Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Temmuz 2018

Öldürme tatbikatı

Son dönemde işlenen Eylül ve Leyla cinayetleri, insanlara ne oluyoruz? sorusunu sordurttu. Aslına bakarsanız, toplumda bu sorunun soruluyor olması önemlidir. Çünkü, bizim dedelerimiz karıncaya gösterdikleri hassasiyetle nam yapmıştı.

Evet, bu toplum nereden nereye geldi. Dün karıncayı bile incitmeyen bizlerin içinden, şimdi canavarları utandıracak katiller çıktı. Elbette toplumun bu hale gelmesinin birçok sorumlusu vardır.

Mesela, bunlardan biri medyadır. Çünkü, medya sürekli şiddeti körüklemiştir. Çünkü, medya öldürme fiilini basitleştirmeye çalışmıştır. Çünkü, medya toplumun dini değerlerden ayrılmasına çanak tutmuştur. Çünkü, medya çoğu dizi ve programlarda ahlaki değerleri hiçe saymıştır.

Sözün özü, reyting kaygısıyla yapılan dizi ve programlar, toplumun DNA'sını bozmuştur. Halk arasında, aslan düştüğü yerden kalkar denir. Busaatten sonra, yapılması gereken, içinde bulunduğumuz durumun sorumlusu olan medyayla toplumun fabrika ayarlarını geri yüklemektir.

Bu bağlamda İktidarın aile dostu dizilere destekleme kararı alması önemlidir. Ben bu desteği hak etmek için ortaya bir yarış konulsun derim. Ortaya bir yarış konulsun ki yapımcılar hep daha iyisi için kafa yorsunlar.

Bu konuda bir görevde işadamlarımıza düşüyor. Onlarında aile değerlerimize ters düşen dizi ve programlara reklam vermemesi gerekiyor. Unutulmasın ki her şey para demek değildir. Bu işlerin vebali de var.

Toplumun bozulmasının bir sorumlusu da bilgisayar oyunlarıdır. Aynen medyada olduğu gibi burada da öldürme fiili basitleştirilmeye çalışılıyor. İşin açığı, oyunlarda çeşitli senaryolarla, zihinlerde ölüm tatbikatı yapılıyor.

Konuyu şu hatırlatmaları yaparak kapatıyorum: Eğer yukarıda bahsettiğim etkenlerin panzehiri yaygınlaştırılmazsa, üzücü cinayetlerin önüne geçilemez. Dahası toplumun dinle güçlü bağlantısı kurulmazsa, insan ilişkilerinde her şeye hazırlıklı olmak gerekir. Eskilerin Tabiriyle, kork Allah'tan korkmayandan...

Not: Yarın Türkiye'nin 1. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenini izlemek üzere Ankara'ya gidiyorum. Kısmetse, hem Meclis'teki, Hemde Külliye'deki programları takip edeceğim.

Dönüşte de, buralardaki izlenimlerimi sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Yeni dönemin ilk yazısında buluşmak üzere, kalın salıcakla...