Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2408.78
BIST 100
10243.79
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Kasım 2020

Nasıl etkiler?

“Birlik olup olmamak tüm hayatımızı olumlu ya da olumsuz çok derinden etkiler. Birlik olup olmamak, birlik kalitesi, anne rahmindeki bebeği dahi etkiler. Son nefesini vermiş, toprağa defnedilmiş insanı dahi etkiler.”

Nasıl etkiler?

Kurduğunuz birlik, ne kadar sağlam ve sağlıklıysa, o kadar sağlam ve sağlıklı bebekler dünyaya gelecektir. Ölmüş olan insanlar bile ona göre kefenlenip defnedilecektir. Kendi hayatlarınızdan birçok örneği bulabilirsiniz.

Birliğin kalitesi, doğrudan toplumun kalitesidir. Birliğin kalitesi, doğrudan kurumların kalitesidir. Birliğin kalitesi, insanın kalitesidir.

Siyasetçi ve toplumun kalitesi, birliğin kalitesini belirler.

Dinler, birliği sağlayamazsa ırklar, birliği sağlayamazsa birlik nasıl sağlanır, ne ile sağlanır?

Daha önceki makalelerimizde dinin nasıl anlaşılıp okunursa birlik sağlayabileceği yazılıdır. Ancak öncelikli olarak daha kolay ve hızlı uygulanabilen bir yoldan, birliğin nasıl sağlanacağını da ayrıca yazalım.

İnsanların yaklaşık olarak tamamı, sorun olduğu zaman harekete geçmez. Ancak zorda kaldığı zaman harekete geçer. Ne zaman, bir sorun kendisini rahatsız ederse o zaman işin farkına varır. Farkına vardı diye yine harekete geçmez. Yaşadığı sorun, ne zaman harekete geçirecek kadar rahatsız ederse o zaman harekete geçer.

İsterseniz bunu kendi hayatınızdan yaşadıklarınızla da anlayabilirsiniz. Dişinizde bir leke oluşmuştur. Fakat ağrı sızı yoktur. Böyle bir durum yaşadığınızda ne yaparsınız?

Sizin tutumunuzu şimdilik bir tarafa bırakalım ve istatistiklere başvuralım.

Dişlerinde leke, çürük tespit edenlerin yüzde doksan üçü (%93), hiçbir şey yapmıyor.

Daha sonra dişlerinizden biri hafifçe sızladı. Soğuk, sıcak konusunda hassaslaştı.

Sonuç: İnsanların, yüzde yetmiş sekizi (% 78) hâlâ dişçiye gitmiyor.

Dişiniz öyle ağrıyor ki, ağrı kesiciler hiç fayda etmiyor.

Ne yapılıyor?

Bu sefer insanların yüzde yüzü (% 100), ya dişçiye gidiyor ya da bizzat kendisi dişini çekiyor.

İnsanoğlunun tipik davranışı:

“Bireysel sorunlarına böyle davranan insan, toplumsal ve kurumsal sorunlara karşı çok daha duyarsız kalıyor.

Bir sorun, insanın kendi canını yakmadıkça ya sesini çıkarmıyor ya da sadece derdini paylaşmak anlamında birileriyle konuşuyor.”

Sorunlar yakamıza yapışmadan, canımızdan bezdirmeden kurulacak birlik kurulması gereken asıl birliktir. Sorunlar yakamıza yapışınca, canımızdan bezdirince kurulacak birlikten öte sorunlarımız daha sorun haline gelmemişken kurulan birlik en sıhhatli birliktir. Böyle birlikler daimi bir çalışma ve gayretle tüm oluşmuş ve oluşacak sorunların üstesinden gelebilir.

Ülkenin ihtiyacı da tam olarak böyledir. Kurun birliğinizi ve birleştirin…