Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Şubat 2014

PARALEL OLMADI KAMİKAZE DALALIM.

Ülkemiz gerçekten ucu henüz karanlık olan bir tünelin içinden geçiyor.Allahtan klavuz kaptanımız tanıdık ve yerli. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözünün gerçekliği olmasa bende karamsarlar kulübüne üye olurdum herhalde.

Yaşanılan olaylar hepimizin gözü önünde ceryan etmesine rağmen gözlerimizdeki farklı foküslü gözlükler sayesinde birkısım insanlarımız şeşi beş görmeye inatla devam ediyor.Etrafımızdaki sanal toz bulutlarınında burada katkısı elbette var.

Bizim nesil defalarca benzer hokkabazlıklara şahit oldukları halde dahi hala kafalar aydınlık değil. Nasıl olacakta ortak paydada anlaşarak muhabbet payında yeniden birbirlerimizin gözlerine daha sevecen bakacağız? Ne zaman yeniden ümmetin umudu olacağız? Ne zaman yeter be diyerek bu kabuslu ruyadan uyanacağız? Soruların ardı arkası kesilmez. Çok soru var.

Bu kez sanki bu iş biraz zor olacağa benziyor. Kamikazecilerin kullandıkları argümanlarda yerli olmayan ne olduğu belirsiz dokularımıza yabancı maddeler oldukça fazla. Görüntülü ve yazılı basında kullanılan başlıklarla içeriklerinde bile tutarlılık yok.Sağ gösterip sol vurmak in gerçeklerle yüzleşmek ise out olmuş durumda.

Gençlik yıllarımda şaka ile karışık aklımda kalan oldukça farklı şeyler var.O zaman reyting ismini pek bilmezdik ama bir haberin haber değerinden çok verilişi ile ilgili örnekleri çok duyardık.Mesela müftünün keçisinin çalınması haberini müftü keçi çaldı olarak işittiğimi çok net olarak hatırlıyorum.

Görsel ve yazılı basınımızın sadece son 3-5 gününü film şeridi gibi gözler önüne getirdiğimizde ne demek istediğim daha aşıkar haline gelebilir sanırım.Yağmayan yağmurdan iptal edilen bir ihaleden kaybedilen maddi bir değerden hatta etrafımızdaki savaş yangının bize bulaşması için atılan taklalardan bile medet umar olduk yahu.

Son iki ayda ülkemiz öz varlıkları yani hepimizin ortak malından yani malımızdan 150 milyar dolar uçup buhar olmuş.Yankesici ve küresel hırsızlar gözlerimizin önünde okus pokus yapıp bu parayı ceplerimizden çalmışlar.Biz ise hala ceplerimizde kalan son paraları nasıl bu haramilere kaptırma peşinde başlar havada gözler kapalı bekleyiş içerisindeyiz.

Dil diş didinerek can şirah çalışarak binbir zorluklar içerisinde kazandığımız maddi varlıklar bu şekilde kolayca çalınırken manevi yapımız ne durumda acaba. Bu toplumu diri ve dinamik tutan cenk zamanlarında hep galip gelmemizi sağlayan manevi yapımızdaki durumu sizlere soruyorum.Herkes aynaya bakarak vicdanı ile kendi notunu kendisine versin.

Kamikazecilerin arabasına binerek bol keseden nutuklarla bu ülke olsa olsa biraz daha alt liglere düşürülebilir. Ancak tarihi geçmişimiz bizim asla zillete düşmeyeceğimizi izzeti ile yaşamaya devam edeceğimiz gerçeğini bize hatırlatıyor.

Temiz tarihimizden kurtuluş savaşı kahramanlıklarımızdan kalan hatıralar bile kamikazecileri hüsrana uğratmaya yetecektir inşallah.Hiç bir kriz hiçbir savaş ila nihaye devam etmemiş etmeyecekte.Bu sisli tozlu dumanlı günler geçtiğinde kalan enkaz bizi utandırmasın diyorum.Son pişmanlık para etmez denir öteden beri.Son pişmanlardan olmayalım.İhanet en acımasız insanlarda bile kalan vicdanları ile ruhlarda derin yaralar izler bırakır.Benden söylemesi.

İçinden geçtiğimiz günlerin daha kötüsünü geçmişte birçoğumuz yaşadı. Maddi manevi kayıplarımız oldu.Bu kez bizi tam en acıyan yerimizden incitiyorlar.Kullandığım son kelimeyi üçüncü şahıslara atıf olarak algılayalım lutfen. Birileri buna komplocu yakıştırması diyebilir.Desin hiç önemi yok. Ne derse desin.Ama her şey ayan beyan gözlerimizin içine batacak nerde ise.

Terminolojimizde iyiliği tavsiye etme kötülüklerden ise sakındırma görevi dini imani bir vecibe. Gelen bir haberi nerden nasıl geldi ve neremize nasıl etki edecek gibi yönleri ile araştırmamız soruşturmamız tavsiye ediliyor.Araştırmadan soruşturmadan yargılayıp infaz etme kolaycılığı nefislerimize hoş gelsede bu gök kubbede hoş sada bırakmaz.

Ortak akıl işletilirse son bir yılda yaşadıklarımız ve seyrettiklerimiz gerçeği anlamada bize fayda sağlayacaktır.Sen haklı ben haklı yaklaşımı sadece gerçekleri algılamamızı biraz daha geçiktirir.Ötelenmişte olsa dahi ; Gerçekler hep su yüzüne çıkmış ve hep ben buradayım diye haykırarak sağırlara bile kendini kabul ettirmiştir. Ortak akıl ortak haklıyı bulur inancı içerisindeyim.

Tavşana bak diyenler hala bizi uyutmaya ve hipnotize etmeye devam ediyorsa buna da günaydın demekten başka bir sözüm olmaz. Bu kez paralelden atış yapanlar çok şükür yine tutturamadılar. Kamikaze dalmak için gün saydıkları benim bile kulaklarıma geliyor.Havada uçuşan senaryoları sizlerde duyuyor okuyorsunuzdur..Ortadoğuyu kan revan içinde bir film stüdyosuna döndürenler aynı filmin başka bölümlerini de ülkemizde oynatmak istiyorlar. Dedelerimizden miras kalan bu küçücük toprak parçasında gözü kalanların gözleri çıksın inşallah. Sürcü lisanımız oldu ise affola diyorum.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.