Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2439.99
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ocak 2016

Pazar Keyfi 'Bilin'

Bu mevzu unutuldu diye rahatladılar, sevindiler hatta alay etmeye bile başladıydılar! Seçim falan da kazanmamışlardı ya, karşı mevzide hafif sarsıntı bile büyük zafer, merhum sabık Başbakan Necmettin Erbakan'ın deyimiyle 'Muzaffer Romalı ordu komutanı' gibi hissettiriyorlardı zavallı garipleri.
Öyleydi, millete olan küçümsemeleri Erbakan nefretiyle nüksediyor, büyük bir gururla 'kapatılan Refah Partisi 'yasaklı' lideri Erbakan' diye altını çize çize büyük bir zevkle haykırıyorlardı!
Şimdilerde mevzi kaybettikçe 'adalete, hakkaniyete, hakka, hukuka' falan sarılmaya, ağızlarında gevelemeye yazıldılar. 'Hukuk herkese lazım' teranesi canlarını sıkınca, acıtıncı akıllarına geliverdi.
Hele, övünsem mi, gülsem mi, ağlasam mı, ne tür duyguyla dillendireceğimi kestiremediğim hisle FETÖ'nün bu kervanın en öncü katırı olduğunu nasıl izah etmeli, siz karar verin.
Hem hukukun, adaletin olmadığını iddia ediyorlar, üstelik en ufak fırsatta sıvışıp firar ediyorlar, tabii özellikle de haklarında dava açılanlar bir tarafa 'cepleri' himmetle dolu olanlar, bir zamanın kudretli 'köşe tutanları'. Ama o güvenmedikleri adalete, hukuğa baş vurarak hakkımızda 250'den fazla dava açmayı da ihmal etmiyorlar ha!
Bilmem kamu, halk ne kadar biliyor ama şu anda FETÖ lideri Fethullah Gülen'in avukatları aracılığıyla millete on binlerce dava açmış durumdadır.
Çok şükür halkın sağduyusu ve hakikati görme ferasetiyle son 1 Kasım seçimlerinde AKP iktidarına devam demekle ülkesini ve 'ülküsünü' sahiplendi.
Önümüzdeki vetirede ise yeni anayasa ve elbetteki o çaresiz çırpınışlar arasında 'biz olsak isteriz deu2026' dedikleri 'Başkanlık' sistemi olacaktır.
Bu uğurda çırpınanların bağırtılarına bi bakalımu2026
En başta tutturdukları, ağızlarında geveledikleri ve açıkca iddia ediyorum, anlamını ve içeriğini de kesinlikle bilmedikleri 'Check & Balance' yani 'Kontrol Denge'ölçüsüymüş! Ve tekrarla da meydan okuyorum, gerek ki siyaset profesörü olsun da buyursun anlatsınlar itirazlarını! Tabii istirhamım, becerebilirlerse yabancıların düşünce ve tezlerinden bağımsız olarak!
Evet, çok şey istiyorum biliyorum.
Daha önce de defaatle yazdığım, tahlil ettiğim gibi elle tutulur hiçbir neşriyatı, hele beynelmilel tek makalesi bile olmayan ama profesör görünen zevatın ne başkanlık ne siyasi hiçbir sistem hakkında tek satır tasarrufları YOKTUR!
Diğer taraftan şuanki Cumhurbaşkanı yetkilerinin baş mimarları, destekçileri de kendileri olduğu halde bi de Erdoğan'a bu hususta saldırıyorlar. İşin gülünç tarafını milletin anlıyacağı şekilde şöyle anlatalım.
Acaba istedikleri, Erdoğan'ın çıkıp şu şu yetkilerimi devrediyorum mu demesi, yoksa feraget ediyorum mu? Peki bunu yasanın neresine sokuşturacaklar? O halde yetkisini kullanmaması da ayrı bir garabet hatta yerine göre 'suç' olmaz mı?
Nasıl bir başkan olacağı ise evvelce yazdığım gibi bence çok basit, sadece başbakanlığı kaldır gerisi aynen devam, bukkadar basitu2026.