Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2465.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Ağustos 2014

Ne oluyor kardeşler!

Cemaat mensubu olduğunu bildiğim bazı kardeşler ikide bir, Hz. Yakub'a (a.s) ait olduğu belirtilen duayı paylaşıyor face'te... Yok mu bizim Peygamberimizin duaları da Hz. Yakub'un, doğru olup olmadığını bile bilmediğimiz sözleri paylaşılıyor.

"Allah'ım bir bekleyiş içinde olanlara beklediklerini nasip et"

Bu arkadaşlar ne yaptıklarının farkında değiller. Günlerdir araştırıyorum Hz. Yakub'un bu sözleri hangi sahih İslami eserde yazılı bulamadım. Ama şunu öğrendim ki, İncil'lerde varmış. Bilhassa Barnaba İncilinde. Bilen varsa bana yazsın ama kaynak göstersin.

Kur'an-ı Kerim dururken İncil'den sözler devşirmek neyin nesidir?

Bu kardeşler, twetter ve facebook'ta paylaştıkları şeylere İslami özen gösterse olmaz mı?

Yüreklerini kin bürüdüğü için artık İslamu00ee hassasiyetlerini di kaybetmek üzereler...

Mışlı mişli iddialar, söylentiler üzerine hüküm vermeler. Doğruluğunu bilinmeyen haberler... Bu mudur İSLAMu00ce HİZMET... Eğer buysa, daha çok insan size cephe alacaktır bilesiniz...

BARNABA İNCİLİ REFERANS MIDIR?

Neyse esas konumuza dönelim. Bu sözden hareketle, Barnaba İncili'nin tevhid ilmine yakın olduğu ileri sürüldü. İslam geldi diğer kitapların hiçbir hükmü hesabesi kalmadı. Bu ne ya... Nerdeyse Barnaba okumamızı tavsiye edecekler. Böyle İslami hizmet mi olur! Kendinize gelin, bi silkinin ya. Ağzınızdan çıkanlara ve yazdıklarınıza dikkat edin. Bunlar da Mevla'nın kayıtlarına giriyor ona göre... Ahirette montaj dublaj yok ona göre...

Tahrif olmuş dinlerin kitapları da tahrif olmuştur. Kısaca Barnaba İncili bize referans olamaz.. Bize Kur'an ve sünnetler yeter.. Tabii ehli sünnet müctehidlerinin ictihatlarıyla beraber. Daha bize ne gerek Barnaba... Hem Barnabas'ın bizzat kendi sözlerini de içeren bir kitap nasılolur da iilahi bir kitap olur Allah aşkına..

DİĞER KİTAPLARIN HÜKMÜ NEDİR?

Kur'an-ı Kerim, bütün ilahi kitapların hükümlerini nesh etmiş, yürürlükten kaldırmış ve bu hükümleri kendisinde toplamıştır. Bugün, bütün insanların Kur'an-ı Kerim'e ittiba etmeleri gerekir. Ayrıca Hadis-i şeriflere de uymak lazım. Hiçbir memlekette, hakiki Tevrat ve İncil yoktur. Bozulmuş İnciller vardır. Bu kitaplar sonradan tahrif edilmiş, yani insanlar tarafından değiştirilmiştir. Bozulmamış olsaydı bile, geçerliliği yok bunların. Hepsi Allahü Teala tarafından nesh edilmiş yani yürürlükten kaldırılmıştır. Hal böyleyken böyle bir kitabın biz müslümanlar için iyi tahlil edilmesi gereken bir kitap olduğunu söylemek ne derece doğrudur. Hristiyanların çoğunluğu bile Barnaba İnciline sahip çıkmazken birilerine ne oluyor da "Hz. İsa'nın getirdiği gerçek dini en uzun süre yaşayarak anlatan Barnaba'yı anlatmaya ve anlamaya ihtiyacımız var. Barnaba'nın çizgisi, İslamiyetle benzerdir" diyebiliyor. Bu küfre yakın bir arayıştır...

FARUK ARSLAN'IN ÖNSÖZÜ

Size cemeat bünyesindeki yazarlardan biri olan FARUK ARSLAN'ın Toronto'da yazdığı "MESİH'İN HIZIR'I BARNABA" isimli kitabının önsözünden akıllara ziyan bir cümle aktarmak istiyorum. (farukarslan.com'dan alınmıştır)

"Müslümanlar tarafından tarihte Hıristiyanlık üzerine yazılanlar genellikle "reddiye" edebiyatıydı.

Halbuki teslis havzasında tevhidin izi sürülürse karşımıza kurtuluşa ermiş Hak dostları çıkıyor.

Hz. Yahya (a.s) döneminden itibaren Hz. İsa (a.s) ile yoldaşlık etmiş olan Barnaba, Hıristiyan dünyasından asırlarca gizlenen bir Tevhid eriydi. Tahrifat sürecinden önce doğru dini tebliğ konusunda Barnaba ile Pavlus, 15 yıl beraber çalışmıştı. Hz. İsa'nın getirdiği gerçek dini en uzun süre yaşayarak anlatan Barnaba'yı anlatmaya ve anlamaya ihtiyacımız var. Barnaba'nın çizgisi, İslamiyetle benzerdir"

Tüyleriniz diken diken oldu değil mi?

ZINK

Birisi kalkmış, IŞİD adını Ahmet Davutoğlu'nun verdiğini söylemiş. Güya çamur atacak. Akıllı ya... Ülen... IŞİD, o terör örgütüne verilen Türkçe kısaltma.. Adamlar kendilerine IŞİD mi diyor dangalak. Bu örgütün adı dünyada IŞİD olarak mı biliniyor. Onların alfabesi Türkçe mi ki, isimlerini Davutoğlu koysun. Ne geri zekalı insanlar var dünyada..