Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 May 2018

PKK'lı şirin çocuk

Meğer PKKli şirin adam DEMİRTAŞ, hiç de suçlu falan değilmiş. Hatta son derece şirin bir çocukmuş. Bizim selocan, bizim şapşik,u2026 PKKli falan değilmiş. ÖCALAN'ın heykelini falan da dikmeyecekmiş. PKK'ya hiç katkısı olmamış, kimseyi de motive ederek PKK'ye göndermemiş. Hatta ve hatta, hendeklere bile karşı çıkmış. Aslında barış istediği için, PKK'ye silah bıraktıracakmış da bunu engellemek için hapse atılmış. Gazeteciler (Fatih, İrfan,u2026) ve siyasetçiler; KEMAL bey, MUHARREM bey, TEMEL bilge, MERAL hanım,u2026 Derken, şirin şapşik selocan serbest kalsın kervanına, AZİZ (Babuşçu) bey de katıldı. Herkeste bir şirin selocan edebiyatı.

Ha DEMİRTAŞ ha ÖCALAN ha NETENYAHU

Meğer DEMİRTAŞ, Kobani olaylarında azmettirici değilmiş. Meğer Kobani olaylarında, Yasin BÖRÜ ve arkadaşları suçluymuş. Şirin çocuk selocan, azmettirici falan değilmiş. Hiç bir kötü olaya sebep olmamış. NETENYAHU da açıktan Filistinlileri öldürün demiyor. ÖCALAN da zamanında, hayatımda elime silah almışlığım yok demişti. Açık ve net, Benyamin NETENYAHU'nun kanlı pazartesi olaylarındaki rolü neyse, Selahattin DEMİRTAŞ'ın da hendeklerdeki ve Kobani olaylarındaki rolü odur. İkisi de olayların sebebi ve azmettiricidir.

Bağımsız yargıya talimat

Önüne gelen, bağımsız olması gereken yargıya (hukuk), bağımlı muamelesi yaparak, talimat veriyor. Sonra da aynı kişiler, yargı bağımlı diyorlar. Öztürk YILMAZ, Tuncay ÖZKAN, KILIÇDAROĞLU, İNCE, KARAMOLLAOĞLU, Meral AKŞENER, Aziz BABUŞÇU, Fatih ALTAYLI, İrfan DEĞİRMENCİ,u2026 Suç işleme özgürlüğünden yana mısınız, yoksa hukukun üstünlüğünden, hukuk devletinden yana mısınız?

AKŞENER (İYİ Parti): "Demirtaş henüz bir sanık, hakkında bir hüküm verilmedi. Siyasetçilerin, aydınların, gazetecilerin tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz."

KILIÇDAROĞLU (CHP): "Ortam olursa neden olmasın. Kendisi halkın oyuyla seçilmiş, bir dönem de sempati yaratmış saygın bir siyasetçi. Demirtaş teröre mesafeli olan birisi, bu konuda oldukça açık demeçleri var. Meclis başkanına seçilmiş bir siyasetçinin hapiste olmasını doğru bulmadığımı söyledim."

Aziz BABUŞÇU (AK Parti): "Demirtaş bence de cezaevinden çıksın. Sonuç itibarıyla bir seçime giderken, Cumhurbaşkanı adayı bir siyaset liderinin cezaevinde olmasını tercih etmem."

KARAMOLLAOĞLU (SP): "İnşallah biz gitmeden o çıkar bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar"

YILMAZ: "Demirtaş'ın serbest kalmasını arzu ediyorum."

Fatih ALTAYLI: "Bir cumhurbaşkanı adayının tutuklu olarak cezaevinde olması." Yani Selahattin Demirtaş'ın kampanyasını cezaevinden yürütmek zorunda kalması. Bu adaletsizliği ortadan kaldırabilecek tek organ ise Türk yargısı."

Herkes; sevdiklerini, önem verdiklerini suçsuz görürse, adalet sağlanamaz. Selahattin DEMİRTAŞ suçsuz, Alaattin ÇAKICI vatansever, Fethullah GÜLEN hoca ise, o zaman suç nedir adalet nedir? Kim olursa olsun, bir hukuk devletinde hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü olamaz, olmamalı.

DEMİRTAŞ mı suçlu Yasin BÖRÜ mü? Bir suçlu için özgürlük istemek, adalet midir? DEMİRTAŞ suçsuz ise, Yasin mi suçludur? Hangisinin suçlu ya da suçsuz olması ADALET? Böyle bir durumda; PKK niye bitsin ki? Hatta böyle giderse, PKK daha da güçlenir. Türk Solu, KILIÇDAROĞLU, İNCE, AKŞENER, KARAMOLLAOĞLU, Gazeteciler, yazarlar,... ERDOĞAN'dan dolayı siyaseten de olsa, DEMİRTAŞ'ın serbest kalmasını istiyorsa,... PKK biter mi? PKK yandaşlığı hiç biter mi?

***

DEMİRTAŞ'tan inciler;

"Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerede asacaklar? Daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın" (13.11.2012)

Şemdinli ile Çukurca arasındaki 300-400 kilometrelik bir alan PKK köntrolünde,u2026 (28.08.2012)

Zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na "Bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sen de suyun bu tarafından mal mal bakacaksın", (28.10.2015)

***

Bir hukuk devletinde, suç işleme özgürlüğü olamaz. Alaattin ÇAKICI da bir suçludur, Selahattin DEMİRTAŞ da bir suçludur. Benim suçlum, senin suçlun, benim teröristim, senin teröristin diye bir şey olmaz, olamaz, olmamalı. Böyle giderse, Türkiye PKK'yı marjinalleştirme fırsatını kaçırır. HDP (PKK)'nin amacı; Türkiye'yi bölüp bir devlet kurmaktır. Bunu aksini iddia edenlerin, zeka sorunu vardır. Cemil BAYIK, birlikte yaşam için mi Kandil de? Canlı bombalar, birlikte yaşam için mi intihar ediyorlar? PKK elemanları birlikte yaşam için mi ölüyor?

***

NOT: PKK propagandalarının önüne geçmek için; AFRİN'den, Ramazan ayı boyunca canlı yayınlar yapılmalı. Ancak bu şekilde PKK propagandasının önüne geçilebilir.