Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2012

Sabredenlerdenizu2026


[email protected]

İki tane aslan gibi gazeteci, Arap Baharı'nın yaşandığı ülkeleri gezerek yaşananların belgeselini çekmek istiyor. Birileri onları alıkoyup ülkesine geri vermiyor. Aslında bütün mesele bu.

Cenevre Sözleşmesi'ne göre savaş takip eden her gazeteci Kızılhaç ve Kızılay gibi insani bir görev ifa ettiğinden dokunulmazdır. Suriye'de yaşananın savaş olduğunu biliyoruz. Biz kardeşlerimizin biran önce Türkiye'ye teslim edilmesini ve ailelerine kavuşmasını ümitle bekliyoruz. Meseleyi bu bağlamdan çıkarmak isteyenlerle tartışmak, apaçık bir gerçeğin karartılmasına alet olmaktır.

***

Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan tam 11 gündür sağlıklı haber alamıyoruz. İkisi de hiçbir refleksle veya hesapla değil sadece ve sadece Allah şahittir ki gazetecilik içgüdüsüyle Suriyeli Müslümanların ahvalini ve Arap devrimleri sürecindeki serüvenini dünyaya ve Türkiye'ye daha doğru aktarmak için Suriye'deydi.

Elimiz kalbimizde, resmi ağızdan çıkacak en küçük bir net bilgi derdine düşmüşken sosyal medyada olayın çok farklı mecralara çekildiğini görmek üzücü.

***

Adem'in ve Hamit'in Suriye'de kimin veya kimlerin elinde ve ne durumda olduklarına dair bize ulaşan net bilgiler olmamasına rağmen fısıltı gazetesi veya internet üzerinden yapılan dezenformasyonlara ve polemiklere alet olmayalım.

Bunun yerine iki kardeşimizin biran önce ülkelerine, ailelerine, evlatlarına dönme konusuna yoğunlaşmak gerekiyor.

***

Kardeşlerimizin esaret altında olması, şu anda uluslararası dengelerden ve politikanın labirentlerinde dolaşmaktan çok daha önemli bir dert bizim için.

En başta üç tane yavrucak, endişeli bir eş ve iki gencecik insanın anne-babası sabırla, duayla evlatlarından gelecek müjdeli bir haberi bekliyor.

***

Hangi düşünceden olursa olsun, bu topraklarda yaşayan ve zerre kadar vicdanı olan her insanın kardeşlerimizin sağ salim dönmesini temenni ettiğine inanıyorum.

Her gün dualarımızla Allah'tan, kardeşlerimize de Hz. Musa'ya açtığı gibi hayırlı bir "yol" açmasını diliyoruz.

***

Kardeşlerimizin dönüşünü perdeleyecek kadar gözleri polemikten kör olanlardan olmayalım. İnanmış bir basiretle bütün Türkiye kamuoyu gibi, dualarımızla sabredelimu2026

Allah sabredenlerle beraberdiru2026