Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Haziran 2015

Nur Topu Gibi

Öyle bir halt yedilerki, ne yapacaklarını kendileri de şaşırdılar!


Birşeye sevindiler ama, neye! Sevinçleri kısa sürdü ve şimdi arkalarını toplama zamanı.

Hiçbiri yaptığından memnun değil. Hiçbirinin eline birşey geçmedi.

Tek amaç vardı 'kralı, diktatörü' devirmek. Sonuç, hükümeti güçsüz duruma düşürdüler ama bundan sonra ne yapacaklarını kendileri de bilmiyor! Herkes 'nur topunu' birbirine atmaya başladı bile!

Bilenler bilir, 'koalisyonların baş kahramanlarından Demirel' seçim sonrası, o 'ulvi vecizelerini' sıraya dizer 'Demokrasilerde çare tükenmez, endişeye mahal yok' nevinden bişeyler gevelerdi ve bunlardan çok daha az rey ve güçle bunu söylerdi ha.

Gazetecilerin 'erken seçim olacak mı?' sorusuna 'hele durun, daha yeni seçim oldu' derdi ama kazın ayağı öyle değil artık işte!

İlk olarak Bahçeli havlu attı zaten. Geçmişteki 'hazin' tecrübeden dolayı, "buyrun siz kurun biz de seyredelim" dedi. Pası alan Davutoğlu, madem bu işe beraber girdiniz 'işte meydan' en makulu siz 'üçünüzün' kurması dedi. Kılıçdaroğlu oy kaybetmesine rağmen hala 'zafer naraları atıyor' ve 'boyuna bakmadan Basbakanlığa talip oluyor', bu sarhoşluktan ne zaman ayılacağı da meçhul!

Biri bunlara seçimin birinci derecede 'kaybedeninin' kendileri olduğunu söylemesi gerekir.

Gelelim HDP'ye. Evet emanet oylarla ve özellikle CHP'nin 'beyaz Türkleri' liberal solcularından devşirdiği, şüphesiz AKP'den de azımsanmayacak oranda kopardığı reylerle barajı geçti geçmesine ama aslında 'sudan çıkmış balıkdan farkları' olmadığını biliyorlar!

En iyi ihtimalle AKP-HDP koalisyonu olur ki, o da çok uzun süreli olmaz!

Kimisi de AKP-MHP diyor ki, bunun hiçbir olur tarafı yok!

Hasılı, bu bakışla, herkes kendini 'kazanmış' da görünceu2026 ufukta 'erken seçim' görünüyor, ve ancak yine buna benzer tablo olasılığında partiler gerçek manada koalisyona yanaşırlar.

Aslında keşke kurabilseler de CHP-HDP-MHP hükümetini, şu vaadettiklerinde sadece %10'luk barajı kaldırsalar, bir de çift maaş verseler, de görsek!

Neymiş, ders vermişlermiş, 'bir çuval inciri berbat ettik' desenize şuna!


@yusufserce twitter.com/yusufserce