Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.55
Gram Altın
2381.80
BIST 100
10181.68
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Mart 2020

Öldürücü virüs korona

Öldürücü virüs korona ülkemizde.

Virüs öldürücü ve bulaşıcı. Bunun için okullar kapatılıyor. Olağanüstü önlemler alınıyor. Millet marketleri talan ediyor. Fırsatçılar kolonya, maske vs. faiş fiyatlara satıyor.

Tehklikede olan insan hayatı. Bunun için insanlar bir seferberlik halinde. Korona virisünden dünyada ölen insan saysı 5 binin üzerinde.

Bakın şimdi çeviriyorum. İstanbul’da bir günde uyuşturucudan ölenlerin sayısı altı, yani altı kişi her gün uyuşturucu sebebi ile ölüyor.

Bağımlılık bulaşıcı bir hastalık. Bir bağımlı yaşamı boyunca onlarca kişiyi bağımlı yapıyor. Yani bu hastalığı bulaştırıyor.

Al kanka, bir duman almaz mısın veya para bulmak için arkadaşlarına bulaştırıyor bu hastalığı. Kolonyanın fırsatçılığını yapan insanoğlu bu fırsatı kaçırır mı? Bağımlılığın tedavisi için işe yaramayan ilaçlar, hastaneler, insan hayatını pazara çıkarıp satmazlar mı?

Uyuşturucu bağımlılarına verilen ilaçların içinde uyuşturucu var. İşe yaramıyor. Tedavide tek yaradığı şey bağımlıların o ilaçlarla kafa yapması.

Hastaneler hep yabancı sermayeli. Balıklı Rum, Fransız ve Ermeni hastaneleri. İlaçlar hep ithal, yabancılardan.

İstanbul’da her gün altı çocuk tuvaletlerde, metruk binalarda ölüyor. Kolonyanın fırsatçılığını yapan insanoğlu bu çocuklara acır mı? O ilaçlar, hastaneler anne babaların feryadını dinler mi?

Seferberlik ilan ediliyor koronavirüsü için. Her gün sadece İstanbul’da ölen altı çocuk ne olacak beyler?

Niye seferberlik yok niye?