Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2399.22
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


NOTLAR

u00b7 Eylül'ün ilk haftası yazılarımı iki defa maalesef aksattım. Sebebi kesinlikle ihmalkarlığım değil, bu tarihlerde dostlarımla birlikte Sibirya'daki Tuva ve Hakasya Özerk Cumhuriyetlerine yaptığımız geziydi. Buradan yazı hazırlamam ve gazetemize ulaştırmam mümkün olmadı. Tuva'nın başkenti Kızıl, Hakasya Cumhuriyetinin başkenti Abakan ve Rusya'nın üçüncü (Petersburg ve Moskova'dan sonra) büyük şehri Krasnoyarsk'a gittik ve oraları gezdik. Gezimiz önce İstanbul'dan Moskova'ya yaklaşık üç saatlik uçak yolculuğundan sonra Abakan'a yine yaklaşık altı saatlik bir uçak yolculuğu ile oldu. Abakan'dan Krasnoyarsk'a ise meşhur yataklı Sibirya Treni ile on bir saat süren bir yolculuktan sonra vardık. Oradaki Şaman Türklerle görüştük, Sibirya'ya esir olarak götürülen ve bu topraklarda şehit düşen askerlerimizin kabirlerini araştırdık. Şaman tedavi ayinine katıldık, tarih müzelerini gezdik. Kısacası çok ilginç bir gezi oldu. Seyahatimizin bir başka özelliği ise bu topraklara gelen belki de ilk Türk kafilesi olmamızdı. İnşallah Doç. Dr. Ali Akben ile birlikte hazırladığımız gezi notlarımızı çektiğimiz fotoğraflarla yakında gazetemizde yayınlayacağız.

u00b7 Hatay'da bir genç yurttaşımızı maalesef kaybettik. Gerek bu vefat olayını gerekse başka ölüm olayını kötüye kullanan, ülkeyi karıştırmak için bahane sayan zihniyeti bir kere daha yakından gördük. Hatay'daki olayda genç yüksekten düşerek, belki de birileri tarafından atılarak vefat ettiği halde polisi hemen suçlu ilan edenler çıktı. Hatta şehrin tabip odası başkanı yalan beyanla biber gazı kapsülüyle öldüğünü ilan etti. Ortalık karışmış, niyeti bozuk bazı gruplar şehri yakıp yıkmış umurlarında değil. Ülkeyi karanlığa götürmenin, kardeş kavgası yaşatmanın hesabını yapanları gördükçe bu insanların kalitesizliğine, kan arzularına şaşırıyoruz, üzülüyoruz.

u00b7 Alkollü içkilerin satışının kısıtlanmasına dair kanun yürürlüğe girdi. Gerçekten ülkeyi ve özellikle gençleri alkollü içkilerin zararlarından koruyabilmek için ilk şart ulaşılabilirliklerini zorlaştırmaktır. Hükümetimiz çok yerinde bir kararla bu yasayı çıkardı. Gelecekte tarih ve nesiller Erdoğan hükümetine teşekkürlerini sunacaktır. Ancak şaşırtıcı olan bir unsur var; ana muhalefet CHP'nin gizlice bu yasayı Anayasa Mahkemesine götürdüğüdür. Bu kanunla alkollü içkilerin satışı yasaklanmamakta, sadece bazı kısıtlamalar getirilmektedir. CHP bundan niçin rahatsız olur anlamak mümkün değildir.