Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2442.45
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Mart 2024

Saadetten refaha

Değerli okurlarım seçim günü yaklaştıkça görünen resim biraz daha netleşiyor ve görenler için her şey ayan beyan ortaya çıkıyor.

Siyaseti kirletmekle görevli yerli ve yabancı unsurların özellikle sosyal ve dijital medyadan akıttığı kir ve kin ister istemez vatandaşlarımız arasında gerilime hatta nifaka sebep olabiliyor.

2019 İBB seçimlerinde saadetli kardeşlerimizin yoğun çabası ve emeği sonucu İBB başkanı olan kişi ilk günlerin sıcaklığı içerisinde iken, saadetli Hasan Damar seçimle ilgili başkana endirekt destek beyanı ile ilgili sarf ettikleri gündemde uzun süre kalmıştı.

Geçtiğimiz yıl dünyasını değiştiren Hasan Damar o gün gündeme bomba gibi düşen şu talihsiz açıklamayı yapmıştı. “Saadet Partisi Türkiye’nin en güçlü partisidir ve İBB seçimlerini Ak partiye biz kaybettirdik demiş” ve malum medyada uzun süre gündem olmuştu.

Aradan geçen yıllarda İstanbul’da yaşanılan talihsiz günleri görüp ve yaşadıkları ile İBB başkanının boş bir tenekeden ibaret olduğunu anlamış olmalı ki, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde basının karşısına geçerek yaptığı büyük hatanın telafisi olmasını dileyerek seçimlerde Erdoğan’ı desteklemek gerektiğini gerekçeleri ile anlatmıştı.

Allah rahmet eylesin Hasan ağabeyimize.

Ülkemizde nerede ise her seçim döneminde malum kesim, süreci ciddi bir gerilim ve kaos zemini oluşturma fırsatı olarak değerlendirip milli birlik ve bütünlüğümüzü iğfal etmek içinde olmadık işlere imza atıyorlar.

Kimi Suriyelilere, Kimi Mazlum Filistinlilere ve Gazze halkına, kimi de dinimize diyanetimize saldırmak için bu günleri özellikle seçiyor ve olmadık yalan dolanla vatandaşlarımızın kafasını bulandırmak için gece gündüz çalışıyor.

Sırca köşklerinde viski yudumlarken sosyal medyada yokluk edebiyatı yapan azmanlar bir anda ortaya çıkıyor. Konu mankenlerine oynattıkları tiyatrolar, piar ordusunun ürettiği akla hayale mugayir hezeyanlar ve troller vasıtası ile basına servis edilen asparagaslar ne hikmetse hep bu dönemlerde piyasaya dolaşıma veriliyor.

Aklıselim tüm bunlara gülüp geçse de tuzağa düşenler olmuyor değil.

Bundan dolayı böyle kaotik günlerde sosyal ve dijital medya mecralarından allı pullu makyajlanmış maskaraların oyunlarına karşı uyanık olmamız gerektiğini sıklıkla hatırlatıyorum.

Gördüklerimizin ve işittiklerimizin nerede ise tamamını akıl süzgecinden geçirdikten sonra değerlendirmek gerekiyor.

Puslu havayı seven it ve kurt sürüsü, seçimlere kadar daha bir gayrete gelip zayıf yerlerimizden vurmaya acımadan ve vicdansızca devam edecek gibi.

Özellikle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımızın saf ve temiz duygularını iğfal etmek için oyulmadık kabak bırakmayacaklar ve akla hayale gelmez senaryolar ile karşımıza çıkacaklar.

Kanaat zengini vatandaşlarımız bu oyuna elbette gelmezler ama sinek pis değil mide bulandırır kabilinden etkilenenler olsa da devletin bekası, milletin selameti ve iç barışın bozulmaması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterirler.

Sessiz yığınlar dediğimiz bu masum ve mazlum kesim zaten onların da esas korkusu.

Sessiz yığınların sillesini her seçimde yediklerinden olsa gerek bir kez daha bu kesim üzerinde fitne tohumları ekiliyor.

Refahlı kardeşlerin çok ama çok uyanık olması gerek.

2019 yerel seçimlerinde İBB başkanı olan kişi, son günlerde yine kuzu postuna büründü. 5 sene boyunca nerede ise hiçbir icraat yapmadan milletin karşısına çıkarak yalanları yalanla düzeltme becerisi ve hayali icraatlar ile milletten oy istemek gerçekten başka bir hüner.

Cambaza bakçıların sergilediği cinsten bir hüner bu ve gerçekle uzaktan yakından bir alakası olmadığı halde maalesef bazı insanlarımızın aklı çelinebiliyor.

Şimdilerde 2019 da saadetli kardeşlerimizin düştüğü tuzağa refahlı kardeşlerimizi düşürmek için yeni oyunlar peydahlanmakta.

Tesbihler, seccadeler, zikirmatikler seçim gününe kadar daha nelerle karşılaşırız doğrusu merak ediyorum.

İBB başkanı ismi üzerinden bile algı peşine düştüğüne göre bu sefer işi çok kolay olmasa gerek. İsrafı bitirdik derken milyonları harcadığının farkında olan vatandaş beş yıl boyunca ipe un serdiği için sanırım bu kez geçmişte yaptığı hatayı yapmayarak haddini çok aşan hadsize haddini bildirecek.

Gurur abidesi duruşu için onu aynaların karşısına geçip yapıp ettikleri ile ilgili kendini sığaya çekerse belki hatasını görür.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle