Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2395.15
BIST 100
10151.21
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Şubat 2024

Önemli olan durulan yerdir...

Değerli okurlarım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kalabalık bir heyetle Mısır'a gitti. Kendisi bugün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek.



Bu önemli görüşmenin öne çıkan iki gündemi var. Birincisi: Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımların konuşulması...


Bir diğeri de: siyonist katillerin Gazze'de işlediği vahşet ve soykırımın durdurulmasına yönelik yapılacakların görüşülmesi...


Biliyorsunuz... Türkiye Mısır'da Mursi'ye yapılan darbeye karşı çıktı. Ve bu ülkeyle ilişkilerini dondurdu.


Evet o zaman Türkiye'nin durduğu yer doğruydu. Çünkü demokrasiye ve sandığa inanmış bir yönetim, seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe yapılmasına göz yumamazdı.


Eğer o gün göz yumulsaydı, Erdoğan ve AK Parti inandığı değerlerle ters düşmüş olurdu. Kaldıki, Türkiye 1960'da darbenin acı sonuçlarını yaşamış bir ülkedir.


Peki o günden bugüne ne değişmiştir? Aslında değişen birşey yoktur. Malum Mısır'ın mevcut yönetimi darbeyle iktidara gelen bir yönetimdir.


Fakat Gazze'deki insanlık yangınına bir damla su serpecekseniz, bu anca Mısır'la işbirliği yapılarak olacak bir durumdur.


Yani Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşanırken, siz Sisi darbeci bir liderdir diyemezsiniz. Burada eski defterleri kapatmaktan başka bir çare yok...


Dolayısıyla, Türkiye'nin durduğu yer yine doğrudur