Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Haziran 2019

S-400, F-35''leri indirir mi?

Bal gibi de indirir. İngiltere, elindeki dikine iniş kalkış yapabilen F-35’leri Kıbrıs’taki üslere gönderiyor. Peki bu uçaklar yahut ABD uçak gemilerinden kalkacak F-35’ler bize hücum ederse, S-400’ler onları indirebilir mi? İndirir! Hepsini daha tek bomba atamadan havada vurup imha edebilir. F-35’ler yeni nesil, radarlara yakalanmayan uçaklar olduğu halde bu özelliği S-400’lere karşı işlemiyor.

ABD, işte bundan korkuyor. Türkiye’nin aldığı S-400’ler F-35’leri daha hücuma geçtiklerinde, yahut yanlışlıkla (!) bizim hava sahamıza girdiğinde havadayken vurursa ABD’nin prestiji kalır mı? Kalmaz! ABD, kalkıp bir Allah’ın kuluna yeni bir uçak satabilir mi? Satamaz. Savunma sistemlerinin daha havadayken armut gibi topladığı uçaklara kim kamyon dolusu, tır dolusu para versin ki?

ABD, bize F-35 satmayı teklif ettiğinde üretime de katılalım dedik, katıldık. Yeni nesil uçakların önemli miktarda parçası Türkiye’de üretiliyor. Ama ABD insansız hava aracı ve Patriot’ları bize vermiyor. Neden? Batının İslam düşmanı politikalarının öncülüğünü yaptığı için.

ABD’nin S-400 korkusu

ABD’liler S-300’leri çözdüler. Artık S-300’ler F-35 ve F-16’ları avlayacak durumda değil. Ama S-400’ler hâlâ ABD için çok bilinmeyenli denklen. O yüzden sadece bizim değil, hiçbir ülkenin S-400 almasını istemiyorlar. Bize yaptıkları baskıyı Hindistan’a da yapıyorlar.

Peki, F-35 alanlar bunları ABD politikalarından bağımsız kullanabilecek mi? Nerdeee... O uçakları, ABD’nin istemediği hiçbir yerde kullanamazsınız. Çünkü F-35 yazılımlarının güncellemeleri, tıpkı cep telefonları gibi merkezden yapılıyor. Yani ABD’den…

Geçmişte yazılım yüzünden F-16’ları uçuramadığımız zamanlar olmuştu. O yüzden Rusya’dan aldığımız S-400’ler, bizim taleplerimiz doğrultusunda üretiliyor. Bize özel… Onların yazılımını zaman içinde biz yenileyeceğiz. Yetmez, S-500’leri de birlikte üreteceğiz. Hatta Türkiye’de üretilecek.

Aldığımız dört takım S-400’le Türkiye’nin hava sahasının tamamını hassas radar sistemleri ile kontrol edebiliyoruz. S-400’leri alırsak, Rusya’dan başka silahlar da alabiliriz. Diğer ülkeler de bizi izlerse ABD, önemli ölçüde pazar kaybeder. ABD, bundan korkuyor. Şimdi ABD üretiyor, satıyor, ABD’liler çatır çatır diğer ülkelerin ekmek parasını yiyip, keyif çatıyor.

Türkiye ne istiyor?

Bana sattığın silahı ben ülkemde de üretmek istiyorum. TIR dolusu para verdiğim bu silahları üretemeyeceksem, almıyorum diyor. Rusya, birlikte üretelim diyor, bize teknoloji de veriyor… ABD ise vermiyor.

Biz S-400’leri almazsak, ABD ile problemimiz çözülecek mi? Hayır! FETÖ konusunda ABD geri adım atacak mı? Suriye’den askerlerini çekecek mi? İran’a uyguladığı ambargolarda Türkiye’yi muaf tutacak mı? Hayır!

ABD, ne dostumuz, ne de müttefikimizdir. ABD askerlerinin, Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirdiği tarihten beri, açık açık bizim aleyhimize çalışıyorlar. Zaaflarımızı belirleyip kullanıyorlar. Düşmanca tavır içerisindeler… Türkiye’yi zor duruma düşürecek politikalar üretiyorlar.

Peki Türkiye S-400 alır, ABD de buna karşı yaptırım uygulamaya başlarsa ne olur? NATO çalışamaz hale gelir. Çünkü Türkiye, NATO’nun karar mekanizmaları içerisinde. Türkiye’nin veto edeceği hiçbir icraatı yapamaz. NATO dağılırsa, pakta üye 29 ülkeyi ABD yeniden toplayabilir mi? Soru işareti.

Türkiye’de yapılan askeri darbelere bakın. Hepsinde NATO’nun, dolayısıyla ABD’nin parmağı var. ABD, kendisini dinlemeyen ülkeleri silahlı kuvvetler yoluyla dizayn etmeyi alışkanlık haline getirmiş. Son iki örneği Mısır ve Sudan. Türk insanının ABD’ye olan nefretinin yüzde 95’lere çıkması boşuna değil.