Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ağustos 2023

Mustafa Sabri Küçükaşçı hocamızın ardından

İslam tarihine ilişkin önemli çalışmaları bulunan, 2015-2019 yılları arasında Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında vefat etti. Hocamızı genç denilebilecek yaşta aniden Hakk’a uğurladık.

Kendisi hakiki bir âlim ve iyi insandı. Her zaman güler yüzlü ve hoş sohbetti. Değerli büyüğümüz Mehmet Şevket Eygi Bey vefat ettiğinde görevli olarak Topkapı Merkez Efendi’ye geldi ve “Üstadı buraya defnedeceğiz. Bir yer bulalım” dedi. Sonunda Caminin kıble yönünde bir yer gösterdi ve uygun olup olmadığını sordu. Gayet yerinde olduğunu söyleyince hemen işçileri çağırdı ve orası kazıldı. Cenaze işlemleriyle sonuna kadar ilgilendi.

Küçükaşçı'nın vefatını İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Yılmaz, "Mustafa'mız da göçtü bu dünyadan. Varis-i Veyiszade, Aşık-ı Resulullah ve ehlibeyt, İslam tarihiyle çalışmaları, güzel ahlakı, dostlarına vefası, mücamelesi, sehaveti, mütebessim çehresi, her derde deva gayreti ile temeyyüz eden Hafız Mustafa Küçükaşçı'sız bu dünya biraz daha fakir şimdi. Allah menzilini mübarek, makamını ali etsin" ifadelerini kullandı.

Küçükaşçı Hocamız ile son 1-2 yıldır aynı üniversitede aynı kampüste görev yaptık. Onun dostluğundan, ilminden yararlandık. Saatlerce sohbet ettik. Ani vefatıyla da sarsıldık. Rabbim rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

OSMANLI’NIN CEZAEVİ, ŞİMDİNİN OTELİ

İnternette gördüğüm bir haber beni yıllar öncesine götürdü:

“Four Seasons Sultanahmet en iyi otel ödülü aldı.

Four Seasons Hotel İstanbul at Sultanahmet, Travel+Leisure dergisinin 2023 World's Best Awards anketinin sonuçlarına göre Dünyanın En İyi Oteli ve Avrupa'nın En İyi Şehir Oteli seçildi.”

Hatırladığım da şu idi:

Geçtiğimiz haftalarda vefatının 4. yılında andığımız Muhterem Mehmet Şevket Eygi bey, ikamet ettiği Sultanahmet’te bir oteli bizlere göstererek “Şu gördüğünüz bina Osmanlı döneminde cezaevi olarak yapılmıştı. Ben de 1960’lı yıllarda bir süre burada yattım. Şimdi ise 5 yıldızlı otel olarak kullanılıyor. Yani Osmanlı’nın cezaevi bile lüks otel.” demişti.

Kısacası bizlere oldukça ibretli gelmişti ve için gezmiş, muhteşem bir yapı olduğunu görmüştük. Ve bu otelin böyle bir ödül alması bizi şaşırtmamıştı.