Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.64
BIST 100
10164.17
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Aralık 2018

Pax Anadolu mu Pax Britannica mı

Lâtince “pax” barış demektir. Dünyayı yöneten gücün (imparatorluk), yönettiği topraklarda kendi göreceli barışını (görece adalet) uygulamasını ifade der.

Pax Romana, Pax Ottomana (Osmanlı Barışı), Pax Britannica, Pax Amerikana geçmişte kalan paxlar’dır artık.

Yeni bir dünya düzeni (federasyon/konfederasyon) kuruluyor.

Yeni bir dünya düzeninin temelleri atılıyor. Bu yeni dünya düzenin en büyük aktörleri Türkiye ve İngiltere.

İngiltere, 100 yıl sonra yeniden dünya sahnesine dönüyor.

ABD’nin dünya hâkimiyeti döneminin sonuna yaklaşılıyor. İngiltere, ABD’ye devrettiği hakimiyeti geri alma üzerine stratejiler çiziyor. İngiltere, ABD yerine İngiliz egemenliğinin hakim olacağı yeni bir dünya düzeninin temellerini atıyor.

Ya Türkiye (Anadolu/Türk Milleti) dünyayı yönetecek ya İngiltere (Anglosakson Milleti)

Çin ya da Rusya’nın dünyayı yönetme şansları yok. İki en önemli aday Türkiye ve İngiltere.

İngiltere yeni kuracağı düzeni, AB üzerinden kuramayacağını, AB’nin lideri (Almanya) olamayacağını görmüştür. Yeni dünya düzenini de ancak AB’den ayrılarak kurabilir. AB çatısı altında bunu yapamaz. İngiltere’nin AB’den ayrılması, İpek Yolu Projesi, Avrupa Ordusu düşüncesi.

Gibi gelişmeler Tek Dünya Devleti ve yeni düzeni kurma ile ilgilidir. Yeni bir düzen kurulacak.

İngiltere yeni bir dünya düzeni kurmaya çalışırken, İslam dünyasını (Arap Birliği) arkasına almak zorundadır. Türkiye, Suudi Arabistan (Halifelik) gibi ülkeler olmadan bir düzen kuramaz.

Halifelik bu dönemde Suudi Arabistan üzerinden gündeme gelebilir. ABD (İsrail) ve İngiltere, Suudi (Hilafet) Arabistan’ı yanlarına almaya çalışıyorlar. İngiltere orta vadede İsrail’i de ABD’den koparma yoluna gidebilir. İngiltere’nin İsrail’i ABD’den koparması, İsrail’in (Siyonizm) sonunu da getirebilir.

Türkiye, Pax Anadolu (Anadolu Barışı) için neler yapmalı

Yeni dünya (İslam Adalet/faizsiz ekonomi Sistemi) düzenini Türkiye kuracaksa;

Spor üzerinden bir dünya düzeninin temelleri atılmalı, Ortak Sözlük (İslam ülkelerinde konuşulan dillerden oluşan, Anadolu Dili) oluşturulmalı, Ortak Ajanda (İslam Dünyası 2023 Ajandası),

İslam Arama (Google Motoru, Yandex,… gibi), Pax Anadolu Arama Motoru, İslam (VAN merkezli) Üniversitesi (Hz. Muhammed ya da Şeriat/Fetva Üniversitesi de olabilir), faizsiz ekonomi üzerine eğitim, mezheplerin uzlaştırılması, İslam Hukuku, Anadolu Ordusu, Anadoluca (karma) Dili, Anadolu Olimpiyatları, İslam Uluslar Arası ADALET Divanı Mahkemesi, İslam Canlı Hakları Bildirgesi, İslam İnsan Hakları Bildirgesi, İslam Kadın Hakları Bildirgesi,

İslam Çocuk Hakları Bildirgesi, İslam Hayvan Hakları Bildirgesi, İslam Uluslar Arası ZEKAT (Yardımlaşma-Fakirlik) Fonu, Nükleer Silah (atom bombası) üretimi, Dünya İslam Faizsiz Sistem Ekonomi Forumu,

