Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2413.60
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Şubat 2024

​Otobüs kazaları

Ulaşım, hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak günümüzde sosyal ve ekonomik yaşantının önemli bir unsuru haline gelmiştir. Özellikle otobüslerle yapılan şehirlerarası yolcu taşımacılığı, bu sektörün önemli bir bileşeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak, son zamanlarda yaşanan kaza haberleri, sektördeki sorunlara işaret etmektedir. Gecikmiş bir yazıyı okuyacağınızı önceden ifade edelim. Bu yazımızda şehirlerarası otobüs kazalarının nedenleri, çalışma şartları ve uygulamalarla ilgili sorunlardan söz ederken çözüm önerilerimi yazdım.

Uzun zamandır otobüs yolculuğu yapmamıştık. Ankara’dan gece yolculuğunu tercih ettik ve marka yapmış firmanın perona gecikmeli giren otobüsünde yerimizi aldık. Geç olsun güç olmasın deyimi bu yolculuk için söylenmiştir diyerek sesimizi çıkartmadık. Ön koltuktaki yerimizi aldıktan sonra kaptan şoförün esnerken ön taraftaki diğer şoförle sohbetine zorunlu kulak misafir olduğumuzda işimizin zor olduğunu anladık anlamasına ama yola çıkmıştık. Şoförün yoldan yeni geldiğini beyanı ve uyuyacakken çağrıldığını söylemesinin ardından diğer şoförün cebinden ehliyet çıkararak bunu tak demesine bile sustuk. Kaptanımız Ankara’dan bir başka kişinin sürücü belgesi ile devam ettikten sonra Bolu’yu geçince verilen moladan sonra ona akıl veren diğer olgun şoför direksiyona geçti. O da uykulu haliyle koltuğunda devamlı hareket ile saçını tarayıp bacaklarını sıka sıka muavinin plastik bardakta getirdiği içecek ile devam etti. İstanbul giriş gişesindeki otoyol bariyerine çarptığını Dudullu’daki park yerinde gösterince uyandı. Bunları yaşadık yaşamasına da Allah’a şükrettik sağ-salim indik diye. Daha sonra teferruatlı olarak bu ünlü markaya konuyu anlatan bir mesaj attığım halde dönüş bile yapılmadı.

Otobüs şoförlerinin çalışma süreleri genellikle aşılmaktadır. Bu durum, yorgunluk ve dikkat eksikliği gibi faktörlere yol açabilir. Uzun yolculuklarda düzenli dinlenme ve uyku, sürüş güvenliği için kritik öneme sahiptir. Şoförlere yeterli konaklama imkânları sağlanamadığı gerçektir. İş stresi, otobüs şoförlerinin sağlığını olumsuz etkileyebilir ve çeşitli meslek hastalıklarının onların sosyal hayatını olumsuz etkilediği belirtilirken aldıkları ücretin yetersiz olduğuna vurgu yapılmıştır.

Elbette kazaların ana nedeni bu saydıklarımız değil. Kurallara aykırılık başta gelmektedir. Bu konuda yetkililer çalışma sürelerinin ihlal edildiğini ve takograf zorunluluğuna rağmen kuralların delindiğini ifade etmiştir.

Kamu otoriteleri ve yerel yönetimler, otobüs şoförlerinin çalışma koşullarını iyileştirmek adına önlemler almalıdır. Çalışma saatleri, dinlenme süreleri ve konaklama imkânları gözden geçirilmelidir. Otobüs şoförlerine trafik kuralları, uzun yolculuklarda dinlenme süreleri ve güvenli sürüş konularında düzenli eğitimler verilmelidir. Takograf kullanımı sıkı bir şekilde denetlenmeli ve ehliyet değişikliği gibi ihlallerin önüne geçilmesi için gerekli önlemler alınarak denetimler sıklaştırılmalı ve kurallara uymayanlara caydırıcı cezalar uygulanmalıdır.

Sonuç olarak, şehirlerarası otobüs kazalarının önlenmesi için bir dizi önlem alınması gerekmektedir. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi, eğitim, teknolojik uygulamalar ve toplumsal farkındalık bu önlemlerin başında gelmektedir. Bu çabaların birleşimi, güvenli ve sürdürülebilir bir şehirlerarası ulaşım sistemi oluşturulmasına katkı sağlayacaktır ve’s-selam.