Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.46
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Şubat 2020

PKK’dan CHP’ye 2023 öncesi ittifak ilanı

CHP döneminde, Kürtçe konuşanlara PARA cezası veriliyordu.

AK Parti döneminde, 24 saat yayın yapan Kürtçe televizyon var.

CHP döneminde, Şeyh Said, Seyit Rıza, … idam edildi.

AK Parti döneminde, PKK'lı Pervin BULDAN parti başkanlığı yapabiliyor.

Ve PKK, AK Parti ve ERDOĞAN’ı Kürtlerin düşmanı olarak ilan ediyor.

PKK, kongre öncesi adeta meydan okudu. Bu ilan, 2023 seçimlerini erkene alma ilanıdır aslında.

Hükümeti seçime zorlayarak, 2023’ten önce erken seçimlere gitmek.

PKK, ya kaos ya seçim startını verdi. PKK’nın derdi demokrasi, seçim falan değil.

CHP’yi de yanına alarak, ne olursa olsun ERDOĞAN’ı devirmek.

Seçimle olmasa, karışıklık çıkararak. Bu, Cemil Bayık’ın, CHP’yi perde gerisinden yöneten ekibe bir şantajıdır aslında. PKK’ya borçlusunuz. Borcunuzu ödeyin diyor PKK.

PKK’nın HDP’ye atadığı Eş Başkan Pervin Buldan, “Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence” diyor. PKK’dan aldığı mesajı bu şekilde iletiyor CHP’ye.

CHP’nin PKK ile ittifakı, 24 Haziran genel seçimlerinin ardından, hatta daha öncesinden başlamıştı. Bu işbirliği, 31 Mart yerel seçimlerinde açık bir şekilde yapılmıştı. CHP, PKK sayesinde yerel seçimlerde Ankara, İstanbul, Antalya, Mersin, Adana,… gibi önemli büyükşehirleri kazanmıştı.

Buldan, "Bize oy vermeyen, bizim yanımızda görünmekten korkan kesimler var. Tabanımız bundan rahatsız. Tabanımız 23 Haziran seçimlerinde yaptığımız ittifakın daha şeffaf bir ittifak olması gerçeğini sürekli yüzümüze vuruyor. Tabii ki ittifak vardı. Biz Türkiye'de legal alanda siyaset yapan bir partiyiz. Neden ittifak yapmayalım. Biz bu ittifakların daha açık ve şeffaf olmasını hep savunduk. Ancak bizimle ittifak yapanlar ne yazık ki buna sıcak bakmadılar. Bir seferliğine mahsus olmak üzere, en azından İstanbul seçimlerini kazanmak adına, biz HDP'nin varlığının ne kadar etkili olduğunu anlatabilmek için bir seferliğine kabul ettik. Bundan sonraki dönemlerde bu tür şeylerin olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonra yapılacak olan ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı." Diyor. Cemil Bayık’tan aldığı mesajı açık bir şekilde iletiyor.

*

PKK’nın ittifak şartları;

1997’den beri PKK’da iki grubun olduğunu savunuyorum. Bağımsızlıkçı Bayıkçılar (Kandil, Suriye, Irak) ve Özerklikçi Öcalancılar (Türkiye, Avrupa ülkeleri). Cemil Bayık’ın özellikle İran ile derin ilişkileri, PKK’da güçlü olmasını sağlıyor. Abdullah Öcalan 9 Ekim 1998’de PKK’nın karargahına gitmek yerine Suriye’den kaçarken, bu saflar da iyice netleşti. O günden beri PKK’da silahlı kanatta Cemil Bayık, halk içindeki Kürtçü kanatta da Abdullah Öcalan etkili olmaya devam etti. Bugün PKK yandaşları arasında Öcalan artık etkisini eskisi gibi koruyamıyor. Bayık-Selahattin Demirtaş etkisi daha fazla. Zaten Bayık-Demirtaş ittifakı var. Pervin Buldan ise, Bayık-Öcalan arasında bir yerde. Öcalan etkili olursa Öcalancı, Bayık etkili olursa Bayıkçı oluyor. Şu anda Cemil Bayık etkili ve Pervin hanım da Bayıkçı. Bayık’tan aldığı talimatları yerine getiriyor.

PKK CHP’den ne istiyor?

