Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2433.03
BIST 100
10057.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Kasım 2015

NİCE GÜZEL YILLARA TÜRKİYE'M

Bir seçimi daha geride bıraktık. Demokrasinin vazgeçilmez unsurudur seçimler. Sandığa yansıyan halkın görüşleri, ülkenin yönetimini oluşturur ve yasa ile belirlenen süre içinde devam eder. Geride bıraktığımız seçimin ne denli önemli olduğu zamanla ortaya çıkacak belki ama şimdiden görebildiğimiz şeyler bile onu, seçimler arasında önem noktasına göre zirveye taşımıştır.

Genel bir değerlendirmeye tabi tuttuğumuzda bir zafer yaşandı 1 Kasımda. Ak Parti'nin dördüncü döneminde gelen bir zafer. Bu zaferle sadece Türkiye değil, bütün dünya mazlumları sevindi. Çünkü Ak Parti ülke içinde değişimi yakalarken, dünya üzerinde birçok ülkenin de umudu oldu. Bu seçim sonuçlarına kimler sevindi, kimler üzüldü diye baktığımızda seçimin ehemmiyetini daha da iyi anlıyoruz.

1 Kasım seçim sonuçlarından bazıları hiç memnun kalmadı. Terör ve istikrarsızlık üzerine siyaset yapıp, halkı sokaklara dökenler bu sonuçlardan hiç memnun olmadı. Milletle beyinsiz diye dalga geçenler, nefret içip beddua kusanlar, hayali sonuçlarla milleti tehdit edenler, algı operasyonları ile kendilerine alan açmaya çalışanlar çok üzüldü. 2002 yılından beri Ak parti karşısında her seçimde uçuk kaçık ve saçma vaatlerle iktidar olmaya çalışıp her defasında mağlup olanlar, liderliklerini kirli pazarlıklar üzerine inşa edenler, başkanlıklarını tehditlerle sürdürenler, milliyetçiliği her şeye karşı olmak zannedenler, milletin kanı üzerinden siyaset yapanlar bu sonuçlarla kahroldu. Dini kirli emellerine maske, ekranları şirretliklerine vitrin yapanların hüznü bu sonuçlarla zirveye çıktı. İnsani ve dini bütün değerlerimize hakaret edenlerle aynı karede yer alıp millete küfreden Prof. bozuntuları ezeli alemdeki cezasından önce bu alemde kahr-u perişan oldu. Yükselen değer haline gelmeye başlayan Türkiye'yi içerideki işbirlikçi hainlerle engellemeye çalışan, kazançlarını sömürü üzerine kurmuş vampir anlayışlı ülkeler çok ama çok üzüldü. Kazançlarını algı operasyonları ile piyasaları provoke eden sahtekarlar, hayatlarını şantaj üzerine kuran uluslararası faiz lobileri, helal haram anlayışından uzak, bir gecede zengin olmayı planlayan kur cambazları, piyasaların dalgalanmasından gelir elde etmeye çalışan borsa rantçıları bu sonuçlardan hiç haz duymadılar. Vesayetçiler, milletin iradesi üzerine ipotek koyanlar, toplum mühendisleri kederlerinden hasta oldular. Milletin kaderini çizmeye çalışanlar, kaderin üzerinde bir kader olduğunu hesap edemediler.

1 Kasım seçim sonuçlarından memnun kalanlar ise Türk ve Türkiye sevdalıları olmuştur. Yıllardır irade ve idaresiyle oynanan milletimizin, kendi içinden seçtiği idarecileri sayesinde dünya üzerinde hak ettiği seviyeye yükselmesi ile kendine güveni tekrar oluşmaya başladı. Vesayetçilerin zulmünden kurtulan halk bu seçimin kahramanı ve kazananı olmuştur. Trabzon sevindi, Çanakkale sevindi. Tokat sevindi. Konya sevindi. Maraş, Bursa, Antalya, İzmir, 81 vilayet sevindi. 76 milyonuyla Türk milleti sevindi. Yokluktan, fakirlikten, yolsuzluktan, hastane kuyruklarından, kalabalık sınıflardan, enflasyondan, devalüasyondan, zamlardan mustarip olanlar sevindi. Gözleri ağlamaktan kan çanağına dönmüş anneler sevindi. Yetimler, kimsesizler, garipler sevindi. Terör zulmünden boynu bükülmüş esnaf sevindi. Kıyafeti yüzünden kapılarda bekletilen üniversite öğrencileri sevindi. Bankalar ile çalışanlar sevindi. Şimdilerde devleti ve yönetimi ile iftihar tablosu haline gelen ama bir zamanlar dünya önünde basiretsiz idarecileri ile yüzü kızaran insanlar sevindi. Darbelerden el aman diyenler sevindi. Türk insanı ile birlikte dünya üzerindeki mazlum ve mağdur ülkeler ve insanları sevindi. Arakan sevindi, , Filistin sevindi. Gazze sevindi. Kudüs sevindi. Mısır halkı sevindi. Suriye halkı sevindi. Bosna, Yemen, Çeçenistan, Irak, Doğu Türkistan sevindi. Umudunu kendi ülkesi ve yönetiminden ziyade Türkiye ve Türk idarecilerine bağlamış insanlar sevindi. Topraklarından sürgün edilen, zalim yönetim ve idarecilerinden kaçan ve Türkiye'ye sığınan mülteciler sevindi. Dünyaya adaletiyle hakim olmuş bir milletin torunları topyeku00fbn sevindi. Hepimiz sevindik. Bu Türkiye'ye ve Türk insanına bahşedilmiş bir zaferdir. Daha nice güzel zaferlerle, daha nice güzel yıllara inşallah.

Bize bu sevinci yaşatan milletimize teşekkür, Mevla'mıza hamdolsun.