Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2474.10
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Kasım 2016

Mustafa İslamoğlu hodri meydan

12 Kasım 2016 gecesinde yazar olduğunu söyleyen Ali Akın'la bir program yaptınız. Programda başta İmamı Buhari olmak üzere bir çok İslam alimini tenkit ettiniz, kitapların ismini verdiniz. Eğer bu kitaplarda söyledikleriniz yazılı ise kim itiraz edebilir.

Ancak, programın son kısımlarında Ali Akın sözü Said-i Nursi'ye getirip "Said-i Nurs'i kendisine vahiy geldiğini" söyledi. İlhamın mümkün olacağını da vurguladı. Siz de elinize bir kitap alıp sanki yerini gösterecekmişsiniz gibi bir tavır içine girdiniz. Amma kitabı elinize alıp kenara bıraktınız. Kitabı açıp kitabın ismini ve sayfa numarasını dinleyicilere söylemeniz gerekirdi.

Bizim de bu programla ilgili diyeceklerimiz vardır.

Bende size Hodri meydan diyorum. Eğer o sözler iftira ve yalan değilse sizin televizyonunuzda Said-i Nursi'ye ait kitapları getirelim, kitaplar üzerinden herkesin gözü önünde bir sohbet yapalım.

Said-i Nurs'i " Ben dahi bir müfsit olabilirim siz mihenge vurmadan almayınız. Ben kendimi beğenmiyorum beni beğenenleri de beğenmiyorum. "Ben Kur'an talebesiyim her şeyi mizanı şeraitle ölçerim. Yine bir başka ifadesinde Said yoktur Saidin ehliyeti de yoktur konuşan yalnız hakikattır" diye bunun gibi bir çok ifadeleri var.

Vahiy sadece peygamberlere gelir, Bazı velilere de ilham gelebilir. Bunda ne sakınca var.

Evet Said-i Nursi bir çok yerlere de ilhamdan bahsediyor. Haşa Allah bizi terk mi etmiş. Hz. Ali (r.a.) başta olmak üzere diğer sahabelerin ilhamını nereye koyacağız. Hayvanlara bile ilham gelmiyor mu. Bir balık denizin altında hangi tarafın doğu,batı,kuzey güney olduğunu nereden bilecek. Binlerce kilometre gidip yönünü kaybetmeden aynı yere geliyor. Göç eden kuşlar ve arılarda öyle misalleri çoğaltabiliriz.

Eğer niyet yalan ve iftira olsa söylenecek söz kalmamış ve hesap Allaha kalmıştır. Çünkü: yalan bir lafzı kafirdir. Yok eğer bir hakikati anlamak için böyle bir niyet varsa bende diyorum ki HODRİ MEYDAN kitaplarla konuşalım.

Şeytan insanın kalbine vesvese verirken, Allahın her taifeye yardım eden melekleri insana yardım etmese acaba insan ne hale gelir.

Ehli ilim ve insaf asla ispatsız konuşmaz ve meydandan kaçmaz. Buda böyle biline.