Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Ağustos 2016

Ortak Akıl AK Parti

Büyük Türkiye yolculuğu 15 yıl önce başladı. Ak Parti hem milletin hem de siyasetin 15 yıldır merkezinde oldu. Millet ile birlikte başladığı yolculuğunu bugüne kadar taşıdı. Tarihe damgasını vurdu, önüne kurulan her barikatı dik durarak aşmayı başardı.

Post-modern darbe girişimlerini, e-muhtıraları, algı suikastlarını, kumpasları, pusuları, askeri ve yargı vesayetinin dayattığı anlayışı, terör ve paralel kanlı işgal girişimini milletle birlikte püskürttü, girdiği her seçimi kazandı. Hem Türkiye, hem siyaset, hem millet, hem dünya mazlumları kazandı. Yeni bir anlayış, dönüşüm, diriliş ve direnişin sembolü olmayı başardı. Ortak aklı devreye soktu, sistemdeki sıkıntıları aşmak için büyük bir mücadeleyi başlattı. Milletin verdiği her mesajı doğru anlayıp, Türkiye'yi kaosa ve krize sokmak isteyen çevrelere inat kardeşlik yürüyüşünden ödün vermedi.

Ak Parti, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, "Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün insanlarıyız" ilkesiyle, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber kardeş olacağız" mottosuyla hareket ederek, birliğin ve kardeşliğin teminatı oldu.

Hedef alındı, iftira atıldı, tuzaklar kuruldu ancak kardeşlik hukukundan vazgeçmedi. Etnik ve mezhepsel fitne tuzağına, ötekileştirme çukuruna düşmedi. Teröre rağmen, jeopolitik gerginliklere rağmen asla reformlardan vazgeçmedi.

26 Mart 1999'da Üsküdar'dan Pınarhisar Cezaevi'ne doğru yola çıkarken bu şarkı burada bitmez diyerek çıkılan yolculuk nice badireler atlattı ama asla diz çökmedi. Bu harekete gönlünü veren, bu hareket için yüreğini ortaya koyan herkes dik durdu, emekleriyle bu hareketi yükseltti. Hareket yükselirken, ülke büyüdü, millet kazandı, şer odakları kaybetti. Adaleti, hakkaniyeti ve paylaşmayı esas alan milletimizle safları sıklaştıran AK Parti, bütün karanlıkları aydınlattı.

Makam ve mevkilerinin cazibesine kapılmadan halka hizmetten bir an olsun geri durmayan bu anlayış sürekli hedef alındı. Faiz lobisinin de post-modern girişimleriyle karşı karşıya kaldı. Ekonomik darbe girişimleri denendi. Ekonomide hiçbir krize mahal vermeyen AK Parti, enflasyon canavarını yendi, milli geliri arttırdı, mali disiplini sağladı, kamu borçları artmak bir yana kamu borçlarını azalttı.

Hiç temeli olmayan haksız eleştiriler yapıldı, icraatlar engellenmeye çalışıldı. Asrın projeleri hedef alındı. Türkiye hakkında karalama kampanyası başlatıldı. Dünya ve Avrupa kamuoyu sistemli şekilde yanlış yönlendirildi, Batı çifte standartlı duruşuyla üç maymunu oynadı. Ama halktan aldığı desteği kullanmaktan çekinmeyen AK Parti, imtiyazını kaybedenlerin kirli oyunlarını her daim boşa çıkartmayı bildi. Türkiye siyasetinde ezberleri bozan, kaybolan siyasi imajı tekrar inşa eden ve millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldıran AK Parti, şimdi normalleşme için kolları sıvadı.

7'den 70'e, büyükten küçüğe, her yaştan, her bölgeden, her şehirden insanlarımızın yegane gelecek umudu olan AK Parti, büyük düşünmeye devam edecek. AK Parti Türkiye'nin her yönüyle inşallah sigortası olmayı sürdürecek.