Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2401.56
BIST 100
10259.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 May 2014

RUSYA NE YAPIYOR?

Birkaç yıl önce Özbekistan'a gitmiştim. Özbekistan'daki elit kesimin Rus Kültürüne asimile olduklarını müşahede ettim. Ruslar Özbekistan'dan çekilirken bu insanları yerlerine bir karakol olarak bırakıp gitmişlerdi.

Ruslaşmış Özbekler, Ruslar Özbekistan'da olsalar ne yapacaklarsa, Ruslara hiç ihtiyaç bırakmaksızın aynısını yapıyorlardı. Ezan yasak, başörtüsü yasak, namaz korkuyla kılınıyordu. İki kişi yan yana gelip konuşamıyordu. Ülkede büyük bir baskı hakimdi. İnsanlar korku içindeydiler. Aynen CHP' nin Tek parti dönemi gibiydi. Özbekistan'ın Milli Lideri Muhammed Salih sürgündü.

Sözde Özbeklere ezanın Özbek semalarında inlemesini, soy isimlerindeki "ov" ekini kaldırarak, isimlerindeki Rus işgaline son vermelerini söylediğiniz zaman yüzlerini buruşturuyorlardı.

Batılılar ve Ruslar İslam ülkelerinde ileri karakollar bulundururlar. Titizlikle karakol personelini hazırlar, ihtiyaç halinde onları devreye sokarlar.

Beyrut Amerikan Koleji bu amaçla kurulmuştu. Burada "Sisi" ler yetiştirilip, Osmanlı böldürüldü, "Sisi" lerle, Araplar ve Arap petrolleri kontrol altında tutuldu.

Bulgaristan'ın ilk başbakanları ve bakanları bizim Robert Kolej'de okutulup yetiştirilmişlerdi. Osmanlı böyle dağıtılmıştı.

Geçenlerde bir batılı gazeteci Kahire kahvehanelerinde gençlere mikrofon uzatıyor, cevaplardan Mısır sokağının bolca "Sisi" leri olduğu görülüyordu.

Mısır'ın "Sisi" lerine köleleşme hürriyet zannettiriliyor, ayda 50 dolar kazanabilip "Sisi" olarak sürünmeye razılar, demokrasiye razı değiller.

Bizim meşhur Sivas Kongresindeki "Amerikan Mandası" kararını, o devirde bizde bolca bulunan Amerikan okullarının yetiştirdiği "Sisi" lerimiz almışlardı.

"Gezi" yi de bizim "Sisi" ler sahnelediler.

Sovyetler, Ukrayna' da bolca kendi "Sisi" lerini bırakarak çekildi. Yeri ve zamanı gelince düğmeye basılıyor ve "Sisi" ler iş başı yaptırılıyor.

Ukrayna "Sisi" leri büyük bir öfke ve heyecanla Nazizmle ve Faşizmle savaştıklarını söylüyorlar, sanki Sovyetler döneminin derin dondurucularından çıkarılmış gibiler. Bu derece anakronik, dünyadan kopuk kitlelerin olabilmesi insanın hayretini zorluyor.

Hem Mısır, hem de Ukrayna "Sisi" leri Batı ve Ruslar için büyük stratejik başarı..

Eski Başbakanlarımızdan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller 13 Ocak 1995' de kendisinin Rus Çarlarından birinin ruhunu taşıdığını, Kremlinde gezerken bunu hissettiğini söylemişti. Alınan eğitim insanlara işte böyle Rus ruhu taşıttırabiliyordu.

Özer Bey gibi "Rus Ruh" u taşıyanlar Ukrayna' da Rusya için sokaklarda koşturuyorlar.

Obama ve Batı kapalı kapılar ardında uzlaşıp Kırım'ı Rusya'ya verdiler. Kırım Türkleri de bonus oldu. Fundamentalist Hristiyan Obama, muhtemelen Kırım'ın Türkleşip İslamlaşmasının önünü almayı da arzuladı. Nitekim Ruslar Cemiloğlu'nu artık Kırıma sokmuyorlar.

Ne var ki Evdeki hesap çarşıya uymadı, Rus Kırım'la doymadı, Ukrayna'nın tamamını istiyor. Obama ve Batı çuvallamış vaziyetteler. Kırım entrikası yapalım derken Kırım'la birlikte Ukrayna'yı da kaptırdılar.