Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Haziran 2015

Ne olur?

Beyaz Türkler, ya da benim tercih ettiğim daha şümullü tabirle Galata Türkleri II. Abdülhamid'e "Kızıl Sultan" derlerdi.

Şairleri Tevfik Fikret, Abdülhamid'e ölümüne pusu kuran Ermeni teröriste övgü şiiri bile yazmıştı.

Yüz yıl sonra Galata Türkleri' nden itiraf geldi;"Sultan Hamit'e "Kızıl Sultan" adını, Büyük Britanya emperyalizmi takmıştı".

Bu itiraf, Abdülhamid'le mücadelede yalnız olmadıklarının, emperyalistlerle paslaştıklarının, birlikte hareket ettiklerinin beyanıdır. Büyük Britanya'nın ürettiği "Kızıl Sultan" iftirasını ağızlarına sakız etmişlerdi.

Yüz yıl sonra da, Erdoğan'a"Diktatör" iftirasını emperyalizmin taktığını itiraf edeceklerinden kuşku duyulmamalıdır. Yine yalnız değiller. Son seçimlerden sonra İsrail'de bu nedenle bayramlar yapılmıştır, The Guardian, New York Times,The Economist bu nedenle yanlarındadır.

Menderes'i neden devirmiş ve asmışlardı?

Menderes'e üniversite gençliğini kıyma makinelerinden geçirdiği iftirasını atmışlardı.

Yassıada'nın düzmece mahkemelerinde bile, bütün zorlamalara rağmen, kıyma makineleri iftirası doğrulanamadı. Çünkü yalandı.

Gerçek neden Menderes'in dine yakınlık duymasıydı. Abdülhamid' den de hilafeti ihya etmesi nedeniyle nefret ediyorlardı.

Özal'a da hiç tahammül edememişlerdi. Tek neden, Özal'ın o zamanki tabirle "sivil ve dindar" oluşuydu. Cumhurbaşkanlığını, Özal' ın burnundan fitil fitil getirmişlerdi. Sürekli indirmekle tehdit etmiş, Özal'ın diktatörlüğe kayacağı yalanını yaymışlardı.

Özal'ın dini tavırlarına çıldırıyorlardı. Erdoğan'a da aynı nedenle çıldırıyorlar.

Türkiye' nin başkanlık sistemine geçmesine karşı çıkmaları da bu nedenledir. Türkiye başkanlık sistemine geçerse Galata Türkleri' nden birinin başkan seçilme ihtimali sıfırdır.

Başkanlık Sistemine geçildiğinde, hep dindar başkanlar gelecek Galata Türkleri iki yüzyıldan beri süren zımni iktidarlarını sonsuza kadar kaybedeceklerdir.

Türkiye' de oy dağılımı 1946 lardan beri %70 ve %30 olarak iki bloğa sabitlenmiştir. Başkanlığa geçildiğinde her zaman % 70 lik kesimin adayı kazanacak, %30 luk kesimin adayı hep kaybedecektir. Başkanlığa karşı çıkışın derin nedeni budur.

Emperyalistler de aynı hesapla Başkanlık sistemine karşıdırlar.

Emperyalizmin Ortadoğu Şubesi İsrail'in, Ahronot Gazetesinin yazarlarından Dror Ben Yemini, gazetedeki köşesinde"Bu şeytan adam, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıla yakın bir süredir sürekli güçleniyor, bu seçimde başkanlık sistemi amacına ulaşamasa da, O, hala çok güçlü, hala zarar verebilir, çünkü o bir kaplan ve fino köpeğine dönmeyecektir, kaybetti ama derisini değiştirmeyecektir" ifadelerini kullandı.

İsrailli Dror Ben Yemini' nin "kod" ları Erdoğan'a, başkanlık sistemine karşı çıkmak, ve "fino" lar istemektir.

Ne yazık ki Galata Türkleri, İsrail'le aynı kodlarda buluşmakta, Türkiye'nin menfaatini değil kendi çıkarlarını tercih etmektedirler.

Galata Türkleri' nin Erdoğan'ı etkisizleştirmek için kıyasıya mücadele edeceklerinden hiç kuşku duyulmamalıdır, bu konuda dışarıdan biteviye kışkırtılıp destekleneceklerdir. Bu şaşırtıcı değildir.

AKP'nin oyları birçok nedenle %49 lardan %41 lere gerilemiştir. Bu gerileme rasyonel ve objektif kriterlerle tartılmalı eksikler ve hatalar süratle tamir edilmelidir.

Türkiye bu gün geldiği noktaya ikinci kez gelmektedir.

90 larda, Özal'ın Cumhurbaşkanlığına çıkışı ile başlayıp AKP iktidarına kadar süren 10 yıllık acı kayıp ve fetret tekrar yaşanabilir.

90' lardaki fetret döneminde, terör zirve yapmış, şehit cenazeleri camilere dizilmiş, enflasyon fırlamış, faili meçhul cinayetler sıradanlaşmış, duble yollar bir yana, o günlerin daracık ilkel yollarının delikleri bile tamir edilemez olmuş, yollar tarlaya dönmüştü.

Türkiye eksi dokuzla Dünya'da çökme rekoru kırmış, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle esnaf başbakanın kafasına yazar kasa fırlatmış, ekonomi IMF memuru Derviş'e teslim edilmişti.

Başbakan, yardım istemek için ABD' ye gitmiş, Oval Ofis'te Clinton'a el-pençe durmuş, bu duruş halkın yüreğini sızlatmıştı.

Galata Türkleri, aynı dönemde kasalarını ağzına kadar doldurmuşlardı.

Ne yazık ki Türkiye 90 lara dönmek üzeredir, sürükleyenler utansın!