Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2435.30
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Eylül 2012

Oldu mu şimdi Ali Bayramoğlu!

OLAY birazcık tavsadı (zamanı geçti) ama gene de yazma gereği duydum... Gazeteci yazar Ali Bayramoğlu'nun moderatörlüğünde TESEV'in yaptığı "Referandumdan sonra HSYK" konulu toplantıda hiçkimsenin beklemediği bir olay yaşandı. Programın sorular bölümünde Zaman gazetesi muhabiri Büşra Erdal'ın sorusunu beğenmeyen Ali Bayramoğlu'nun, "Sen angajesin ve sen cemaatin tetikçisisin" türünde sözler sarfetmesi hiç yakışık almadı. Yıllardır basının özgürlüğünü ve ülkenin daha demokratik olması gerektiğini savunan Ali Bayramoğlu gibi bir ismin, böyle tavır içinde görülmesi doğrusu beni şaşkına çevirdi. Üstelik, Bayramoğlu, "Tetikçi" kelimesini birden fazla kullandı.
Bayan Muhabir Büşra Erdal, "Herhangi bir kurum ya da cemaatin temsilcisi değilim. Bir muhabir olarak soru sordum. Bayramoğlu'nun bu tahammülsüzlüğü neye dayanıyor? Çözemedim" dedi.
Bir muhabire "Sen kimin tetikçisisin" diyen birine, "Peki sen kimin tetikçisisin" demek yanlış olmaz herhalde... Yeni Şafak okurları sanırım Bayramoğlu'na gereken tepkiyi vermiştir. Medya Etik Konseyi de bir bildiri yayınlayarak, Bayramoğlu'nu kınadı ve nezaket ölçüleri içinde kalınmasını temenni etti.

STV'de maç keyfi

SAMANYOLU grubu zaman zaman sürpriz maç yayınları yaparak kendine özel seyircikitlesinin futbol tutkunlarını sevindiriyor. Bugün de Hollanda Ligi'den Ajax-Twente karşılaşması var SHaber TV'de... Siem De Jong, Cristian Eriksen, Ruben Schaken, Guyon Fernandez ve Dries Mertens gibi yıldızlar Samanyolu Haber TV ekranlarında 21.45'te futbol resitali sunacak.

Başbakan'ın özel anketi

BAŞBAKAN, Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece NTV ile Star TV'nin ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. NTV Yayın Koordinatörü Nermin Yurteri'nin Başbakan Erdoğan'a son oy oranlarını sorması üzerine, Erdoğan 5 araştırma şirketinin son ortalamasını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasına göre oy oranları şöyle: AK Parti yüzde 52,1 - CHP 24,2 - MHP 13,3 - BDP 6,2. AKP dışındaki rakamlar bana normal geldi ancak, böylesine zamlı geçen bir ortamda ve böylesine terörün azdığı günlerde AKP'nin oy oranının yüzde 50'nin üzerlerinde seyretmesi doğrusu çok enteresan...

Kısaparmak neden ayrıldı?

GEÇEN sezon Kanal-7'de hafta içinde 5 gün program yapan ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak'ın
eşi Şebnem Kısaparmak bu sezon Kanal-7 kadrosunda yer almadı. Magazin sitelerinin iddialarına göre Şebnem Kısaparmak, Kanal-7 yönetiminden ücretine zam istedi. İddialara göre Şebnem hanım haftada 30 bin lira alırken 50 bin liraya çıkartılmasını istedi.
Yönetim bu talebi kabul etmedi ve Esra Ceyhan'la haftalığına 40 bin liraya anlaştı.