Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2396.78
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Ekim 2013

NAZAR

Almanya'nın Dortmund kentinde yapılan 21. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nde BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çok enteresan noktalara değindi.

Çözüm sürecini tehlikeye atacak onlarca konuşma yapan kendisi ve partililerini biliyoruz, dinliyoruz. Bir meydan okuma seziyoruz BDP'de...

Çözüm ve barış sürecinin üstünde sık sık duran Demirtaş, konunun nirengi noktasını Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasına bağladı. Demirtaş, Almanya ve Fransa'dan çözüm sürecine destek isterken şöyle dedi:"Şimdiye kadar bu iki devlet sürece destek vermedi. Eğer Almanya ve Fransa sürece destek vermeyecekse köstek olmamalı"

Demirtaş'ın çözüm sürecine destek dediği konunun perde arkasında, Almanya ve Fransa'nın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması fikrine destek vermelerini beklemek yatıyor.

****

Bu tuzağa dikkat!

Öcalan, kendisini İmralı'da ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla gönderdiği mesajda hükümeti alenen tuzağa çağırdı. Öcalan, İmralı'ya "Devlet heyeti"istedi ve "Gelmezse süreç biter"tehdidinde bulundu. Peki aylardır, kiminle görüşüyor Apo... İnlerle cinlerle mi? Devlet heyetiyle görüşmüyor mu? Ama onun "devlet heyeti" dediği veya kast ettiği,"Başbakan Erdoğan veya bakanlardan bir ya da bir kaçı"

Böylece taraftarlarına şu mesajı verecek,"Bakın ben devleti dize getirdim"

Yok öyle yağma!...

***

Yanmışlardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Kısa askerlik bizim projemizdi" demiş...

İyi ki AKP almış sizdenbu projeyi... Yoksa sizde kalsaydı, askerlerin erkenterhis olmahayalleri bile olmayacaktı.

Ne zaman iktidara geleceğiniz belli değil de...

****

Gezi Partisi

Gözümüz aydın.. Yeni bir partimiz daha oldu. Gezi Partisi kuruldu! Gezi Partisi olduğuna göre, sık sık başta Taksim ve civarı olmak üzere, İstanbul'un ve Türkiye'nin ne kadar gezilip görülecek yeri varsa oralara tur düzenleseler fena olmaz. Yoksa sahiden bu parti, oy alacağını falan mı zannediyor!

***

Tühhh be kaçırdık!

TV'de haberleri dinliyoruz.

AK Parti'ye oy verenleri "APTAL" yerine koyduğu gerekçesiyle Müjdat Gezen, AK Partili 15 kişiye 4'er bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

-Tühh beee... Kaçırdık paraları...