Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2435.13
BIST 100
9988.8
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ekim 2023

Mustazaflar zulme direniyor

6 Ekim 1973’te gerçekleşen Arap-İsrail Savaşı’nın 50. yılında dünya yeni bir “savaş”a uyandı.

Filistinli mücahitler, dünyanın en büyük hapishanesi haline getirilen kuşatma altındaki Gazze’de artan zulme misilleme olarak “Aksa Tufanı” operasyonuyla “aşılması imkânsız” hava savunma sistemi “Demir Kubbe”yi 5 bin roketle geçerek İsrail’i vurdu. İsrail’in sözde sınırlarını oluşturan korku duvarlarını dozerle yıkarak karadan, teknelerle denizden, paramotorlarla ise havadan giren Filistinliler, siyonistlere tarihlerinde görmedikleri bir operasyon gerçekleştirdi.

Yahudi yerleşimciler işgal ettiği bölgelerden apar topar kaçtı...

Çok sayıda sivil ve asker esir alındı...

Tanklar imha edildi...

İsrail’de ölü sayısı 1000’e ulaştı...

*

Aşılması imkânsız “Demir Kubbe”siyle, her şeyden haberdar olan MOSSAD’ıyla öğünen İsrail şokta!.. Düne kadar İsrail’in terör ve zorbalığına sesini çıkartmayan ABD ve Avrupa Filistinlilere karşı ayakta!.. Bölge ülkeleri ise itidal çağrısı yapmakta!..

Bunca gelişmeden sonra itidal olur mu?..

Çok zor.

*

Terör devleti İsrail misilleme olarak “Demir Kılıçlar” harekâtıyla Filistin’e karşı yeni bir savaşın, yeni bir orantısız güç kullanmanın, yeni bir katliamın fitilini ateşlendi.

Akdeniz sahiline 365 kilometrekarelik bir alana sıkıştırılmış 2 milyon 500 bin mustazafa havadan, karadan, denizden saldıran İsrail, Gazze’yi bir kez daha âdeta ceset tarlasına çevirdi. Her zaman olduğu gibi kadın çocuk demeden, hedef gözetmeden Gazze’ye ölüm kustu. İsrail savaş uçakları sivillerin yaşadığı binaları ve hastaneleri bombaladı. Cumartesi günü sabah saatleri itibariyle başlatılan “Demir Kılıçlar” harekâtı sonucu Gazze’de 493 Filistinli hayatını kaybederken, yaralı sayısı 2 bin 751’e ulaştı.

İsrail Güvenlik Kabinesi aldığı kararla Gazze’ye insanî yardım, akaryakıt ve mal tedarikini engelleyerek yeni bir suça imza attı.

*

Gazze’de yine feryatlar yükseliyor...

Evler, camiler, beşikler, seccadeler ateş toplarıyla kana bulanıyor...

Mustazaflar iman sancağını düşürmemek için tek başına “küfür milleti”ne direniyor...

İslâm Âlemi’nin öncü birlikleri Filistinliler can çekişiyor...

***

Filistinli mücahitlerin, terör devleti İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonun ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Filistin-İsrail gündemiyle Pazar günü ABD’nin New York eyaletinde olağanüstü toplandı. Sonuç; terör devleti İsrail’e “yanındayız” desteği en üst perdeden bir kez daha dünyaya ilan edildi.

Dünya yeni bir “büyük tufan”ın eşiğinde...