Dolar (USD)
32.07
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2470.44
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ağustos 2015

Münafık Dosttansa Mert Düşman\u2026

Barış süreci neden bu denli çıkmaza girdi? Zaten kör topal, düşe kalka yürüyordu. Akibeti pek de belli değildi. Endişeler, kuşkular, korkular hep vardıu2026 Ancak ümit de vardı, acaba ümit korkuyu yener mi diye heyecanla beklerken, birbirini takip eden provokasyonlar çıkıverdi. Çok zor zamanlarda yanında durduğumuz ve yıllarca "Büyük şeytan Amerika, Amerika'nın gayrı meşru çocuğu İsrail" sloganlarını en üst perdeden haykıran Şia'nın saman altından yürüttükleri lağım sularını fark etmedik.

Bizler perde gerisinde olan bitenleri genellikle sonradan görüyoruz. Çünkü şu ayete imanımız bizi nifaktan iki yüzlülükten uzak tuttu. "Şüphe yok ki münafıklar cehennemin en altkatındadırlar. Artık onlara bir yardımcı bulamazsın. (Nisa 5/145) Genelde muhatabımızı kendimiz gibi samimi gördük. Bu sebeple de Şia ve onun işbirlikçileri olan ABD, AB vb. ülkelerin oyunlarına daha kolay geldik. Şimdi aşağıya aldığım ve basına yansıyan haberler, münafıklara karşı çok dikkatli olmamızı gerektiriyor. Özellikle de münafıklığı akide edinenlere karşıu2026

Allah (cc) Kur'an'ı Kerimde bir surenin adını "Münafıkun" koymuş. Ayrıca Kur'an'ın hemen girişinde beş ayetle müminleri, iki ayetle de kafirlerden bahsettikten sonra, uzun uzadıya münafıkların şirretliğine, ikiyüzlülüklerine, kalleşlik ve kahpeliklerine dikkat çeker. NEDEN?

Çünkü tarih boyu münafıklar var olagelmiş ve her dönemde de müminlerin en sinsi ve en tehlikeli düşmanları olmaya devam etmişlerdir. Nasıl olmasınlar ki, ağacın içindeki kurtlar misaliu2026 Kullarına karşı merhameti sonsuz olan Allah (cc) kullarını her türlü tehlikelere karşı hep uyarır. Örneğin şeytandan sakındırması ne kadar da yoğundur. İşte bir o karar da münafıklara karşı çok kere uyarır. Çünkü münafıklar çok sinsi ve kalleş olduklarından tehlikeleri de o denli büyüktür.

Münafıkların en büyük silahları aldatmaktır. Aldatma vasıtaları çoğaldıkça, münafıkların manevra kabiliyetleri de artar. Tabi bu onların tehlikelerinin de aynı oranda artması demektir. Nitekim son bir asırda teknolojinin baş döndürücü yükselişi, sosyal vs. medyanın gücü, münafıkların gücüne güç katmıştır. Münafıkları bağlayan bir kayd-u şart olmadığından bu onların önünü olabildiğine açmaktadır.

PKK, Esed ve İran ile ittifak yaptı'

Emekli diplomat ve yazar Akın Özçer, 'PKK ve HDP politikaları, Wikileaks'in sızdırdığı belgelerde yer alan 'İran ve Suriye'nin PKK ile ittifak yaptığı'na ilişkin değerlendirmeleri doğruluyor' dedi.

"PKK ve HDP çizgisinin politikaları, Wikileaks'in haziran sonuna doğru sızdırdığı Suudi Arabistan belgelerinde yer alan 'Türkiye'ye karşı İran ve Suriye'nin PKK ile ittifak yaptığına ilişkin değerlendirmeleri doğruluyor. PKK'nın, Çözüm Süreci'ni başlatan ve iyi-kötü götüren AK Parti'ye düşmanlık politikası ancak Esed rejimiyle ittifakı bağlamında mantık çizgisine oturuyor elbette. Bundan dolayı son zamanlardaki şiddet olaylarını, Türkiye ile Suriye'nin savaşı olarak görüyorum. Yani Suriye rejimi, kendisinin iktidardan gitmesini isteyen bir hükümete karşı Türkiye'nin içinde PKK üzerinden savaş veriyor. Öyle anlaşılıyor ki Esed gitmeden PKK'nın siyaset değiştirmesi pek mümkün değil. Dolayısıyla Türkiye üzerinden hala ortalığı karıştıranlar, AK Parti'nin Suriye politikasını eleştiriyorlar. Yani PKK ve muhalif partiler, Türkiye'nin Rusya ve İran'la birlikte Esed'e yardım etmesini istiyor. Burada ben, Esed'in Türkiye ile PKK üzerinden dolaylı bir şekilde savaştığını düşünüyorum." (Timetürk 27.08.15)

Bölgede yeni partner: İran

Varılan anlaşmanın şimdiden belli olan en net sonucu, ABD'nin Ortadoğu'nun meselelerini ele almakta yeni partner olarak kendine İran'ı seçmiş olması. Afganistan'ın ve Irak'ın işgalleri sürecinde gayriresmi ve arka kapıdan yapılan işbirliği, artık gözler önünde ve resmi kanallarla yapılacak. ABD ve İran, "Sünni cihatçılar"a karşı 2000'lerin başından itibaren başlattığı dayanışmayı, bölgenin dizaynında ve dize getirilmesinde de en üst düzeyde kullanacak gibi görünüyor.

ABD'nin, İran'ın desteklediği milislerin Irak, Suriye ve Lübnan'da neden olduğu çatışma ve gerginliklerden hiç bahsetmeden, sadece 'Sünni cihatçılar'a odaklanması, Tahran yönetiminin oldukça başarılı bir PR çalışması yaptığını gösteriyor.(Haksöz 27.08.15) Aman dikkat. Selamu2026 Duau2026