Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2400.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Haziran 2019

Mursi Değil Batı’nın İki Yüzlülüğü Öldü

Sosyal ve siyasal sistemlere anlam kazandıran, uygulamadaki pratiklerdir. Pratikle desteklenmeyen Batı’nın temel hak ve özgürlükler söylemi, içinde ruh olmayan bir cesede benzer.

Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanına darbe yapan cunta yönetimini destekleyen Batı, bundan sonra insanlık adına ne söyleyebilir? Batı’nın bütün değerleri Mısır’ın zindanlarında ölmüştür. Murisi ise, sonsuz bir hayatla buluşarak şehit olmuştur.

Mursi, her şeyin şahidi olan Allah’a ve Onun dışında sığınılacak bir varlığın olmayacağına iman ederek, gerçek bir özgürlüğe uçmuştur.

Mursi, şehadetiyle varlığının sebebini bulmuş ve Onun üstünlüğüne tanıklık etmiş, içi boş ‘’hak ve adalet’’ söylemleriyle kararttırılan insanlığın ufkunu, duruşuyla aydınlatmıştır.

İnsanlık tarihi iyi ve kötü olmak üzere iki yol ile başlamıştır. İyilerin yanında yer alanlar tarihin kalbini oluştururken, kötülerin yanında yer alanlar ise hep lanetle anılmıştır. Bu çerçevede Mursi’ye zulmeden diktatörün yanına gidenler, destek verenler, insanların yüzüne nasıl bakacaklar?

Mursi, tıpkı 15 Temmuz şehitleri gibi işbirlikçilere karşı tavır almış, değerlerinden taviz vermeden hak için hayatını ortaya koymuştur.

Mursi, uğrunda canını feda ettiği değerlerin farkında olarak, tüm tahriklere rağmen, hiçbir zaman silahlı mücadeleyi benimsememiş Habil gibi şehit olmayı göze almış ama Kabil gibi kardeş katili olmamıştır.

Mursi’nin duruşu, her fırsatta ‘’Temel hak ve özgürlükleri’’ dilinde düşürmeyip pratikteyse, devamlı diktatörleri destekleyen ikiyüzlü Batı elitlerine hak ve özgürlük için canını ortaya koyarak büyük bir ders vermiştir.

Mursi, insanlığın üstün değerlerini hayatına tercih eden, cahili saldırıları bertaraf etmek için toprağa düşen tohumdur. Bu tohum tertemiz yüreklerde yeşerip insanlığı selamete ulaştırmak için mücadele edeceklere ilham kaynağı olacaktır.

Mursi, haksız bir muameleye maruz kaldığı halde, haktan, adaletten, zerre kadar taviz vermeden Mısır toplumunu daha büyük bir felaketten korumuştur. Mısır’ın zindanlarında Mursi sonsuz bir hayatla buluşurken, ikiyüzlü Batı’nın sahte özgürlükçü yüzü öldü ama hak ve hukuk tanımayan gerçek yüzü yaşamaktadır.

Batı’nın, köhnemiş, çürümüş hiçbir inandırıcılığı kalmamış mevcut söylemleriyle insanlığa artık söyleyecek bir sözü kalmamıştır.

Mursi’nin şahsında tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.