Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2411.17
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Onlara bayram ola

Kendini Müslüman hisseden, kimliğinde İslam yazan herkese bugün bayram ola.

Gayri Müslim olup İslam topraklarında yaşayan ve Müslümanların Ramazanına hürmet eden herkese bugün bayram ola.

Müslüman olan, sağlığı ve yaşı müsait olmayan; orucu tutamayıp da orucun tuttuğu bütün musibetzedelere bugün bayram ola.

Rızkını zor şartlar altında temine çalışan, onca şartı zorlayarak orucu tutan veya tutamayan bütün çalışanlara bugün bayram ola.

Fetvası olmadığı halde kafasına göre fetva uydurup mesleğinin zorluğunu da öne sürüp orucu tutamayan ama orucun tuttukları haytalara bugün bayram ola.

Orucu vücudun bir dinlenme antrenmanı ve fabrikanın tatil anı gibi gören kardeşime bugün bayram ola.

Oruç tutanları hor gören ama bayram gününü iple çeken, en güzel kıyafetleriyle boy gösteren, sahte gülücüklerle bayramı tebrik eden bizim mahallenin yabancısı ve ahiretin dilencisi burjuva kumkumasına bugün bayram ola.

Güneşin altında, asfaltın sıcaklığında, tarlanın toprağından yükselen ateşin yüreklerdeki suyu dahi kuruttuğu anlarda orucu tutan emekçilere bugün bayram ola.

Klimanın altında veya her türlü serinliğin sağladığı imkanlarda orucun tuttuğu ama orucu tutamayarak vicdan azabı çekenlere bugün bayram ola.

Sahilde, kumsalda, suyun bütün serinletici çağrışımcılığı karşısında haşemasıyla dolaşıp can kurtaran vazifesi görenlere bugün bayram ola.

Kaderi gereği lokalde, barda, otelde, lokantada, markette, pazarda çalışan ve orucu tutanlara bugün bayram ola.

Mektepte, holdingde, gazetede, televizyonda, hastanede, hapishanede bütün sıkıntıların olduğu yerde orucu tutanlara bugün bayram ola.

Bir seneyi orucun özlemiyle geçiren ve oruç gelince benzi sararıp solan ve ondan ayrılmanın üzüntüsüyle yüzü gülmeyen ehli siyama bugün bayram ola.

Ömrünü orucun heyecanıyla dolduran ve bayramı ahiretin güzelliği olarak gören mümin kardeşime bugün bayram ola.

Sadece midesine değil bütün hislerine oruç tutturan muttaki kardeşime bugün bayram ola.

Otuz günün iftar ve sahur sofralarını bir ibadet gibi ince, narin ve cömertçe hazırlayan evin hanımefendilerine bugün bayram ola.

Geleneği geleceğe taşıyan, iftar ve sahur sofralarını ramazan pideleriyle şenlendiren fırıncı amcalarıma bugün bayram ola.

Otuz gün boyunca davulunu çalıp manilerini söyleyen ve bütün mahalleyi oruca uyandırıverenlere bugün bayram ola.

Her gün iftar sofrasını kurarken komşusunun sofrasını da merak eden elinden geldiği kadar o sofraları şenlendiren yardımsever ve hassas komşulara bugün bayram ola.

Ramazan boyunca Kur'an-ı Kerimle meşgul olan ve onu anlamaya çalışan kitap ehline bugün bayram ola.

Afrika'nın siyah incilerini ve Asya'nın mazlum güzellerini düşünerek orucun tuttuğu vicdanlı kardeşime bugün bayram ola.

Bütün masumluklarıyla bayramı hak eden ve en güzel hediyeleri bekleyen dünyanın bütün çocukları ve yaşlılarına bugün bayram ola.

Kabe'nin kalabalıklar içindeki karamsar yalnızlığını, Mescid-i Aksanın fırtınalar içindeki hüzünlü sarılığını, Ayasofya'nın esaret altındaki çileli yalnızlığını otuz gün boyunca her an yaşayana bugün bayram ola.

Ömrüne ömür katma sevdasıyla oruca giren beklemediği anda sevdiklerini kaybeden hüzünlü kalplere bugün bayram ola.

Bütün küskünlükleri geride bırakan sıla-i rahimi en güzel surette uygulayan kardeşlerime bugün bayram ola.

Geçmişini hatırlayarak geleceğini hazırlayan bu duygular arasında orucun hakikatine varanlara bugün bayram ola.

Hasılı kelam bayramı bayram gibi kutlamaya hak eden herkese bugün bayram ola.