PKK CHP’den, ERDOĞAN’dan birlikte kurtulmak istiyor. Ortak amaç var. PKK, Kürtleri Erdoğan ve AK Parti’ye kaptırmış durumda. CHP de Cumhuriyeti Erdoğan ve AK Parti’ye kaptırmış durumda. Sırada ATATÜRK var. AK Parti ve ERDOĞAN, ATATÜRK’ü de CHP’den aldı mı, CHP marjinalleşir. CHP’nin en büyük korkusu, ATATÜRK’ün CHP tekelinden çıkmasıdır. O da gerçekleşmek üzere.

PKK’nın oldukça somut talepleri var.

Bunları;

PKK devleti için altyapı olacak Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartındaki çekincelerin kaldırılması.

PKK devleti için ulus bilincini oluşturma amaçlı 81 ilde devlet destekli Kürtçe eğitim

En az 1 başkan yardımcılığı kadrosu

Abdullah Öcalan (PKK için Öcalan çok önemli değil artık. Ama, Öcalancıları memnun etmek için)‘ın ev hapsine alınması.

Genel af, …

Şeklinde sıralayabiliriz. Bunlar açık talepler.

PKK’nın asıl hedefi ise; önce özerklik, sonra PKK devletinin kurulması için CHP’yi kullanmak. PKK’nın gücü yetse, 24 saat içerisinde Türkiye’yi Suriye’den daha beter bir kaosa sürükler. Kürtlerin Türkiye’ye karşı ayaklanabileceğine inansa, 24 saat içerisinde bütün Kürtleri ayaklandırır. Ama, Kürtlere güvenmiyor. Kürtlerin ayaklanacağına inanmıyor. PKK, Kürtlere değil, CHP’ye güveniyor. Kürtler ayaklanma/isyan çıkarmaz ama, CHP çıkarabilir. CHP üzerinden özellikle laikçileri ve Alevileri ayaklandırmaya çalışıyor. Bunun provasını Gezi ayaklanmasında denediler. Sonuç da aldılar. Gezi bir darbe/isyandı ama, yargı ile aklandı. Bu durum, yeni bir ayaklanma için cesaret verici bir motivasyon sağlayacak.

Ha gezi aklanmış ha Şeyh Said İsyanı aklanmış.

Ha gezi aklanmış ha Dersim İsyanı aklanmış.

Ha gezi aklanmış ha Madımak Olayı aklanmış.

Ne farkı var?

PKK-CHP ittifakının sonucunda; Türkiye Suriye gibi olur. Ne rejim kalır ne Atatürk

Türkiye bir rejim değişikliğine sürüklenir. Din devleti mi olur, başka bir devlet mi olur, kaça bölünür, onu ancak ALLAH bilir. CHP ve Laiklik artık Türkiye’yi kurtaramaz hale gelir. İşte CHP-PKK ittifakının bizi götüreceği sonuç budur. Kaos, rejim değişikliği ve bölünme. CHP’deki samimi, vatansever Atatürkçüler bu önemli konuya el atmalıdır. Artık Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini CHP’nin başından göndermenin zamanı gelmiştir.

CHP’nin beyni Kemalist FETÖ

Ayakları ise samimi vatansever Atatürkçülerdir.

Beynini FETÖ’ye,

Ayaklarını (Atatürkçüleri) ise PKK’ya kaptırmış bir CHP’den, Türkiye’ye asla ve asla bir hayır gelmez.

2018 yılından bugüne kadar toplamda;

477 PKK’lı terörist teslim oldu.

2018 yılında 165,

2019 yılında 273,

2020 yılının ilk 2 ayında 39 kişi örgütten kaçarak devlete teslim olmuş.

PKK’lılar bile PKK’yı bırakıp kaçarken, PKK CHP’yi CHP ise PKK’yı neden bırakmıyor?

Nasıl bir proje yürütülüyor?

*

Payidar olan CHP değil, Türkiye’dir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” Demişti.

CHP bunu yanlış anlamış. Hala kendisini tek parti dönemindeki Kemalist devlet olarak görüyor. Atatürk CHP için değil, Türkiye için payidar diyor. CHP kendisini Türkiye olarak görüyor. Ama yanılıyor.

