doğrultusunda bir siyasi strateji geliştirmeyen muhalefet şu haliyle halkın gerisine düşmüş bir görüntü arz etmektedir. Eğer abarttığımı söylüyorlarsa buyursunlar beni ikna etsinler! Peki, AK Parti ne vaat ediyor? İsterseniz buna geçmeden evvel ne yaptıklarına bir bakalım. Daha iki-üç gün kadar evvel siyasi partilerin temelli kapatılması hükmünün yürürlükten kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Kısacası bundan böyle hiçbir siyasi parti kapatılamaz denildi. Aleviler ve Bektaşi dedeleri yetiştirmek üzere imam hatip okullarına benzer bir lise açılıyor. Okulun adı; Hacı Bektaş Veli Lisesi. Buradan cemevleri için Alevi dedeler ve babalar yetiştirilecek. Diğer taraftan azınlık okullarına 9 Milyon gibi rekor bir yardım yapan AK Parti son olarak Hıristiyan ve Musevi öğrencileri için eğer isterlerse kendi okullarında kendi dinlerini öğrenebilecekleri bir ortam hazırlıyor.

AK Parti gerek içeride başlattığı barış süreciyle gerekse bölgede geliştirdiği siyasetle Ortadoğu halklarıyla birlikte ciddi bir vizyon geliştirmek gayretinde. Bunun için tüm engellemelere rağmen silahların bırakılması ve barışın tesis edilmesi noktasında sağlam bir siyasi irade gösteriyor. Son 10 yılda milli geliri 230 milyar dolardan 800 milyar dolarlara yükselten, 6 bin 101 kilometrelik bölünmüş yolu 21 bin 227 kilometreye çıkaran, IMF'ye olan borcu kapatan AK Parti, ekonomik, siyasi ve sosyal politikalarını yeni sosyoloji üzerine bina ederek her defasında halkın teveccühünü kazanabiliyor. Bu yüzdendir ki bugün karşımızda hükümet olduğu günden itibaren içeriden statükocu, darbeci, militarist, ırkçı, ulusalcı bir kesimin ve derin yapıların dışarıdan da Gladyo düzeninin hedefi haline gelmiş bir parti var. İlginçtir, AK Parti nezdinde ülkenin bağımsız, farklıklarıyla barışık, zengin, güçlü bir ülke olması için çaba gösterenlere yandaş, biatçi, satılmış, ülkeyi her bakımdan gerileten ve sömürge bir ülke olması için türlü tezgahlar kuranlarla birlikte hareket edenlere ise özgürlükçü muhalif denilmekte.

Artık Türkiye beline silah takanın vatan, millet, bayrak uğruna rahatlıkla adam öldürebildiği bir ülke olmaktan kurtuldu. Vatan, millet, bayrak kisvesi altında mafya gibi arazilere çökme, servetlerine servet katma dönemi çok şükür bitti. Şimdi AK Parti öncülüğünde esaslı bir vatan inşa ediliyor. Bu dönemin adına Yeni Türkiye dememizin bir nedeni de budur. Yeni Türkiye'nin ilk sayfasına yeni bir anayasa yazarak başlamayı umut ediyoruz. Herkesin içinde kendine yer bulacağı özgürlükçü bir anayasa vaat ediyor AK Parti. Muhalefetin eski Türkiye'si ise bu ülkenin Kürdüyle, Türküyle, Ermenisiyle, Alevisi ve dindarıyla birlikte tüm farklılıkların üzerinden silindir gibi geçti. Yıllardır aramıza nifak tohumları attı. Oysa Alevinin cemevini, dindarın başörtüsünü, Kürdün dilini de yasaklayan hep aynı zihniyetti. Bu yüzden kimsenin uyanmasını istemiyorlar. Bu yüzdendir ki farklılıklarıyla birlikte herkesin kendini barış ve huzur içinde hissedebilecekleri, özgür ve şerefli sayabilecekleri bir ülkenin inşasına karşılar. Barışı da, yeni anayasayı da bu yüzden istemiyorlar. O yüzden AK Parti otoriter bizler de yandaşız!