Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2448.08
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Problemsiz bitiyor, teşekkürler

Türkiye liglerinin sonuna geldik. Nispeten daha az üzücü olaylar ve haberlerle seneyi bitirdik. Daha önceki seneleri aklımıza getirmek istemiyoruz. Kitlesel olaylar, yığınlar arasındaki kavgalar, insanları bıktırmış durumda. Yine de aklımızda kalan üzücü ve kahredici olaylar var. Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Her türlü şiddet ve saldırı olayı herkesin kesin bir dille kınaması lazım.

Futbol ile ilgili düşüncelerimiz belli. Problemleri unutmak veya unutturmak için futbol kitleleri meşgul etmektedir. Futbolcu ile oyalanan yığınlar az da olsa kendinden geçmekte, sıkıntılarını ertelemektedir. Yine de futbol halkın meşguliyet ve eğlence kaynağıdır.
24 Mayıs 2015 pazar günü oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçı problemsiz bitti, her iki takıma da teşekkür edilmeli. Haddimizi bilerek maçla ilgili kanaatimiz yazalım. Galatasaray için her anlamda çok şey ifade eden kader maçıydı. Stadın tamamen dolması ve verilen desteğin çok oluşu Galatasaray'ı coşturdu. Galatasaray arzulu ve nispeten tedbirli oynamaya özen gösterdi. Bilic ve Hamzaoğlu hocalar arasındaki rekabeti seyretmek zevk ve kıvanç verdi. Hamzaoğlu'nun "Bizden iyi oldukları anlar da oldu; şükürler olsun ki biz kazandık." ifadesi kibarlığının bir göstergesidir.
Yasin Öztekin ile ilgili bir not düşelim. Galatasaray'ın şampiyonluğundaki en büyük paylardan biri tartışmasız Yasin Öztekin'e ait. Özellikle maçların kritik anlarında yardımları ve etkili oyunu ile Galatasaray'ı sırtlayan Yasin Öztekin'dir. Yasin, Beşiktaş maçında attığı şahane golden sonra üzerine düşeni fazlası ile yerine getirdi. Hollandalı futbolcu Sneijder'i de unutmamak gerekir. Sneijder'ın başarısı takımın galibiyetine ve bu arada çabasına da yansıdı. Bu arada Mondragon'u da Galatasaraylılar unutmamıştı. Galatasaray'ın efsane oyuncularını unutmayıp plaket vermesini olumlu buluyorum. Galatasaray bu şampiyonlukla yetinmemeli, Edirne'nin ötesinde de başarı göstermelidir. Galatasaray kulübünün yeni başkanı seçilen Dursun Özbek'i de kutluyorum. Beyefendi ve dost bu insanın başarılı olacağına inanıyorum. Kulüpler arasındaki kırgınlıkların yerine barışın geleceğini umuyorum. Dursun Özbek bu konuda önemli adımlar mutlaka atacaktır.

Sonuç: Galatasaray'ı şampiyonluğundan ve sakin bir kongre düzenlemesinden dolayı kutluyorum.