Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ağustos 2018

Mustafa Bedirhan'ın Yastığı

Henüz 11 aylık, henüz cennet kokusu tazeliğini koruyor. Masum bir bebeği ve annesini katlettiler. Bebek katillerinin ilk saldırısı değildi. Bir bebekten geriye masum bir gülüş ve cennet kokusunu taşıyan yastığı kaldı. O yastık şimdi gönlü yaslı, gözü yaşlı bir babanın kollarında.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya şehit düşmüştü.

Şehit anne Nurcan Karakaya ve şehit Mustafa Bedirhan'ı asla unutmayacağız! Astsubay Serkan Karakaya'nın cenaze namazında kollarında taşıdığı oğlu Mustafa Bedirhan'a ait yastık hafızalarımıza kazındı. Böylesine büyük acıya kim dayanabilir? Çocuğuna sarılırcasına yastığa sarılan, onu bırakmayan acılı bir babau2026

Bu acı tabloyu yıllardır yaşayan bir Türkiye var. Terörün aramızdan, canımızdan, içimizden kopardığı nice masum canlar toprak oldu ve toprak vatan oldu.

Mustafa Bedirhan'ın yastığıu2026 Yastık o gece Mustafa Bedirhan'ın kokusunu taşıdı. Baba yastığı kokladı, sarıldı yastığa, onunla yattı belki. Peki, Mustafa Bedirhan'ın kokusu giderse yastıktanu2026

Bir şehit eşi, eşinin gömleğini yıkamadığını ve eşinin kokusunu çocuklarına koklattığını anlatıyordu. Evet, çocukların şehit babalarına olan hasretini gömlekteki koku gideriyordu. Ya o koku giderse, diyordu acılı anne!

Şehitlerin kokusu gitmez! Şehitlerin hatırası yok olmaz! Şehitlerimiz bu toprakları bize vatan yaptı. Henüz 11 aylık iken şehit olan Mustafa Bedirhan'ın yastığına sinen cennet kokusu bu milleti ayakta tutmaya yeter!

Şehit Mustafa Bedirhan'ın babası astsubay Serkan Karakaya, "Oğlum dün bayağı öptü, sarıldı. Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı. Demek ki içine doğmuş yavrumun. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Vatan için iki can parçamı verdim, hediye ettim. Allah mekanlarını cennet eylesin." dedi.

Şehit Nurcan Karakaya'nın annesi Suudiye Demir, "Ne söyleyeyim. Vatan sağ olsun. Yavrum şehit oldu. Yavrusunu da aldı gitti. Bebek katillerinin Allah belasını versin. Sadece benim yavrumu değil herkesi öldürüyorlar. 40 tanesinin yavrusunu öldürüyorlar. Daha ne söyleyeyim. Vatan sağolsun" dedi.

Annelerimiz hep bu vatan için yandı, ağladı. Burada yeri gelmişken kahraman komutanımız İsmail Metin Temel Paşa'dan bahsetmemek olmaz. 2. Ordu komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü 11 yıldır yerine getiriyor. Şehit asker son nefesinde karşısında bulduğu komutanından "annesine bakılmasını" istemişti. İşte o şehidin fedakarlığı ve İsmail Metin Temel'in unutmadığı ailesinin hikayesi.

8 Nisan 2007... Bolu'daki komando Tugayı'na bağlı birlikler Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda operasyon yapıyor. PKK'lıların attığı bir el bombası komandoların bulunduğu mevziiye düşüyor. Bombayı gören Şırnaklı 21 yaşındaki Şeref Bulut hiç tereddüt etmeden arkadaşlarının üzerine kapaklanıp vücudunu siper ediyor. Ağır yaralı olarak Şırnak'taki askeri hastaneye kaldırılan Şeref Bulut son nefesini verirken de yanı başındaki Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Metin Temel'e şu sözleri fısıldıyor:
"Komutanım, anam, ailem sizlere emanet." Korgeneral İsmail Metin Temel şehide son nefesinde verdiği "anam size emanet" sözünün gereğini 11 yıldır yerine getiriyor. En son 2011 yılında şehidin annesi Hatun Bulut'un evine gitmişti. Oğlunun komutanına sarılarak ağlayan anne Hatun Bulut, Kürtçe olarak "Allah sizleri bu topraklardan eksik etmesin" diye dua etmişti.

Allah, bizleri, bu necip milleti daima korusun! Şehit Mustafa Bedirhan'ın yastığına millet olarak başımızı koyalım, yüreğimiz dayanırsa ve vicdanımız müsaade ederseu2026