Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2393.02
BIST 100
10246.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ekim 2023

​Neden ama neden?

Arap Coğrafyasını iyi bilen ve bölgeye dair güzel değerlendirmeleri olan gazeteci Turan Kışlakçı, sosyal medyada cehaleti ve saçmalamasıyla ünlü gazeteci görünümlü bir Siyonist propagandacısının güya Filistinlileri düşünüyormuş gibi bir pozla aslında Siyonist saldırganlığa meşruiyet sağlayan;

““İlk saldırıyı başlatan Hamas… Hamas’ın agresifliğinin, saldırganlığının bedelini neden bu masum çocuklar ödüyor? Neden? “ sözlerine şöyle cevap verdi.

“İsrail 2023 yılının ilk 10 ayında 6 bini kadın ve çocuk olmak üzere 10 bin Filistinli’yi öldürdü? Neden ama neden? Yine 10 ay içinde 200 Filistinli’nin evi Siyonist yerleşimciler tarafından işgal edilip, el konuldu… Neden ama neden? Ayrıca Son 10 ay içerisinde, Ramazan ayı da dahil, İsrail yüzlerce kez mescidi Aksa’ya saldırı düzenledi…. Neden ama neden? Her gün ölmek mi daha acı yoksa yaşam için toplu saldırmak mı? 1948’de başlayan zulüm her yıl 15 bin Filistinli’yi katlediyor… BM’nin uyarılarına rağmen neden önlem alınmıyor neden? Ülkemin sözde tırıvırı entelleri… Zeka bu kadar…”

Bu tavır aşağılık Siyonist propagandasının sözcülüğünü yapmaktır. Zalimden yana olmaktır. İşgalci belli, katliam yapan belli, işgale uğrayıp vatanını savunan da belli olmasına rağmen…

Turan Kışlakçı Filistin’de bugün yaşananların durumu kısa ve öz olarak anlatsa da ben de “neden ? sorusu üzerinden birkaç şeyi eklemek istiyorum.

Ülkemizde özellikle kendilerini, Kemalist-laik- Batıcı ve son dönemde sahaya sürülen Türkçü maskesiyle lanse eden azınlık olsa da sesi gür bir kesim, Filistin’de yaşanan hadiselerde çoğu yalan olan bilgilerle neden Siyonist işgalcilerin safında yer aldı sizce?

Sadece Filistin meselesinde de değil, vatanı ve milleti ilgilendiren hemen her meselede, hepsi olmasa da, Kemalist, laik, Batıcı görünen kesimler her seferinde neden "karşı tarafın" safında yer alıyor neden?

Hiç sekmiyor. Hiç istisnası yok.

Yunanistan Ege ve Akdeniz'de bizi karaya hapsetmek istedi mavi Vatan Projesiyle karşı koyduk bunlar Yunanistan’ın tezlerini savundu.

PKK sınırımızda devlet kurmak istedi ki bu İsrail Projesidir, orada kurulacak bir devlet yarın Güneydoğuyu tümden içine alacak bir devletin nüvesi olarak hazırlandığı ortadayken bunlar PKK-ABD tezlerini savundu.

Amerika dört yandan bizi kuşatıyor, iç işlerimizden dış politikamıza her şeye müdahale etme çabasında, bunlar hiçbir şekilde Amerikancılıktan vazgeçmedi.

Azerbaycan, Ermeniler tarafından işgal edilen Türk topraklarını geri almak için savaşta Türkiye olarak sonuna kadar yanında durduk bu zihniyet Ermenileri destekledi.

Esed milyonlarca insan katletti, sınırımızda her türlü terörü besledi, milyonlarca insanı vatanından etti ve bu yüzden mülteci meselesini yaşıyoruz bunlar zalim Esedi destekledi.

Bölgede her dönem çıkar çatışması yaşadığımızda Rusçuydular. Ama son savaş döneminde menfaatimize uygun olarak dengeli bir politika yürütmeye çabaladığımız Rusya’ya düşman oluverdiler birden neden?

Fransa Afrika’da sömürdüğü topraklarda kendisine zarar verdiği için Türkiye'yi Neo Osmanlıcılıkla suçlarken Fransız, İngiliz arkamızdan kuyu kazarken Kraliçe sevdalısı,

İran Şii Hilalini kurmak için her türlü hileyi yaparken İrancı oluverdiler. Üstelik Müslümanlara yıllarca “mollalar İran’a” sloganı attıkları halde!

Libya, hem Akdeniz güvenliği hem Afrika kapısı olmak bakımından stratejik önemdeyken bunlar “Libya’da ne işimiz var”

Emperyalistlerin sömürüsünden bıkan ve kurtulmak için bizi kucaklayan Afrika kıtasına, yapılan her yatırımı, devletin stratejik ve ekonomik menfaatini de hiçe sayarak “ne işimiz var yamyam kabileleriyle” diyen de bu zihniyetti. Neden ama neden?

Ülkemizde yaşanan her darbenin, sömürülen her kaynağın, terörün ve insanımızı birbirine düşürecek her fitnenin arkasında Emperyalist Batı ülkeleri oldu. Ve üstelik tarihi coğrafi dini ve menfaat odaklı baktığımızda her şekilde hası…