Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
35.11
Gram Altın
2468.28
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Kasım 2015

Rus Ruleti

Uçak düşürülmeli miydi? Düşürülmemeli miydi? Kimilerine göre sabredilmeli, anında karşılık verilmemeli, beklenmeliydi. Evet yari güzel olanın başı beladan kurtulmaz elbette, kem bakan, laf atan çok olur. Ama her kem bakana bir yumruk atılması mümkün olmadığına göreu2026 Bir diğer görüşe göre ise Türkiye doğrusunu yaptı, anında vurdu, indirdi. Onlar da angajman kurallarını ihlal etmeseydi. İlkinde sert tepki verilmeseydi belki peşinden başka şeyler gelecekti. Peki esas dertleri ne? Bence esas dertleri Türkiye tam seçimden istikrar çıkarmışken Türkiye'nin istikametini bozmak ve mümkünse Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu köşeye sıkıştırarak zor durumda bırakmak. Savaşın içine çekmek. Öyle ya Suriye burnumuzun dibinde ama biz fiilen savaşın içinde değiliz. Bu Esed yanlılarının da Esed karşıtlarının da dikkatini çeken bir husus oldu. İlla ki Türkiye'nin savaşa dahil olmasını, taraf olmasını, açıktan güç kullanmak durumunda kalmasını istediler ama başaramadılar. Evet Türkiye muhalif kanadı destekleyerek tavrını açıkça ortaya koydu ama hep Türkiye'den daha fazlasını beklediler. Türkiye buna yanaşmayınca Esed taraftarı ittifakın başı olan Rusya, angajman kurallarını ihlal ederek Türkiye'yi fiilen oyunun içine yani Rus Ruletine çekmek istedi. Şimdi Türkiye savaş dışında her seçeneği, her yolu kullanarak masada zafer kazanmanın yollarını takip etmeli, büyük oyunu durduracak hamleler yapmalıdır. Büyük oyun belki de Türkiye ve Erdoğan'ı MİT tırları ve diğer mevzuları bahane ederek uluslararası mahkemede suçlu ilan etmek ya da Türkiye'yi savaşa sokarak yıpratmaktır. Türkiye uyanık olmalıdır.

Ak Parti Kurucu İktidar Olabilir mi?

Bence zamanı geçmiş değil. Eğer başta sivil anayasanın yapılması olmak üzere artık Türkiye için hayati önem arz eden reformlar bir bir yapılırsa, kamu reformu, adalet reformu, yerel yönetimler reformu gibi reformlar hız kesmeden, kararlılıkla yürütülürse, eğitimde, ekonomide, kültürde beklenen adımlar atılırsa vatandaş elbette bütün bunları takdirle karşılayacak ve gerçek Yeni Türkiye'nin kurulması için Ak Parti'nin önünü açacaktır. Tam da bu esnada Ak Parti kurucu iktidar olmanın eşiğine gelecek, ikinci bir hamleyle, tedrici olarak kurucu iktidar olma formuna ulaşabilecektir. Ama önünde gerçekten büyük engeller var. Medya, oligarşik bürokrasi, karanlık yapılar, bir kısım sermaye çevreleri, parti etrafında çöreklenmiş, müesses düzenden nemalanan çıkar grupları, tembel ve korkak siyasetçiler hala Ak Parti'nin önünde ciddi birer sorun yumağı olarak duruyorlar. Özellikle Ak parti kendi içindeki statükoyu devirmeden başarılı olamaz. Ne demek istediğimi işin içinde olanlar daha iyi anlarlar. Sayın Başbakanımızın Allah yardımcısı olsun, gerçekten işi zor. Ama "Ahmet Hoca" gerçekten büyük badireler atlattı. Danışman, akademisyen, düşünür ve diplomat Davutoğlu, devlet adamı kimliği ile bu vasıflarını taçlandırdı. Diğer vasıfları el'an baki kalsa da devlet tecrübesi çıtası yükselen Davutoğlu'ndan toplum olarak şimdi daha cesur adımlar bekliyoruz.

Vay Uyanık Vay!

Rus uçağını düşürür düşürmez bazı Ruslar hemen diyet peşine düştüler. Bir Rus milletvekili demiş ki; "düşürülen uçağımıza karşılık Ayasofya'yı Ortodoks kilisesine teslim edin". Olur canım başka arzun, istersen İstanbul'u da sana verelim de rahatla! Ayasofya bizim namusumuzdur. Her ne kadar fetih hakkı olarak Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya bugün ibadete açık değilse de elbet bir gün Millet-i İslam'ın gönlünde yatan o haklı arzusu er ya da geç gerçekleşecektir. Değil Ortodoks kilisesine bağlamak mihrabındaki bir taş parçasını bütün Rusya'ya değişmeyiz. Böyle biline!

Kültür Bakanımız Mahir Ünal Bey'e

Yeni Kültür bakanımız Sayın Mahir Ünal'a buradan hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, Allah mahcup etmesin. İnşallah hayırlı hizmetleriyle göz dolduran bir bakan olur. Ortak tanıdığımız Vedat Özcan'dan edindiğim intibaya göre Sayın Bakanımız projeci ve yenilikçi birisi. Ak Parti'de çeşitli kademelerde çeşitli görevlerde bulundu, tecrübe skalası yüksek bir isim. Özellikle seçim kampanyalarındaki başarısı herkes tarafından konuşuluyor. Şimdi buradan kendisine bir teklifim var: Kültür Bakanlığı'nın bünyesinde artık Türkiye'nin de ihtiyacı olan ve bütün dünyada getirisi her açıdan yüksek olan kültür turizmi konusunda özel bir çalışma yapılması hatta bu konuda özel bir birim kurulmasıu2026 Bu işin bir ayağında kültür ve turizm bakanlığı, diğer ayağında yerel yönetimler, özel sektör ve turizme hizmet eden meslek örgütleri var. Eğer fırsat verilirse daha fazla detayı paylaşmak mümkün olabilir. Artık yenilikçi ve yeni Türkiye'ye özgü örgütlenme modelleri ve projelere ihtiyacımız var. Ne devlet eski devlet ne de dünya eski dünya. Eski dünyanın örgütlenme modelleriyle yeni dünyanın ihtiyaçlarına cevap veremeyiz. Eski Türkiye'nin vizyonuyla da Yeni Türkiye'yi yönetemeyiz.