Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2402.20
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Eylül 2013

Müjdeler olsun bölünüyoruz!

Geçen yazımızda ortalığıpaket korkusu sardığınıyazmış, bunlardan paketi küçümseyerek halkın gözünden düşürmeye çalışanların iyi niyetli olmadıklarınıanlatmaya çalışmıştım.

Paketin açıklanacağıtarih yaklaştıkça -ki sayın başbakan 30 Eylül Pazartesi günüaçıklayacağınısöyledi- bunlar tutuştular ve son hamalerini yapmaya başladılar.

Hem ulusolcuların, "paket/ler PKK istediği için çıkarılıyor"hem de PKK taraftarlarının "biz istedik/zorladık aldık"temelsiz iddialarıson derece yersiz, gerçekle alakasız art niyetli iddialardır.

Bakınız,

Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti iktidarıbugüne kadar vatandaşlarının refahıiçin devrimle ifade edilebilecek değişiklikler yaptı. O zaman da bugünkine benzer iddialar havada uçuşuyordu. Buna hafıza kaybıdemezsek başka bir şey dememiz gerekecek.

Oysa Türkiye tarihindeki en büyük değişikliklerden biri olan TRT6/TRTŞeşher iki tarafıda çileden çıkarmıştı. Ulusal-milliyetçi kesim "bölünüyoruz, PKK istediği için Kürtçe kanal açıldı, ihanet, Atatürk, cumhuriyetu2026"diyerek karşıçıktı. Ama gelin görün ki PKK-BDP çizgisinde olanlar da "bu kanal asimilasyonu hızlandırmak için açıldı, Kürt halkıbu kanalıizlemeyecek. Sadece Kürtlere küfredilsin diye açılan TRT6'i izlemek ihanettir, bizi bölmek, birbirimize düşürmek istiyorlar"diyerek TRT6'e tepki göstermişlerdi.

Tepkilere, ithamlara dikkat ettiniz mi? Yıllarca kampanya halinde yürütülen bu ithamlar ne kadar benzer, hatta akrabau2026

Peki,

Okullarımızda önceki yıl verilmeye başlanan Kürtçe seçmeli ders ile ilgili taraflar ne söylemişlerdi hatırlayan var mı?

"Bu uygulamayla cumhuriyete ihanet edilmiştir, Atatürk Türkiye'si yok artık. AKP ve Tayyip Erdoğan PKK'yımemnun etmek için bizi bölüyor"diyenler her zamanki gibi "Türkiye küçük olsun böyle kalsın"diyen ulusolcu ve milliyetçilerdi.

PKK-BDP yandaşlarıise çocuklarının seçmeli Kürtçe derslerine devam etmelerini istemedi ve "bu uygulama Kürtlere tuzaktır, Kürtlerin arasına fitne sokmak içindir, hiçbir Kürt çocuğunu bu derse göndermemelidir. Bu biz Kürtleri birbirimize düşürmek için hükümetin bir oyunudur"gibi akıl almaz karşıçıkışlarına bir yenisini ekledi.

Eğer muhalefet tarafından iddia edildiği gibi hükümet gizlice PKK ile anlaşmışolsaydıya da onların taleplerini yerine getirmek için paket hazırlamışolsaydı, bu güne kadar "dindarı, Alevisi, Sünnisi, Roman'ı, Kürdü, Türküyle halkımın gecikmişhaklarınıveriyoruz"anlayışıyla sağlanan bu kadar imkana PKK hiçitiraz etmemeliydi. Oysa yukarıda da belirttiğimiz gibi pek çok devrim niteliğindeki düzenleme ve değişikliklere PKK şiddetle karşıçıktı.

Bugün de 90 yıllık bozuk taşplak yeniden çalınıyor:

"Bölünüyoruz, cumhuriyete ihanet, Atatürk vs."diyerek vatandaşın haklarıgasp edilmek isteniyor. Alevilerin neden bugüne kadar 'öteki'olmaya mahküm edildiğini sormuyor soruşturmuyorlar. Dindarların neden bu kadar baskıaltında preslendiğini umursamıyorlar. Romanlara yapılan "anayasal hakareti"görmezden geliyorlar. Sıra kardeşliğe gelince "bölünüyoruz"teraneleriu2026

Biz bir asırdır yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen bölünmediysek Kürd'üyle-Türk'üyle 1150 yıllık kardeşliğimize olan inancımızdandır. Sizlere rağmen bölünmediysek 942 beraberliğimizin kıymetini bildiğimizdendir. Bizi kardeşlik açılımlarıdeğil, düşmanlık paketleri bölmedi, şimdi açılacak olan adil vatandaşlık düzenlemeleri mi bölecek?

Hatırlar mısınız?

Ölüm üçgenlerini? Bolu güzergahındaki Küçük Veli'lerin 'paket'lerden aldıklarıtalimatlarla işledikleri cinayetleri?

Ya İstanbul'un ortasında işlenen cinayetleri?

Köy yakmaları, adam kaçırmaları?

Şu Abdullah Öcalan'a 'başkan, gerillalarınızın tümünüsınır dışına çekmeyin, 500 kişilik silahlıgrup kalsın lazım olur' diyen çok yıldızlıpaşayı?

Bütün bunlar bölmedi, ama kardeşlik için gösterilen gayretler bölecek!

PEH!

Son olarak başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen gün mealen söylediği şu hakkaniyete bakalım:

"Aslında biz iktidara geldiğimiz günden beri bugün yapmaya çalıştığımız düzenlemeleri vatandaşlarımızın refahı, kardeşliği, selameti için o yıllarda yapmak istedik, ne var ki o gün önümüze çıkan güçleri, engelleri aşamadık. O güçlerle mücadele ede ede bu günlere geldik."

Demek ki neymiş?

Tayyip Erdoğan ne kimseyle pazarlık sonucu ve ne de bizi bölmek için paketler çıkarıyor, başbakan Erdoğan kardeşliğin gereğini yerine getiriyor.

Okey?..

Twitter: @ahmetay_