Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Mart 2018

"Babamın kanı yüzüme sıçradı"

" Ne hasta bekler sabahı / Ne taze ölüyü mezar../ Seni beklediğim kadar." "Türk asker amcalarını" bekleyen Afrinli dokuz yaşında bir kız çocuğu Şiyar.

"Siz, hayat süren leşler", " Babamı gözümüzün önünde bu evimizin kapısında öldürdüler. Babamın kanı yüzüme sıçradı" diyen Afrin'in Adamanlı köyünden Hamo kızı Şiyar'ı bilir misiniz?

Siz terör seviciler, akademisyen bozuntuları "Savaşa hayır" adı altında " Terörle mücadeleye hayır" diyen küflü yürekler, Hamide'den olma Şiyar'ı tanır mısınız? Onun sımsıcak hayalleriyle toprağa verdiği baba şefkatini duyabilir misiniz? Onu terörün kanlı dişleri arasına iten çağdaş Nemrutlar, nasıl bilebilirsiniz, duyabilirsiniz ki...

Kalpleriniz var kavrayıp anlamazsınız, gözleriniz var, görmezsiniz, kulaklarınız var, işitmezsiniz.

Kıyıya vuran Aylan bebekleri, Rabia Meydanı'nda kurşunlanan Esmaları, babasının kucağında can veren Muhammedleri, Hama'da bombalarla yerle bir edilen binanın enkazından kurtarılmış toza toprağa belenmiş Umranları, şehit babasının şişirdiği mavi balonun patlamasından korkan ve "Patlarsa ölürüm. Babam şişirdi bu balonu. Bunun içinde onun nefesi var' diyerek şehit babasının nefesini bir ömür ciğerlerinde tutmaya azmetmiş Mehmetçik kızı'nı nerden bileceksiniz ki...

"Türk askeri amca keşke babam ölmeden önce gelseydiniz" diyen Şiyar'a "Türkiye Afrin'e girmemeli. Biz Afrin'e girilmesine karşıyız. Esed'le görüşülsün. Askeru00ee harekat yapılmasın. YPG terör örgütü değil, kendi topraklarını savunan silahlı güçtür. Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte olmamalı. Özgür Suriye Ordusu, El Kaide'nin devamıdır. " vs. açıklamalar yapan köhne vicdanlar, 'Kenangiller' işittiniz mi?

Teröristi 'piknikçi' diye allayıp pullayan, "Elinde silah dahi olsa teröriste ateş edilmemeli, Afrin'e girilmemeli" diyerek merhamet cellatlığı yapan sası düşünceli mendeburlar, Afrinli Şiyar'ı ve şehit babasının nefesiyle şişirdiği balonu ciğerinde taşıyan beş yaşındaki yetimi duydunuz mu?

"Annem Hamide bizi kucakladı. 'Hep dua edin Türk askeri gelsin' derdi. Ben her zaman Türk asker amcalar gelsin diye Allah'a yalvarıyordum. Dualarım kabul oldu Türk asker amcalar geldiniz. Ellerinizden öpüyorum" diyen Şiyar'ın sevinci, Kenangiller'in kabusu oldu. Kenangiller aptallaştılar, teröristlerin kaçmadıklarını, geri çekildiklerini ileri sürerek feci akıbeti örtmeye yeltendiler. Bu da olmayınca şimdi, milletin zaferine ortak olmaya çalışıyorlar. Ama diğer yandan da zaferin Başkomutanı'na parmak sallamaya devam ediyorlar. Biraz umutları olsa " Afrin Zeytin Dalı Harekatı da kurmaca / tiyatral" diyecekler. Bunun için fırsat kolluyorlar.

PKK/PYD'yi katliamlara azmettirenler, terör örgütlerine TIR'larla uçaklarla silah ve mühimmat verenler, Şiyar'ın babası Hamo'yu katledip annesi Hamide'nin de kollarındaki bileziklerini gasp ettiler.

Siz, zamanı, mekanı kokutanlar, Afrinli Şiyar'ın Mehmetçik Amca'sına yazdığı mektubunu duyacak mısınız?

"Türk askeri amca keşke babam ölmeden önce gelseydiniz. Babam Hamo kapımıza gelen teröristlere 'Ben size katılmam. Çoluk çocuğumun ekmeğini yedirdiğim hayvanlarımı bile elimden aldınız. Siz nasıl Kürtsünüz' deyince babamı gözümüzün önünde bu evimizin kapısında öldürdüler. Babamın kanı yüzüme sıçradı. Annemin kolundaki bileziği çıkartıp aldılar. Türk askeri amca keşke babam ölmeden önce gelseydiniz. Olsun ben babasız kaldım ama başka çocuklar babasız kalmasın. Sizi çok seviyorum. Annem Hamide bizi kucakladı. 'Hep dua edin Türk askeri gelsin' derdi. Ben her zaman Türk asker amcalar gelsin diye Allah'a yalvarıyordum. Dualarım kabul oldu Türk asker amcalar geldiniz. Ellerinizden öpüyorum. Benim adım Şiyar."

Afrin Harekatı'nı engellemek için her yola başvuranlar, babanın kanını evladın yüzüne sıçratanlar, çocuklarınızın yüzlerine bakabiliyor musunuz?