Dünya Faizsiz Sistem Ekonomi Forumu, Dünya hukuk sistemini ADALET üzerinden değiştirecek, Dünya (İSLAM) Anayasası hazırlamalıdır. Anadolu para birimi, Anadolu sermayeli iş adamları örgütü, Anadolu Sentezi (Yeni Dünya Klasikleri Seti) ile dünya edebiyatının seçkin 1000 eser listesi hazırlanmalı. Stratejik (Bor, Petrol, Su) madenler Zirvesi Dünya (Anadolu merkezli) Tarihi: Dünya tarihi yeniden yazılmalıdır. Kısacası; siyaset, sanat, tarih, sinema, spor, silah/savunma, bütün alanlarda çalışmalar yapılmalı. Dünyadaki bütün kurum (BM, NATO, IMF, AİHM) ve kuruluşlara alternatif kurum ve kuruluşlar kurulmalıdır.

Dünyayı kim/kimler (masonlar mı Müslümanlar mı) hangi yöntem ve rejimle (İslam Adaleti) yönetsin?

Tek dünya devletine doğru giderken dünyayı; İngiltere, ABD (İsrail), Çin, Rusya, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika, Kore, Japonya gibi bir ülke yöneteceğine, elbette Türkiye yönetsin.

Dünya tek (Hristiyan) devlete doğru gidiyor.

Yeni dünya düzeni, dünya konfederasyonu/federasyonuna gidiştir.. Dünya konfederasyonu/federasyonuna İslam mı Hristiyanlık mı hakim olacak?

Küreselleşmenin sonu, İslam hakimiyeti ile sonuçlanacaktır. Çünkü bütün dünya İslam Adaletine mecbur (ihtiyaç) kalacaktır. Dünyanın en büyük sorunu adalettir.

Pax Anadolu (Anadolu Barışı/Pax Turkey/Anatolia) Düzeni

Türkiye, yeni bir dünya (İslam) düzeni kurmaya aday en önemli ülkedir. İslam Coğrafyası (Anadolu İmparatorluğu) bir araya getirilerek, Türkiye liderliğinde ve İslam Adaleti (Medine Sözleşmesi) üzerine, yeni bir dünya (Anadolu Barışı) düzeni kurabilir. Aksi halde başkaları bu düzeni kuracaktır.

Büyük oyun

Ancak Türkiye bu oyunu bozabilir. Katil Selman'ı Halife ilan edebilirler. ABD (İsrail) ya da İngiltere, İslam dünyasını kontrol altına almak için, mutlaka ama mutlaka, birini Halife ilan edecektir. Veliaht Muhammed Bin Selman şimdilik en güçlü aday.

ABD, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın Halifelik (Hilafet ilanı) yolunu döşüyor. İslam dünyasını; Suudi Arabistan (Selman) ve HALİFELİK üzerinden, tamamen yönetmek istiyorlar. Selman'ın Halifeliği; Küçük Filistin ve PKK (2. İsrail) Devletinin kurulmasının onaylanması demektir. ABD (İsrail) de İngiltere de Halifelik (Hilafet)’i kontrol altına alma peşindedir.

Suudi Arabistan bölünecek mi büyüyecek mi?

Buna ABD (İsrail), İngiltere karar verecektir. Suudi yönetimi bölünme üzerinden tehdit edilerek kontrol altına alınabilir. Suudi Arabistan; Kuveyt, Katar, Ürdün ve Suriye’nin bir bölümü ile birleştirilerek (Türkiye’ye rakip), Halifelik ile yönetilen Büyük Arabistan’a dönüştürülebilir. Birkaç Arap ülkesi ile birleşip Arap Federasyonu/konfederasyonu da kurabilir. Suudi Arabistan’ın sınırları Suriye ve Ürdün üzerinden genişletilebilir. ABD bu yönde adımlar atabilir. İran ve Türkiye’yi, Kürtleri kullanarak bölme ve Suudi Arabistan’ı da büyütme üzerine bir oyun oynanabilir. Gelişmeler bu yöne doğru gidiyor.