Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Şubat 2024

​Neden ithal eleman?

Değerli okurlarım, dün hayretler içinde bir haber izledim. O haberde, ülkemizde ara eleman sıkıntısı yaşandığından bahsediliyordu.



Evet memleketimizde bu durum yıllardır konuşulup duruyor. Dolayısıyla... Beni hayretler içinde bırakan o konu değil...


Kimse kusura bakmasın... Ne zamanki, bu ülkede İmam Hatiplerin önünü kesmek için, kesintisiz 8 yıllık eğitim çıkarıldı. İşte o adım, Çıraklık müessesesinin sonu oldu.


Eğer giden geri gelseydi, Rahmetli Dedem geri gelirdi. O yüzden Çıraklık müessesesinin üzerine bir bardak soğuk su içmek durumundayız.


Şimdi beni hayretler içinde bırakan konuya gelelim. Efendim girişte bahsettiğim haberde konuşan iş dünyası temsilcisi, şu anda fabrikaların binlerce ara elemana ihtiyacı var diyordu. Çözüm önerisi ise, İtal Elemandı.


Peki neden İthal Eleman? Türkiye'deki bütün işsizleri bitirdik de; yinede çalışacak insana mı ihtiyaç var?


Sizde biliyorsunuz ki, bu sorunun cevabı koskoca bir "hayır"... Hani çok çok zengin bir ülke olsak, hadi İthal Eleman çalıştıralım diyelim.


Mesela genç nüfus da sıkıntı var deseniz... Hamdolsun... O da yok... Malum başka ülkelerde aramayla, bizde ise arabayla...


Yazının sonuna yaklaştığım için, bir Eğitim Sistemi tartışmasına girmeyeceğim. Bu konuyla ilgili sadece şunu diyeceğim: Anne-babalar evlatlarına çok yazık ediyorlar.


Acaba onlara çocuklarını doğru yerlere yönlendirmeleri için, bir eğitimden mi geçirmek lazım?


Ben uzmanlar bu konuda bir kafa yorsunlar derim.