Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Eylül 2016

Narsist Amerika

Bir taş ile birden fazla kuş vurmaya alışmış münafık ruhlu insanların bol olduğu ne idiği belirsiz uçuruma doğru yuvarlanan bir ülke.

Narsizmin kelime anlamı kısaca kendini beğenme, kendine tapınma ve başkalarına hak ve hukuk tanımayan diye açıklasam yeterli olur. Daha fazla detaylandırmaya da gerek yok.

Ülkemizin duyarlı insanlarının Amerika algısı birçoğumuz tarafından malum, GÜVENİLMEZ . Son anketlerde nefret edenlerin oranı yüzde 90'ları geçmiş.

Ancak son 10-15 yılda özellikle Müslüman coğrafyasında uyguladığı politika ile bu sıfatın yanına bir çok olumsuz sıfat daha ilave oldu. Tüm dünyada gelişen giderek daha da yaygınlaşan olumsuz algı er yada geç Amerika'yı da Rusya gibi dağıtacak. Rabbim görmeyi nasip etsin.

İletişim çağının zirvesinde olmamız bu algının hafızalarımızda silinmeyecek tarzda kazınmasına da zemin hazırlıyor.

İçinde barındırdığı terörist ile ilgili tavırlarını anlayan varsa beri gelsin. Ne dediği belirsiz olduğu gibi ne yapacağı da hala belirsiz. Koruma ve kollama konusunda güttüğü politikayı kendi içinde kendi adamlarına da anlatması artık mümkün değil.

Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü. Teröristi duruma göre üret. Sonra da duruma göre tüket. İstediğin zaman istediğin yerde istediğini yap.

Başkomutanımızın BİR- LEŞMİŞ milletlerde tüm dünya mazlumlarının yüreğine su serpen konuşması tüm dünyada dalga dalga yayıldıkça, Amerika bildik huyundaki gibi dediğim dedik, yaptığım yaptık diyemez artık.

Demeye devam ederse sonucuna kendi de katlanamaz. Eski dünya olsa yada eski Türkiye olsa belki mümkün ama, bugün bunun mümkün olmadığını zaman bize er yada geç gösterecek.

Bu ne biçim jandarma!

Uyguladığı politikalarda ne hak var. Ne de hukuk. İnsani hiçbir değer yok. Omurga çökmüş.

Yakın tarihimizde Afganistan dan başlayalım. Irak, Libya, Mısır en son olarak da Suriye. Topraklara dikkat. Hepsi İslam coğrafyası. Ölen Müslüman. Öldüren de Müslüman.

Üç maymunları oynayarak bu topraklarda artık at oynatamayacağın açık ey Gafil . Ey zalim. Ey Alçaku2026

15 Temmuzu başarsa idin belki bir süre daha bu acımasız alçak politikan ile dünyayı hallaç pamuğu gibi karıştırabilirdin. Şükür buda olmadı.

Narsistik hastalığın nedeni ile ölümden ölüm beğeneceğin günler gelmeden dünya mazlumlarının bedduasını almaktan tez elden vazgeç. Belki kurtulursun.

Herkes deli. Kendi akıllı. Dünyada başka yaşayan insanlar da var ve bunlarda senin ülkende yaşayan insanlar gibi. Allah sadece sana akıl vermemiş. Onlarında akılları gururları insanca yaşama hakları var.

Ne desek boş algısı çok yanlış. Zalimin zulmüne mazlumun Allah'ı öyle bir tokat vurur ki, neye uğradığını anlayamazlar.

Aslında tokatlar vuruluyor da, yüzlerini ıslatan tükürükleri hala yağmur zannediyorlar. Zan kötü bir algı. Genellikle insanı yanıltır. Onun için inancımız zan dan kaçınmamızı öğütler.

Değerli dostlar yazılacak çizilecek sayısız haksızlıklar ve hukuksuzluklar sizlerin de malumu elbette.

Amaç aslında hasıl oldu sanırım. Hesap günü hesaba çekileceğimiz o kadar çok kalem var ki, önce kendi nefsime aman dikkat diyorum .

Aman dikkat değerli dostlar. Hesap günü omuzunda taşıdığı kendirin hesabını vermekte zorlanan hamal hikayesini hiç unutmayalım. Kulağımıza küpe olsun.

Ömür çok kısa. Dün-Bugün-Yarın. Bu olguyu bilmemize rağmen bizi yanıltan algılardan önce kendimizi kurtaralım.

İnsan heva ve hevesi sınırsız umman. Birbirine hakkı ve sabrı tavsiye eden ve emri-bil maruf yapan insanlar olmaya çalışalım.

Kötülüklerden men ederken de örnek olmaya gayret edelim diyorum.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.