Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2505.36
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ağustos 2019

Nasıl bu hale geldik?

Salı günü Gaziantep’te bir adamın sokak ortasında meydan dayağı yediği görüntüler basına yansıdı. Yüzü kan revan içerisinde kalmış hafif baygın halde yerde uzanıyor. İmdadına polis koşmazsa daha çok dayak yiyeceği kesin. Durduk yere değildi elbette meydan dayağının sebebi, sebebi öğrenince insanın ‘az bile yedi’ diyesi geliyor. Ruhu sönmüş bu adam, 10 yaşındaki öz yeğenine ensest ilişki girişiminde bulunuyor. Babanın “kardeş bilirdim, kardeş çıkmadın” diyerek meydan dayağı attığı kişi öz kardeşi…

Düşünebiliyor musunuz en güvendiğiniz kişilerden biri olan kardeşinize çocuğunuzu emanet ediyorsunuz ve bakıyorsunuz ki yabancıdan bile daha yabancı çıkıyor. Sahiplenmesi, koruyup kollaması gerekirken kişi iken koruyup kollanması gereken zararlı kişi olduğunu fark ediyorsunuz.

Bu nasıl bir amcalık? Üstelik aynı kanı taşıyor! Ben de bir amcayım. Yeğenlerimin tırnağına zarar gelse, dünyayı ateşe verir, kıyameti koparırım. Bırakın öz amcayı, yabancı biri yapsa dahi insanın kanına dokunur!

Son zamanlarda toplumda bu tür olaylar sıkça yaşanır hale geldi! Yine geçtiğimiz günlerde bir olay da Diyarbakır’da yaşandı. Bir apartman dairesinin 4. katın balkonundan 14 yaşındaki N.G. atlayıp yaşamına son verdiği haberini basından okuduk. Sebebi ise günlük kiralanan bir evde, 40 yaşındaki bir kadın tarafından kandırılarak 3 erkek tarafından cinsel istismara zorlanmak istendiği sırada kaçarak balkondan atlayıp intihar ediyor. Henüz 14 yaşında kız çocuğu… Kelli felli 3 erkek ve 1 kadın bir araya gelip böyle kirli bir tezgahı nasıl planlıyorlar, insan hayretler içerisinde kalıyor.

Yine birkaç ay evvel okul birincisi olan 12. sınıf öğrencisi M.I. anne ve babasının yeterli ilgiyi ve sevgiyi göstermediği gerekçesiyle internet üzerinden tanıştığı adamın kendisine çizdiği pembe tablolara kanıp otobüse atlayıp Kars’a bu adamın yanına kaçıyor. Kaçtığı kişinin pavyoncu olduğunu sonradan öğrenirken iş işten geçmiş oluyor. Artık geri memleketine de dönemiyor. Kaçmaya, kurtulmaya çalıştığı sırada pavyoncu adam tarafından öldürülüyor. 12. sınıf öğrencisi, üstelik okul birincisi iken bugün gözde üniversitelerde gözde bölümlerde okuması ve topluma hizmet etmesi var iken, ilgisiz aile yüzünden bu yollara düşebiliyor ne yazık ki…

Birileri de çıkıp bu tür olayların toplumun avam tabakası, eğitimsiz ve yoksul insanların arasında yaşandığını söylüyor.
Gerçekte de böyle mi?
2017 yılında ünlü(!) sunucu Murat B. bir teknede öz yeğeni ile ensest ilişki yaşarken görüntülenmedi mi?
Toplumda göz önünde bulunan, aldıkları ücretler itibariyle yoksul da olmayan üstelik eğitimli oldukları da varsayılan bu tür kişileri nereye koyacağız?
Öz yeğeni ile bir teknede çekilen… (Devamını yazmaya dilim varmıyor, cümleler boğazıma düğümleniyor. Tüylerim diken diken oluyor. Allah’ım aklıma mukayyet ol! Havsalam almıyor, bu nasıl bir insanlık!)

Toplum olarak nasıl bu hale geldik? Vaktiyle, Mekkeli müşrikler dahi sefere/savaşa çıkarken kendi önemli ziynet eşyalarını götürüp Hz. Muhammed’e verdikleri ve “Muhammed-ül Emin” (Güvenilir, emin Muhammed) olarak adlandırıldığını hepimiz biliyoruz. Böyle bir peygamberin ümmeti olarak günümüz insanı, üstelik kendini Müslüman olarak konumlandırırken, nasıl oluyor da kızını, oğlunu öz amcaya emanet edemez hale geliyor? Toplum nasıl bu kadar güvensiz ve ahlaki erozyonu, dejenerasyonu yaşar hale geldi?

Eşleri tarafından öldürülen, eşlerini eşarpla boğan insanların da yaşadıklarını gördük. “Ölmek istemiyorum” diyen Emine Bulut’un ve “Anne ölme lütfen” diyen kızının feryadı hâla kulaklarımızda.

Peki bu hale gelen toplumu nasıl düzelteceğiz? Eğitim ile düzeltmek mümkün mü? Okullarda verilen eğitim bu tür vakalar ile ilgilenir mi? ilgilenmeli mi? İlgi alanına giriyor ise eğitim teması neden yetersiz kalıyor? Sahi, toplum olarak bu hallerden nasıl kurtulacağız?

 
TDV kurban