*

Silinen Atatürk’ün değil, CHP’nin izleridir

CHP'nin izleri silinmeye devam edecek. CHP sürekli; "ATATÜRK'ün izlerini, Cumhuriyetin izlerini siliyorsunuz." diyor. Hayır, hayır, …

Silinen; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ve Cumhuriyetin izleri değil, silinen izler; CHP ve CHP'nin (İsmet İNÖNÜ) tek parti dönemi Kemalizm (Atatürkçülük değil) zulmünün izleridir. CHP kendisi ile Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü birbirine karıştırıyor. CHP’deki belli bir kitlede CHP’ye oy vermek, babadan oğula geçen bir saltanat adeta. Bu saltanat da değişiyor. Katı CHP’liler için de yeni alternatifler çıkıyor. Türkiye payidar ama, CHP payidar olamayacak.

*

Suriye kimin yüzünden bu halde, İktidarın mı muhalefetin mi?

Muhalefet sürekli, Suriye’nin bu halde olmasından; Esed, Rusya, İran, … ABD’yi suçlamak yerine ERDOĞAN’ı suçlaması artık kabak tadı veriyor. Dünya gerçeklerinden, uluslar arası dengelerden kopuk bu politika son derece boş. Muhalefet, iktidarı tam olarak desteklerse; Suriye krizi de insanlık dramı da daha kısa sürede sonuçlanır. Muhalefet çözüm üretmek yerine, papağan gibi sürekli Esed ile görüşülsün diyor. Muhalefet hala; Esed’in bir kukla olduğunu, halkını öldürdüğünü, Alevi-Sünni ayrımı yaptığını, … bile göremiyor. Esed yok Rusya var. Türkiye Rusya ile de zaten görüşüyor. Rusya sıcak denizlere gelmiş, gitmemekte direniyor. ABD ile Rusya Suriye ve Irak’ı aralarında paylaşmış, sınırımızda Büyük İsrail’in sınırlarını genişletmek için 2. İsrail PKK devleti kuruluyor, muhalefetimiz de İdlib’de ne işimiz var diyor? Suriye’de beka için varız. Var olmaya da devam edeceğiz. Türkiye savaşta, Atatürk savaştan kaçanlar için İstiklal Mahkemeleri’ni kurmuştu. Bugünkü bazı CHP’liler o dönemde yaşasaydı, İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanırdı. Kimi İran’ın yanında kimi Esed’in hatta kimi ABD, Rusya, … gibi güçlerin yanında. Bu CHP’liler Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde olsaydı, ATATÜRK’ü devirmek için de iç (PKK, Selahattin DEMİRTAŞ, FETÖ, …) ve dış (İran, Esed, ABD, Rusya, …) güçlerle işbirliği yaparlardı. Çerkez ethem’e vatan haini diyorlar, PKK’lı Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, … ile de seçim ittifakı yapıyorlar.

*

Haftanın uyarısı: Yeni partilerin, AK Parti’den ziyade; HDP; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, … gibi partilerin tabanlarından oy alacağı görülmektedir. PKK ile seçim ittifakı yapmak riske girmektedir. Bu durumda İYİ Parti ve HDP’nin baraj sorunu ortaya çıkıyor. İşte bunun için Abdullah GÜL üzerinde uzlaşıyorlar. Galip İlhaner: Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti adayı ile AKP'li aday yarışacak Röportajı için; 19 Nisan 2017, https://ednews.net/tr/news/interview/130539-galip-ilhaner-cumhurbaskanligi-seciminde-ak-parti-adayi-ile-akpli-aday-yarisacak

*

Anadolu Kayı Entegrasyonu TÜRKİYE

İleride bu konuyu daha geniş bir şekilde analiz edeceğiz. Türkiye tam manasıyla bir Kayı Entegrasyonu devletidir. Osmanlı’yı kuran Kayı Boyu, bütün Anadolu’ya yayılmış ve Anadolu Halklarıyla (Kürt, Arap, …) akraba (Osmanlı akrabalığı) olmuştur. Türkiye’deki bütün halklar birbirleriyle akraba olan Kayılardır aslında. Türkiye Osmanlı’nın devamı, 2. Osmanlı devletidir aslında. Anadolu Kayı (Entegrasyonu/Federasyonu) İmparatorluğu olan Türkiye; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Boşnak, Pomak, Arnavut, Zaza, … bütün halkların KAYI devletidir. Kayı (Osmanlı) Anadolu Milleti’nin üst kimliği oluşmuştur artık. Kayı Osmanlı üst kimliği olarak hala devam etmektedir.